Szerbia
Módosították a lakosság védelméről szóló törvényt, az egészségügyi dolgozók 10 ezer dináros segélyt kapnak
Betűméret:             

A szerb kormány jóváhagyta a lakosság fertőző betegségek elleni védelméről szóló törvény módosítását, mert úgy értékelte, hogy „kötelezően biztosítani kell az intézkedések szigorú betartását annak érdekében, hogy megvédjék a lakosság egészségét és életét, megőrizzék az egészségügyi rendszert, valamint a gazdaságot”.

Mint közölték, „a törvénymódosítás előírja a személyi védelmi intézkedések bevezetését és a polgárok fokozott felelősségvállalását, amelyek megvalósításáért az egészségügyi és a kommunális felügyelőség, valamint a kommunális rendőrség felel úgy a természetes, mint a jogi személyek esetében”.

A maszk viselésének elmúlasztása, illetve a meghatározott távolság be nem tartása zárt térben fizikai személyek esetében 5 ezer dináros büntetést von maga után, míg a jogi személyek esetében a büntetés 50 ezer és 300 ezer dinár között mozoghat. A büntetések összege tehát nem változott, de „a büntetések kiszabása sokkal gyorsabb és hatékonyabb lesz”, áll a kormány közleményében.

Az ülésen azt a határozatot hozta a kormány, hogy az egészségügyi intézményekben dolgozók számára 10 ezer dináros egyszeri segélyt folyósít.

A kormány úgy döntött, hogy Jelena Karakaševićnek ítéli oda a nemzeti sport-díjat a 2013-as belgrádi kézilabda-világbajnokságon elért ezüstéremért. (Beta)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A politikai pártok a választási kampány finisében minden adujukat ki fogják használni és az elkövetkező két hét igen intenzív lesz e tekintetben, jelentette ki Bojan Klačar, a CeSID végrehajtó igazgatója, hozzátéve, korai még azzal kapcsolatban bármit is mondani, hogy mely pártok léphetik át a választási küszöböt és...
2023. DECEMBER 1.
[ 9:45 ]
Aleksandar Vučić szerb elnök pénteken Dubajban, a COP28 klímaváltozási csúcstalálkozó megnyitója előtt találkozott Andrzej Duda lengyel elnökkel, Abdullah bin Zayeddel, az Egyesült Arab Emírségek külügyminiszterével, Hamad bahreini királlyal, Nikosz Hrisztodulidesz ciprusi elnökkel, Novák Katalin magyar elnökkel, valamint...
2023. DECEMBER 1.
[ 9:31 ]
A rendőrség elkötelezett munkával és kitartó helyszíni fellépéssel mindent megtesz az illegális migráció visszaszorításáért, illetve mindent megtesz az embercsempészek elriasztása és letartóztatása érdekében – jelentette ki Bratislav Gašić belügyminiszter a MUP tagjainál tett látogatása során a határrendészet...
2023. NOVEMBER 30.
[ 14:34 ]
Beolvasás folyamatban