Szerbia
Módosították a lakosság védelméről szóló törvényt, az egészségügyi dolgozók 10 ezer dináros segélyt kapnak
Betűméret:             

A szerb kormány jóváhagyta a lakosság fertőző betegségek elleni védelméről szóló törvény módosítását, mert úgy értékelte, hogy „kötelezően biztosítani kell az intézkedések szigorú betartását annak érdekében, hogy megvédjék a lakosság egészségét és életét, megőrizzék az egészségügyi rendszert, valamint a gazdaságot”.

Mint közölték, „a törvénymódosítás előírja a személyi védelmi intézkedések bevezetését és a polgárok fokozott felelősségvállalását, amelyek megvalósításáért az egészségügyi és a kommunális felügyelőség, valamint a kommunális rendőrség felel úgy a természetes, mint a jogi személyek esetében”.

A maszk viselésének elmúlasztása, illetve a meghatározott távolság be nem tartása zárt térben fizikai személyek esetében 5 ezer dináros büntetést von maga után, míg a jogi személyek esetében a büntetés 50 ezer és 300 ezer dinár között mozoghat. A büntetések összege tehát nem változott, de „a büntetések kiszabása sokkal gyorsabb és hatékonyabb lesz”, áll a kormány közleményében.

Az ülésen azt a határozatot hozta a kormány, hogy az egészségügyi intézményekben dolgozók számára 10 ezer dináros egyszeri segélyt folyósít.

A kormány úgy döntött, hogy Jelena Karakaševićnek ítéli oda a nemzeti sport-díjat a 2013-as belgrádi kézilabda-világbajnokságon elért ezüstéremért. (Beta)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Aleksandar Vučić szerb elnök reményét fejezte ki , hogy "gyűlölet őrülete", amely terjed a világon, megszűnik hamarosan, egyben gyors felépülést kívánt Donald Trump volt amerikai elnöknek az ellene elkövetett merénylet után. A szerbiai közszolgálati televízió (RTS) vasárnapi beszámolója szerint a jelenleg...
2024. JÚLIUS 14.
[ 16:07 ]
Az ország egész területén folytatódik az elhúzódó hőség, ami már embert, állatot és növényt egyaránt megvisel. A nappali hőmérséklet továbbra is 35 és 40 fok között alakul, de éjszaka sem hűl le a levegő. Bácska középső részén az elmúlt éjszaka vihar volt, de a nagy villámlások és dörgések közepette...
2024. JÚLIUS 14.
[ 9:33 ]
Az elmúlt húsz évben 27 százalékra csökkent a dohányosok aránya Szerbiában, jelentette ki ma Biljana Kilibarda, a Dr. Milan Jovanović Batut Közegészségügyi Intézet dohányzásmegelőzési irodájának vezetője, hozzátéve, ez a csökkenés még mindig nem elegendő. Leszögezte, Szerbia még mindig azok közé az országok...
2024. JÚLIUS 13.
[ 18:19 ]
Beolvasás folyamatban