Szerbia
Módosították a lakosság védelméről szóló törvényt, az egészségügyi dolgozók 10 ezer dináros segélyt kapnak
Betűméret:             

A szerb kormány jóváhagyta a lakosság fertőző betegségek elleni védelméről szóló törvény módosítását, mert úgy értékelte, hogy „kötelezően biztosítani kell az intézkedések szigorú betartását annak érdekében, hogy megvédjék a lakosság egészségét és életét, megőrizzék az egészségügyi rendszert, valamint a gazdaságot”.

Mint közölték, „a törvénymódosítás előírja a személyi védelmi intézkedések bevezetését és a polgárok fokozott felelősségvállalását, amelyek megvalósításáért az egészségügyi és a kommunális felügyelőség, valamint a kommunális rendőrség felel úgy a természetes, mint a jogi személyek esetében”.

A maszk viselésének elmúlasztása, illetve a meghatározott távolság be nem tartása zárt térben fizikai személyek esetében 5 ezer dináros büntetést von maga után, míg a jogi személyek esetében a büntetés 50 ezer és 300 ezer dinár között mozoghat. A büntetések összege tehát nem változott, de „a büntetések kiszabása sokkal gyorsabb és hatékonyabb lesz”, áll a kormány közleményében.

Az ülésen azt a határozatot hozta a kormány, hogy az egészségügyi intézményekben dolgozók számára 10 ezer dináros egyszeri segélyt folyósít.

A kormány úgy döntött, hogy Jelena Karakaševićnek ítéli oda a nemzeti sport-díjat a 2013-as belgrádi kézilabda-világbajnokságon elért ezüstéremért. (Beta)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Aleksandar Vučić szerb elnök a közszolgálati televízió hétfő esti vendégeként bejelentette, hogy várhatóan a kormány rekonstrukciója 2025 márciusa és júniusa között valósulhat meg, és hangsúlyozta, hogy Miloš Vučević miniszterelnök teljes támogatását élvezi. „Tudják, vannak emberek, akik azt hiszik, hogy...
2024. OKTÓBER 21.
[ 22:37 ]
Az oktatási szakszervezetek hétfőn bejelentették: november 1-jén, pénteken leállítják a munkát a szerbiai iskolákban, és tiltakozó megmozdulást szerveznek Belgrádban. A szakszervezetek követelik a tárgyalások folytatását az oktatási intézményekben dolgozók anyagi helyzetének és biztonságának javításáról. Ezt a...
2024. OKTÓBER 21.
[ 18:04 ]
Szerbiának az év végéig hét intézkedést kell végrehajtania annak érdekében, hogy bizonyítsa a reformprogram megvalósítására való felkészültségét, jelentette ki hétfőn Tanja Miščević európai integrációs miniszter. Ezek közé tartozik az ODIHR ajánlásainak alkalmazása a választási folyamat javítása érdekében,...
2024. OKTÓBER 21.
[ 17:48 ]
Beolvasás folyamatban