Szerbia
Brnabić: Az intézkedések eredményesek

Bátorító a fertőzöttek számának csökkenése, habár még mindig magas, de még bátorítóbb, hogy 11 napja csökken a kórházi kezelést igénylő koronavírus-fertőzöttek száma, jelentette ki Ana Brnabić kormányfő, s hozzátette, ez azt jelenti, hogy a polgárok fegyelmezettek, az intézkedések pedig eredményesek.

A Prva TV-nek nyilatkozva elmondta, a napi új esetszám továbbra is magas, s fegyelmezettnek kell lennünk egészen addig, amíg nem lesz elérhető a védőoltás. A kormányfő megismételte, hogy Szerbia az első húsz ország között lesz, amely megkapja a vakcinát.

„Különböző cégekkel és partnerekkel tárgyalunk, s arra számítok, hogy megkapjuk a védőoltást, amint biztonságos lesz, s befejeződik a tesztelés minden fázisa” – hangsúlyozta Brnabić.

Szeptembertől az alsósok indulhatnak iskolába

A miniszterelnök arról is beszámolt, hogy kedden teszik közzé az új tanévvel kapcsolatos végleges döntést, de az alsósok és az ötödikesek az iskolában fogják követni a tanórákat.

Hozzátette, az oktatási miniszter kedden fog tájékoztatni arról, hogyan fog kinézni a következő tanév.

Reformok és beruházások az egészségügyben

Az elkövetkező időszakban a legnagyobb reformok és beruházások az egészségügyben várhatóak, szögezte le Brnabić, hozzátéve, hogy az állam ezzel szeretne köszönetet mondani az egészségügyi dolgozóknak. (FoNet)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Várhelyi: Szerbia vegyes képet mutat - illusztráció
2020. SZEPTEMBER 18.
[ 16:29 ]
Azok a szerbiai polgárok, akik holnap 18 óra után lépik át az országhatárt, külön egészségügyi felügyelet alá kerülnek. A határ átlépésekor egészségügyi figyelmeztetést kapnak, amelyben szerepel majd minden kötelezettség, amelyet teljesíteniük kell. Az első lépés, amelyet meg kell tenniük az országba történő...
2020. SZEPTEMBER 17.
[ 17:21 ]
Szerbiában az elmúlt 24 órában két páciens halt bele a koronavírus-fertőzés okozta szövődményekbe, valamint további 82 személynél mutatták ki a vírus jelenlétét. Tegnap óta 6877 tesztet végeztek el, a járvány kezdete óta pedig 1.056.256-ot. Az országban eddig összesen 32 695 személy fertőződött meg a...
2020. SZEPTEMBER 17.
[ 15:27 ]
Predrag Kon epidemiológus kijelentette, hogy azok a polgárok, akik járványügyi szempontból kockázatos országból térnek haza Szerbiába, péntektől kötelesek elektronikus úton bejelentkezni az egészségügyi rendszerbe oly módon, hogy maguk írják be személyes adataikat az elektronikus egészségügyi kartonba, valamint kötelesek...
2020. SZEPTEMBER 17.
[ 11:30 ]
Beolvasás folyamatban