Sport
Đoković hetedszer is világbajnok, új rekordot döntött
Betűméret:             

Novak Đoković régóta a tökéletesség szinonimája a teniszben, és a világelső csak megerősítette ezt a jelzőt azzal, hogy hetedszer megnyerte az ATP Masters Finals-t. A szerb klasszis a fináléban 6:3, 6:3 bizonyult jobbnak Janik Sinernél a vasárnapi fináléban.

Novak Đoković az első szettben elvette Jannik Sinner második adogatását, ami döntőnek bizonyult a játszmában: a 24-szeres Grand Slam-győztes játéka sokkal magabiztosabb volt, 6:3-ra be is húzta az első felvonást.

A második játszma hosszabbra nyúlt ugyan – összesen 65 percig tartott –, de ugyanolyan aránnyal ért véget.

A csoportkörben második helyen végzett Đoković az elődöntőben Carlos Alcarazt búcsúztatta, hogy aztán a fináléban hetedik tornagyőzelmét arassa az ATP-világbajnokság történetében – ezzel pedig immár egyedülálló.

Đoković még 2008-ban nyerte meg első Final Masters versenyét, akkor ezt a tornát Sanghajban rendezték meg, majd ezután négyszer ünnepelt Londonban a híres O2 arénában, most pedig Torinóban másodszor emelte a magasba ezt a trófeát.

Az ember azt gondolná, itt az ideje pihenni januárig, amikor kezdődik az Australian Open. Đoković azonban nem így gondolja, hétfőn vagy kedden csatlakozik Szerbia Davis-kupa válogatottjához, hogy együtt nyerjék el a kupa fődíját, a "salátástálat".

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A niši Radničkit fogadja a TSC - illusztráció
2023. DECEMBER 3.
[ 12:51 ]
Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint a jövő évi Európa-bajnokság A-csoportjának favoritja a házigazda német együttes, ugyanakkor úgy vélte, a továbbjutást jelentő második helyért nyílt lesz a küzdelem a skótok, a svájciak és a magyarok között. "Természetesen szerettük...
2023. DECEMBER 2.
[ 22:03 ]
Szombaton tartották Hamburgban a jövő évi németországi labdarúgó Európa-bajnokság sorsolását. Magyarország az A-csoportba, Szerbia pedig a C-csoportba került. A magyar labdarúgó-válogatott a házigazda németekkel, valamint a skótokkal és a svájciakkal került azonos csoportba a jövő évi, németországi Európa-bajnokság...
2023. DECEMBER 2.
[ 19:10 ]
A 2023-as év feltörekvő csillagának választották Világos Adrianát. A Balkán Atlétikai Szövetség a napokban díjazta a félsziget idei legjobb versenyzőit. A kishegyesi gerelyhajító a jeruzsálemi U20-as Európa-bajnokságon és a Balkán-bajnokságon elért első helyezésével érdemelte ki az újabb elismerést. A felnőtt nők...
2023. DECEMBER 2.
[ 7:59 ]
Beolvasás folyamatban