Szerbia
Dačić: Pristina viselkedése nem ad okot az optimizmusra

Pristina viselkedése azt mutatja, hogy nem érdekli a párbeszéd és a kompromisszum, jelentette ki Ivica Dačić külügyminiszter, s az Aleksandar Vučić elleni feljelentést, valamint Albin Kurti koszovói miniszterelnök-jelölt kijelentését említette, miszerint nem szeretné a szerb elnököt a tárgyalóasztalnál látni.

„Ha így folytatják tovább, nem vagyunk optimisták a Belgrád és Pristina közötti párbeszédet illetően” – mondta Dačić pártja, a Szerbiai Szocialista Párt (SPS) főbizottságának ülését megelőzően, hozzátéve, hogy Pristina viselkedése az ülés egyik témáját képezi.

Elsietett volt Koszovó elismerése

Szerbia folytatja a Koszovó önálló államként való elismerésének visszavonására irányuló politikáját, mert sok ország belátja, hogy elsietett döntést hozott, közölte ma a szerb külügyi tárca vezetője.

„Ezek az országok területi integritásuk és szuverenitásuk terén hasonló gondokkal küzdenek, mint Szerbia, s arról beszélnek, hogy támogatni fogják a komprommiszumos megoldást, addig pedig visszavonják vagy felfüggesztik korábbi döntésüket” – nyilatkozta újságíróknak Ivica Dačić.

Dačić elégedett a koalíció által elért eredményekkel

Az SPS mai főbizottsági ülésén megválasztotta a párt elnökségét, végrehajtó bizottságát és alelnökeit, Ivica Dačić pártelnök szavai szerint pedig szervezetileg készülnek a közelgő parlamenti, tartományi és helyhatósági választásokra, aminek célja, hogy minél több új ember legyen a jelöltlistákon, s hogy a korábbihoz képest jobb eredményt érjenek el. Elmondta ugyanakkor azt is, hogy a szocialista párt ezúttal sem állít közös listát a Szerb Haladó Párttal (SNS), de elégedett a koalíció által az elmúlt hét évben elért eredményekkel, ami a további együttműködés alapja, jelenti a Tanjug.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A szerbiai határőrség elfogott 37 migránst, akik annak a körülbelül 60 fős csoportnak a tagjai voltak, amely kedd hajnalban erőszakosan kísérelt meg bejutni Magyarországra a Röszke 2 közúti határátkelőhelynél - közölte a szerbiai határőrség. Az elfogottakat átadták a magyarkanizsai rendőrségnek. Az illegális...
2020. JANUÁR 28.
[ 17:29 ]
Az N1 televízió politikai kampányt csinált a választások előtt két vállalat, a United Group és a Telekom közötti peres ügyből, jelentette ki Ana Brnabić szerb kormányfő és hozzátette: az N1 ezt úgy vitte véghez, hogy pontatlanul állította be az esetet, a sajtószabadság és a közérdek kérdéseként kezelve...
2020. JANUÁR 28.
[ 13:27 ]
Miután Aleksandar Vučić szerb államfő tegnap este sürgős ülésre összehívta a biztonságért felelős személyeket, Nebojša Stefanović szerb belügyminiszter elmondta: a legfontosabb, hogy megőrizzük a régió békéjét és a stabilitását. Bejelentette azt is, hogy Vučić tárgyalni fog Milo Đukanović montenegrói elnökkel a...
2020. JANUÁR 28.
[ 11:37 ]
Beolvasás folyamatban