Szerbia
Mennyi adományt kaptak tavaly a szerbiai pártok?

A Szerbiai Szocialista Párthoz (SPS) folyt be tavaly a legtöbb adomány, összesen 83.249.816 dinárt kaptak, derül ki a Korrupcióellenes Ügynökség éves jelentéséből.

A parlamenti pártok közül a lista alján a Dveri áll, amely valamivel több 31 ezer dinárt valósított meg adományokból, idézi a Tanjug a Večernje Novosti írását.

Az ügynökség adatai szerint a szocialisták 333 egyéntől kaptak adományt, főleg a belgrádi választási kampányra, a legbőkezűbb adományozó pedig Dušan Bajatović párttisztségviselő volt, aki 800 ezer dinárt adott.

A jogi személyek közül a Car World Arena adományozta a legtöbbet, 990 ezer dinárt, míg Miljkan Karličić párttisztségviselő ügyvédi irodája valamivel több mint 760 ezer dinárt adott.

A Szerb Haladó Párt (SNS) valamivel kevesebb mint 55 millió dinárt szerzett adományok révén. A legtöbben a haladóknak adományoztak, szám szerint 1439-en, azonban többségük 40 ezer dinárt adott. Jogi személytől csak egyetlen adományt kaptak, a City Recordstól kétmillió dinár értékben, írja a Novosti.

A Demokrata Pártnak (DS) 9,8 millió dinárt adományoztak, köztük a párt számos tisztségvelője. Zoran Lutovac elnök 200 ezer dinárt utalt pártjának, ahogy Aleksandra Jerkov parlamenti képviselő is.

A pártok pénzügyi jelentéseikben feltüntették a tagdíjakból befolyt összegeket is.

Az SNS, amelynek a legtöbb tagja van (mintegy 750 ezer) 84.989.900 dinárt gyűjtött ezen a címen. A SPS tagjai 2.426.127 dinárral növelték a párt költségvetését, a DS-hez pedig 1.584.350 dinár folyt be a tagdíjakból.

A radikálisok 190 ezer dinárt kaptak tagjaiktól, míg a DSS és a Dveri nem szed tagdíjat.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A szociális-gazdasági tanács tovább folytatja a tárgyalásokat a minimálbér összegéről, amely jelenleg 27 ezer dinár körül mozog Szerbiában, mintegy 350 ezer foglalkoztatottnak ennyi a jövedelme. A szerb kormány, a szakszervezetek és a munkaadók is egyetértenek abban, hogy a költségvetés lehetővé teszi a minimálbér...
2019. AUGUSZTUS 22.
[ 11:01 ]
Miután New Yorkban találkozott Mike Pompeo amerikai külügyminiszterrel Alеksandar Vučić szerb elnök kijelentette: közölte Pompeóval, hogy Szerbia készen áll a nyitott politikai párbeszédre a koszovói albánokkal, amint megszüntetik a Pristina által kivetett pótvámokat. Vučić szerint a hivatalos Belgrád erre minden...
2019. AUGUSZTUS 21.
[ 8:53 ]
New Yorkban megkezdődött Aleksandar Vučić szerb államfő és Mike Pompeo amerikai külügyminiszter találkozója. A szerb államfő Instagram profilján három fényképet tett közzé a találkozóról. A megbeszélés tovább tart a tervezettnél, mivel Pompeo 15-20 perccel meghosszabbította azt. Az RTS újságírója megtudta:...
2019. AUGUSZTUS 20.
[ 20:11 ]
Beolvasás folyamatban