Szerbia
Vučić: Nem perlem be Vesna Pešićet

A Belgrádi Főügyészség elrendelte a csúcstechnológiai bűnözéssel foglalkozó osztálynak, hogy vizsgálja ki Vesna Pešićnek a Twitteren közölt állításait, rögtön azt követően, hogy Pešić közzétette a bejegyzést, amelyben Aleksandar Vučić elnököt említi. Habár azt állítja, hogy nem gondolt semmi rosszra, egyes politikai tisztségviselők és kormányhű sajtóorgánumok úgy értékelték, hogy az államfő meggyilkolására szólít fel, s szankciókat követeltek. A szakemberek erre csak annyit mondanak: kampányról van szó.

„Nézzük, mit fogtok tenni, ha örökös elnökké kiáltja ki magát. Míg a twitterezők gondtalanul tweetelnek. Erre nem gondoltok. Putyin pont ezt csinálja. Ha Brnabić lemond, tudjátok, készül az élethosszig tartó Vučić. Nincs itt bojkott, csak cső a fejhez” – írta Pešić.

Aleksandar Vučić elnök kijelentette, nem nyújt be magánkeresetet Vesna Pešić ellen, megjegyezve, hogy „kicsit sem lett zaklatott, s tehetnek a fejéhez csöveket, ahogy akarnak”, valamint hogy az ellenzék védett lesz, mint a jegesmedvék.

Pešić azt mondja, az egész helyzet annyira abszurd, hogy egyszerűen nem szeretne mentegetőzni, főleg, hogy mindenki, aki ismeri, tudja, hogy háborúellenes aktivista és senkit nem veszélyeztetne. (N1)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
iró
2020. JANUÁR 23. [ 23:39 ]

Nagyotmondás.


Lale
2020. JANUÁR 23. [ 9:54 ]

Jellemző a politikusainkra a félremagyarázás.Tudnak feketét fehérre festeni ,pl "megnyertük a háborút, nem volt háború".Ugyanígy félremagyarázzák hogy milyen bátor az elnökünk a semmivel szembe.Pistolj u glavu ,van magyar változata, főbe lövöm magam.Nagyon kell a propaganda!


olvasó
2020. JANUÁR 23. [ 0:20 ]

Mintha háborúellenes aktivisták még sosem követtek volna el merényletet. A politikai tehetetlenség ezúttal meggondolatlan nagyot mondásra késztette a kiöregedő politikusnőt.


Várhelyi: Szerbia vegyes képet mutat - illusztráció
2020. SZEPTEMBER 18.
[ 16:29 ]
Zorana Mihajlović, a szerb kormány nemek közötti egyenlőségért felelős koordinációs testületének elnöke ma kijelentette, hogy Szerbiában a férfiak és a nők közötti bérszakadék átlagosan 11-16 százalékos a férfiak javára, míg az európai átlag 16,3 százalék, a globális pedig 23 százalék, közölte Mihajlović...
2020. SZEPTEMBER 18.
[ 13:06 ]
Dr. Predrag Kon epidemiológus kijelentette, hogy azok a polgárok, akik járványtanilag rizikós országokból térnek haza, péntektől kötelesek elektronikus úton bejelentkezni az egészségügyi rendszerbe. Maguknak kell bevinniük a személyi adataikat az egészségügyi kartonjukba, viszont a covid-rendelőben csak akkor kell...
2020. SZEPTEMBER 18.
[ 10:17 ]
A rendőrség keresi Miladin Kovačević egykosi kosarazót, akit azzal gyanúsítanak, hogy megvert egy lányt, T. T.-t, értesült a Blic napilap. Nem hivatalos információ szerint a lány feljelentette erőszakoskodásért, ráadásul Kovačević elvette tőle a mobiltelefonját és a táskáját is. A lap forrásai szerint az eset három...
2020. SZEPTEMBER 18.
[ 8:52 ]
Beolvasás folyamatban