Szerbia
Kilencvenen vannak előzetes letartóztatásban, mert megszegték az otthoni karanténra vonatkozó előírást

Versecen, Požarevacon és Pirotban jelenleg összesen 90 személy van előzetes letartóztatásban, mert megszegték az otthoni karanténra vonatkozó előírásokat, közölte Radomir Ilić, az igazságügyi minisztérium államtitkára.

A verseci fogdában 43, a požarevaciban 27, a pirotiban pedig 20 személy van.

„Csak miután megérkeznek a fogdába, akkor döbbennek rá, hogy hol hibáztak. Az emberek itt találkoznak először az állam szankciójával‟, nyilatkozta az államtitkár a Pink televíziónak.

Ilić hangsúlyozta az otthoni karantén megszegésével az emberek saját családjukat, szűkebb közösségüket veszélyeztetik.

Mint ahogy az államtitkár fogalmazott, a börtönőrök ebben az esetben „Szerbia hősei‟, mert olyan személyeket őriznek, akik potenciális koronavírus hordozók.

Ilić elmondta továbbá, hogy három nap alatt 148 személyt büntettek meg, amiért megszegték a kijárási tilalmat, az állam pedig összesen 7 millió dinár büntetést fizettetett meg.

„Felszólítom a polgárokat, hogy maradjanak otthon, mert a büntetések 50 ezer és 150 ezer dinár között mozognak a kijárási tilalom megszegésének esetében‟, emelte ki az államtitkár. (Tanjug, Politika)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Várhelyi: Szerbia vegyes képet mutat - illusztráció
2020. SZEPTEMBER 18.
[ 16:29 ]
Azok a szerbiai polgárok, akik holnap 18 óra után lépik át az országhatárt, külön egészségügyi felügyelet alá kerülnek. A határ átlépésekor egészségügyi figyelmeztetést kapnak, amelyben szerepel majd minden kötelezettség, amelyet teljesíteniük kell. Az első lépés, amelyet meg kell tenniük az országba történő...
2020. SZEPTEMBER 17.
[ 17:21 ]
Szerbiában az elmúlt 24 órában két páciens halt bele a koronavírus-fertőzés okozta szövődményekbe, valamint további 82 személynél mutatták ki a vírus jelenlétét. Tegnap óta 6877 tesztet végeztek el, a járvány kezdete óta pedig 1.056.256-ot. Az országban eddig összesen 32 695 személy fertőződött meg a...
2020. SZEPTEMBER 17.
[ 15:27 ]
Predrag Kon epidemiológus kijelentette, hogy azok a polgárok, akik járványügyi szempontból kockázatos országból térnek haza Szerbiába, péntektől kötelesek elektronikus úton bejelentkezni az egészségügyi rendszerbe oly módon, hogy maguk írják be személyes adataikat az elektronikus egészségügyi kartonba, valamint kötelesek...
2020. SZEPTEMBER 17.
[ 11:30 ]
Beolvasás folyamatban