Szerbia
Vučić: Nem perlem be Vesna Pešićet

A Belgrádi Főügyészség elrendelte a csúcstechnológiai bűnözéssel foglalkozó osztálynak, hogy vizsgálja ki Vesna Pešićnek a Twitteren közölt állításait, rögtön azt követően, hogy Pešić közzétette a bejegyzést, amelyben Aleksandar Vučić elnököt említi. Habár azt állítja, hogy nem gondolt semmi rosszra, egyes politikai tisztségviselők és kormányhű sajtóorgánumok úgy értékelték, hogy az államfő meggyilkolására szólít fel, s szankciókat követeltek. A szakemberek erre csak annyit mondanak: kampányról van szó.

„Nézzük, mit fogtok tenni, ha örökös elnökké kiáltja ki magát. Míg a twitterezők gondtalanul tweetelnek. Erre nem gondoltok. Putyin pont ezt csinálja. Ha Brnabić lemond, tudjátok, készül az élethosszig tartó Vučić. Nincs itt bojkott, csak cső a fejhez” – írta Pešić.

Aleksandar Vučić elnök kijelentette, nem nyújt be magánkeresetet Vesna Pešić ellen, megjegyezve, hogy „kicsit sem lett zaklatott, s tehetnek a fejéhez csöveket, ahogy akarnak”, valamint hogy az ellenzék védett lesz, mint a jegesmedvék.

Pešić azt mondja, az egész helyzet annyira abszurd, hogy egyszerűen nem szeretne mentegetőzni, főleg, hogy mindenki, aki ismeri, tudja, hogy háborúellenes aktivista és senkit nem veszélyeztetne. (N1)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
iró
2020. JANUÁR 23. [ 23:39 ]

Nagyotmondás.


Lale
2020. JANUÁR 23. [ 9:54 ]

Jellemző a politikusainkra a félremagyarázás.Tudnak feketét fehérre festeni ,pl "megnyertük a háborút, nem volt háború".Ugyanígy félremagyarázzák hogy milyen bátor az elnökünk a semmivel szembe.Pistolj u glavu ,van magyar változata, főbe lövöm magam.Nagyon kell a propaganda!


olvasó
2020. JANUÁR 23. [ 0:20 ]

Mintha háborúellenes aktivisták még sosem követtek volna el merényletet. A politikai tehetetlenség ezúttal meggondolatlan nagyot mondásra késztette a kiöregedő politikusnőt.


Az államvezetés az egészségügyre fordítja a költségvetés ötödét – nyilatkozta Aleksandar Vučić államfő a Szerb Klinikai Központ Trópusi Betegségek és Infektológia Osztálya felújítási munkálatainak a megtekintésekor. Az elnök szerint az ágazat állandó befektetéseket igényel. Hozzátette, hogy az...
2020. FEBRUÁR 19.
[ 13:57 ]
Aleksandar Vulin védelmi miniszter kijelentette, hogy ügyvédje és a Szocialista Mozgalom képviselője, Đorđe Komlenski fog ellene bűnvádi feljelentést tenni, hogy megállapítsák az igazságot azzal kapcsolatban, hogy valóban törvénytelen úton jutott-e hozzá a Nedeljnik szerkesztősége és a Dragan Šutanovac korábbi védelmi...
2020. FEBRUÁR 19.
[ 11:15 ]
A Koszovóban élő szerbek barátai nevű szervezet békés tüntetést szervezett Prága központjában, ahonnan azt üzenték, hogy Koszovó Szerbia szerves része, közölte a Tanjug. A hétfői megmozdulás résztvevői Koszovó egyoldalúan kikiáltott függetlenségének évfordulóján kiemelték: Koszovó Szerbiától történő...
2020. FEBRUÁR 19.
[ 10:16 ]
Beolvasás folyamatban