Szerbia
Közvélemény-kutatás: Továbbra is fölényben a haladók

Ha ma tartanák a választásokat Szerbiában, a Szerb Haladó Párton (SNS) kívül a Szerbiai Szocialista Párt (SPS), a Szövetség Szerbiáért (SzS) és a Szabad Polgárok Mozgalma (PSG) jutna be a parlamentbe, a többi párt közül pedig az Aleksandar Šapić vezette Szerb Patrióta Szövetség (SPAS) állna legközelebb a parlamenti küszöbhöz, derül ki a Faktor Plus ügynökség legfrissebb közvélemény-kutatásából.

A kutatás szerint az SNS 52,9 százalékot szerezne, a Szövetség Szerbiáért 10,1 százalékot, az SPS 9,8 százalékot, a Szabad Polgárok Mozgalmának és a Modern Szerbia Pártjának esetleges koalícióját pedig a polgárok 6,5 százaléka választaná, írja a Blic napilap.

Az Aleksandar Šapić vezette Szerb Patrióta Szövetség kerülne legközelebb a parlamenti küszöbhöz, 4,1 százalékot kapna.

Az Egyesült Nyugdíjasok Pártja 3,6 százalékot szerezne, de az ügynökség szerint kevés az esélye, hogy önállóan indul a választásokon. A Szerb Radikális Pártot (SRS) a polgárok 3,2 százaléka választaná.

A Metla 2020 mozgalom 2,4 százalékos támogatottsággal bír, az összes többi párt, beleértve a nemzeti kisebbségeket is, együtt kapna 7,4 százalékot, derül ki a kutatásból.

A válaszadók 45 százaléka járulna az urnák elé, 35 százaléka nem, 20 százaléka pedig nem nyilatkozott.

A kérdésre, hogy hisznek-e a politikusok afférjait taglaló újságcikkeknek, a megkérdezettek 40 százaléka nemleges választ adott, 30 százaléka igennel felelt, 21 százaléka ritkán hisz a cikkeknek, 9 százalékuk pedig nem akart válaszolni.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A szerbiai határőrség elfogott 37 migránst, akik annak a körülbelül 60 fős csoportnak a tagjai voltak, amely kedd hajnalban erőszakosan kísérelt meg bejutni Magyarországra a Röszke 2 közúti határátkelőhelynél - közölte a szerbiai határőrség. Az elfogottakat átadták a magyarkanizsai rendőrségnek. Az illegális...
2020. JANUÁR 28.
[ 17:29 ]
Az N1 televízió politikai kampányt csinált a választások előtt két vállalat, a United Group és a Telekom közötti peres ügyből, jelentette ki Ana Brnabić szerb kormányfő és hozzátette: az N1 ezt úgy vitte véghez, hogy pontatlanul állította be az esetet, a sajtószabadság és a közérdek kérdéseként kezelve...
2020. JANUÁR 28.
[ 13:27 ]
Miután Aleksandar Vučić szerb államfő tegnap este sürgős ülésre összehívta a biztonságért felelős személyeket, Nebojša Stefanović szerb belügyminiszter elmondta: a legfontosabb, hogy megőrizzük a régió békéjét és a stabilitását. Bejelentette azt is, hogy Vučić tárgyalni fog Milo Đukanović montenegrói elnökkel a...
2020. JANUÁR 28.
[ 11:37 ]
Beolvasás folyamatban