Szerbia
Dačić: Pristina viselkedése nem ad okot az optimizmusra

Pristina viselkedése azt mutatja, hogy nem érdekli a párbeszéd és a kompromisszum, jelentette ki Ivica Dačić külügyminiszter, s az Aleksandar Vučić elleni feljelentést, valamint Albin Kurti koszovói miniszterelnök-jelölt kijelentését említette, miszerint nem szeretné a szerb elnököt a tárgyalóasztalnál látni.

„Ha így folytatják tovább, nem vagyunk optimisták a Belgrád és Pristina közötti párbeszédet illetően” – mondta Dačić pártja, a Szerbiai Szocialista Párt (SPS) főbizottságának ülését megelőzően, hozzátéve, hogy Pristina viselkedése az ülés egyik témáját képezi.

Elsietett volt Koszovó elismerése

Szerbia folytatja a Koszovó önálló államként való elismerésének visszavonására irányuló politikáját, mert sok ország belátja, hogy elsietett döntést hozott, közölte ma a szerb külügyi tárca vezetője.

„Ezek az országok területi integritásuk és szuverenitásuk terén hasonló gondokkal küzdenek, mint Szerbia, s arról beszélnek, hogy támogatni fogják a komprommiszumos megoldást, addig pedig visszavonják vagy felfüggesztik korábbi döntésüket” – nyilatkozta újságíróknak Ivica Dačić.

Dačić elégedett a koalíció által elért eredményekkel

Az SPS mai főbizottsági ülésén megválasztotta a párt elnökségét, végrehajtó bizottságát és alelnökeit, Ivica Dačić pártelnök szavai szerint pedig szervezetileg készülnek a közelgő parlamenti, tartományi és helyhatósági választásokra, aminek célja, hogy minél több új ember legyen a jelöltlistákon, s hogy a korábbihoz képest jobb eredményt érjenek el. Elmondta ugyanakkor azt is, hogy a szocialista párt ezúttal sem állít közös listát a Szerb Haladó Párttal (SNS), de elégedett a koalíció által az elmúlt hét évben elért eredményekkel, ami a további együttműködés alapja, jelenti a Tanjug.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Várhelyi: Szerbia vegyes képet mutat - illusztráció
2020. SZEPTEMBER 18.
[ 16:29 ]
Zorana Mihajlović, a szerb kormány nemek közötti egyenlőségért felelős koordinációs testületének elnöke ma kijelentette, hogy Szerbiában a férfiak és a nők közötti bérszakadék átlagosan 11-16 százalékos a férfiak javára, míg az európai átlag 16,3 százalék, a globális pedig 23 százalék, közölte Mihajlović...
2020. SZEPTEMBER 18.
[ 13:06 ]
Dr. Predrag Kon epidemiológus kijelentette, hogy azok a polgárok, akik járványtanilag rizikós országokból térnek haza, péntektől kötelesek elektronikus úton bejelentkezni az egészségügyi rendszerbe. Maguknak kell bevinniük a személyi adataikat az egészségügyi kartonjukba, viszont a covid-rendelőben csak akkor kell...
2020. SZEPTEMBER 18.
[ 10:17 ]
A rendőrség keresi Miladin Kovačević egykosi kosarazót, akit azzal gyanúsítanak, hogy megvert egy lányt, T. T.-t, értesült a Blic napilap. Nem hivatalos információ szerint a lány feljelentette erőszakoskodásért, ráadásul Kovačević elvette tőle a mobiltelefonját és a táskáját is. A lap forrásai szerint az eset három...
2020. SZEPTEMBER 18.
[ 8:52 ]
Beolvasás folyamatban