Szerbia
Közvélemény-kutatás: Továbbra is fölényben a haladók

Ha ma tartanák a választásokat Szerbiában, a Szerb Haladó Párton (SNS) kívül a Szerbiai Szocialista Párt (SPS), a Szövetség Szerbiáért (SzS) és a Szabad Polgárok Mozgalma (PSG) jutna be a parlamentbe, a többi párt közül pedig az Aleksandar Šapić vezette Szerb Patrióta Szövetség (SPAS) állna legközelebb a parlamenti küszöbhöz, derül ki a Faktor Plus ügynökség legfrissebb közvélemény-kutatásából.

A kutatás szerint az SNS 52,9 százalékot szerezne, a Szövetség Szerbiáért 10,1 százalékot, az SPS 9,8 százalékot, a Szabad Polgárok Mozgalmának és a Modern Szerbia Pártjának esetleges koalícióját pedig a polgárok 6,5 százaléka választaná, írja a Blic napilap.

Az Aleksandar Šapić vezette Szerb Patrióta Szövetség kerülne legközelebb a parlamenti küszöbhöz, 4,1 százalékot kapna.

Az Egyesült Nyugdíjasok Pártja 3,6 százalékot szerezne, de az ügynökség szerint kevés az esélye, hogy önállóan indul a választásokon. A Szerb Radikális Pártot (SRS) a polgárok 3,2 százaléka választaná.

A Metla 2020 mozgalom 2,4 százalékos támogatottsággal bír, az összes többi párt, beleértve a nemzeti kisebbségeket is, együtt kapna 7,4 százalékot, derül ki a kutatásból.

A válaszadók 45 százaléka járulna az urnák elé, 35 százaléka nem, 20 százaléka pedig nem nyilatkozott.

A kérdésre, hogy hisznek-e a politikusok afférjait taglaló újságcikkeknek, a megkérdezettek 40 százaléka nemleges választ adott, 30 százaléka igennel felelt, 21 százaléka ritkán hisz a cikkeknek, 9 százalékuk pedig nem akart válaszolni.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Várhelyi: Szerbia vegyes képet mutat - illusztráció
2020. SZEPTEMBER 18.
[ 16:29 ]
Zorana Mihajlović, a szerb kormány nemek közötti egyenlőségért felelős koordinációs testületének elnöke ma kijelentette, hogy Szerbiában a férfiak és a nők közötti bérszakadék átlagosan 11-16 százalékos a férfiak javára, míg az európai átlag 16,3 százalék, a globális pedig 23 százalék, közölte Mihajlović...
2020. SZEPTEMBER 18.
[ 13:06 ]
Dr. Predrag Kon epidemiológus kijelentette, hogy azok a polgárok, akik járványtanilag rizikós országokból térnek haza, péntektől kötelesek elektronikus úton bejelentkezni az egészségügyi rendszerbe. Maguknak kell bevinniük a személyi adataikat az egészségügyi kartonjukba, viszont a covid-rendelőben csak akkor kell...
2020. SZEPTEMBER 18.
[ 10:17 ]
A rendőrség keresi Miladin Kovačević egykosi kosarazót, akit azzal gyanúsítanak, hogy megvert egy lányt, T. T.-t, értesült a Blic napilap. Nem hivatalos információ szerint a lány feljelentette erőszakoskodásért, ráadásul Kovačević elvette tőle a mobiltelefonját és a táskáját is. A lap forrásai szerint az eset három...
2020. SZEPTEMBER 18.
[ 8:52 ]
Beolvasás folyamatban