Szerbia
Kilencvenen vannak előzetes letartóztatásban, mert megszegték az otthoni karanténra vonatkozó előírást

Versecen, Požarevacon és Pirotban jelenleg összesen 90 személy van előzetes letartóztatásban, mert megszegték az otthoni karanténra vonatkozó előírásokat, közölte Radomir Ilić, az igazságügyi minisztérium államtitkára.

A verseci fogdában 43, a požarevaciban 27, a pirotiban pedig 20 személy van.

„Csak miután megérkeznek a fogdába, akkor döbbennek rá, hogy hol hibáztak. Az emberek itt találkoznak először az állam szankciójával‟, nyilatkozta az államtitkár a Pink televíziónak.

Ilić hangsúlyozta az otthoni karantén megszegésével az emberek saját családjukat, szűkebb közösségüket veszélyeztetik.

Mint ahogy az államtitkár fogalmazott, a börtönőrök ebben az esetben „Szerbia hősei‟, mert olyan személyeket őriznek, akik potenciális koronavírus hordozók.

Ilić elmondta továbbá, hogy három nap alatt 148 személyt büntettek meg, amiért megszegték a kijárási tilalmat, az állam pedig összesen 7 millió dinár büntetést fizettetett meg.

„Felszólítom a polgárokat, hogy maradjanak otthon, mert a büntetések 50 ezer és 150 ezer dinár között mozognak a kijárási tilalom megszegésének esetében‟, emelte ki az államtitkár. (Tanjug, Politika)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Az előttünk álló hétvégén pénteken délután ötkor kezdődik a kijárási tilalom és hétfőn hajnali ötig tart. Tegnap este a szerb elnök még arról beszélt, hogy a járvány megfékezése érdekében lehetséges, hogy egyes nagyvárosokban, ahol a legtöbb fertőzött van, így Belgrádban és Nišben péntek délutántól...
2020. ÁPRILIS 8.
[ 14:48 ]
Nincs mire várni, ha Szerbia a koronavírus-járvány miatti drasztikusabb intézkedéseket akar, akkor itt az ideje dönteni erről, jelentette ki dr. Predrag Kon epidemiológus. A járványügyi szakember a Danas napilapnak nyilatkozva elmondta, most vagyunk a járvány csúcsán, s az ő aggodalma még az elkövetkező hat hétre...
2020. ÁPRILIS 8.
[ 11:47 ]
Az már bizonyos, hogy Belgrádban és Nišben péntektől hétfőig teljes kijárási tilalom lesz, jelentette be kedden este a RTS Upitnik (Kérdőjel) című műsorában Aleksandar Vučić szerb elnök, hozzátéve, arról még nem született döntés, pénteken hány órakor kezdődik a tilalom, mert ez az orvosok és a szakemberek...
2020. ÁPRILIS 8.
[ 9:54 ]
Beolvasás folyamatban