Szerbia
Šarčević: Június 1-jétől indulhatnak az iskolai kirándulások, a hónap második felétől jöhetnek az érettségi bankettek

A jövő hónaptól a diákok mehetnek osztálykirándulásra, a hónap derekától kezdve pedig megrendezhetik az érettségi bankettet is, jelentette be Mladen Šarčević oktatási miniszter, hozzátéve, amennyiben az érettségizők külföldi kirándulást terveztek, azt szerbiai helyszínre kell cserélniük.

“Ma reggel továbbítottam az átiratot az iskoláknak, így befejezhetik a kirándulások körül megkezdett szervezést. A cél az, hogy akik szeretnék kihasználni a kirándulás lehetőségét, ezt megtehessék, akik pedig más úticélt vagy üdülési utalványt szeretnének, azok is megtehessék. Arra is van lehetőség, hogy visszakapják a befizetett pénzt, de erre van egy időkeret, vagyis nem lehetséges azonnal”, magyarázta Šarčević a nova.rs portálnak nyilatkozva.

A miniszter azt is mondta, hogy az érettségizők kezdhetik a bankett szervezését, azzal, hogy az ajánlások szerint erre június második felében kerülhet sor.

“A kisérettségizőknek azt javasolnám, hogy az ünnepséget az iskolában vagy a helyi önkormányzat valamelyik intézményében szervezzék meg. Számukra nem javasoltak az éttermek és szállodák, ez nem is illik az életkorukhoz. Ez valóban méltóképpen megoldható saját szervezésben, úgy, hogy ne kerüljön sokba, a szülők hozzák a süteményt és az üdítőket és már kész is”, véli a miniszter.

A középiskolások érettségizői megszervezhetik az érettségi bankettet éttermekben vagy szállodákban, de a miniszter itt is mértékletességre, valamint az óvintézkedések betartására int.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Aleksandar Vučić szerb elnök ma reagált a tegnap esti belgrádi és újvidéki tüntetésekre. Vučić abból a repülőből üzent, amellyel Párizsba tart, ahol Emmanuel Macron francia elnökkel tárgyal. „Kedves polgárok, megígértem önöknek, hogy a bűnözői és huligán erőszakos támadások ellenére, amelyek mindannyiunkat...
2020. JÚLIUS 9.
[ 10:54 ]
Predrag Kon epidemiológus ma kijelentette, hogy Belgrádban a járványügyi helyzet nagyon komoly. A szakorvos elmondta, hogy egyes pillanatokban fenn áll az esélye annak, hogy rendkívülivé váljon a helyzet. Kon az RTS-nek kifejtette, hogy Belgrádban, a tegnapi nappal bezárólag mintegy 1.500 személyt szállítottak kórházba,...
2020. JÚLIUS 9.
[ 10:44 ]
A szerb parlament előtti tüntetésben és zavargásokban 19 rendőr és 17 tüntető sérült meg tegnap este, akiket a mentőszolgálat látott el. Sérüléseik nem voltak súlyosak, közölte a mentőszolgálat a Tanjuggal. Emellett egy szolgálatban lévő rendőr megsérült 23 óra 42 perckor, amikor elütötte egy autó. A férfit...
2020. JÚLIUS 9.
[ 10:17 ]
Beolvasás folyamatban