Szerbia
Vučić: Érkezik az AstraZeneca védőoltása Szerbiába

Aleksandar Vučić szerb elnök a horvát RTL televíziónak számolt be a jó hírről, miszerint érkezik az első 150.000 adag AstraZeneca oltóanyag a belgrádi repülőtérre. Ugyanakkor bejelentette, hogy Szerbia nemsoká az első helyen fog állni Európában a beoltottak számát illetően, a második védőoltást megkapók számát tekintve pedig már első helyen áll az ország.

Vučić emlékeztetett, hogy Szerbia nagyon korán megkezdte a vakcinák beszerzését, már tavaly augusztusban, és ennek az intézése napi szintű küzdelmet jelentett a kormány számára, írja a Tanjug.

Racionális síkra kívánjuk helyezni kapcsolatainkat a horvátokkal

Vučić kiemelte, hogy a szerbek és horvátok egymás iránti megértése nem növekedett, viszont legalább nem hazudjuk azt, hogy a legjobban szeretjük egymást a világon, vagy hogy nagyon közel állna egymáshoz a két ország. Megjegyezte, a két ország közötti viszonyokat racionális alapokra kell helyezni.

A szerb elnök a horvát televíziónak adott interjúban bizalmát fejezte ki, hogy a szerbeknek és a horvátoknak van közös jövője, és hogy sokkal közelebbivé, egységesebbé kell, hogy váljon a két ország. Vučić állítása szerint soha nem gyakorolt nyomást a Horvátországban élő szerbekre, és mindig készen áll segíteni nekik.

Arra a kérdésre, hogy mi a véleménye arról a tényről, hogy Boris Milošević horvát miniszterelnök-helyettes és a Független Demokratikus Szerb Párt elnöke részt vett a Vihar hadművelet évfordulóján, majd Vukovarba is elment, és hogy ez eltávolodást jelent-e a szerb elnök befolyásától, erre Vučić azt válaszolta, hogy a szerb képviselők mindig is függetlenek voltak, a horvát kormány részét képezik és hogy a horvát kormány nevében járnak el.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
sistvan
2021. FEBRUÁR 20. [ 9:42 ]

Örülök neki hogy ilyen mozgékony fáradságot nem kimelö elnökünk van.


A köztársasági válságstáb mai ülésén nem fogadtak el újabb járványügyi intézkedéseket, de egységes a vélemény arról, hogy a hétvégén kell tenni valamit, ezért az erről szóló döntést a következő, pénteki ülésén hozza meg a válságstáb, közölte Predrag Kon epidemiológus. „Az ülésen véleményeket és...
2021. FEBRUÁR 24.
[ 12:50 ]
A szerb kormány legfrissebb adatai szerint Szerbiában 1.300.330 koronavírus elleni védőoltást adtak be, és 472.769 személy kapta meg a második adagot is, írja a Tanjug. Az egymillió lakosra jutó beoltottak száma szerint Szerbia a második Európában, Nagy-Britannia után, az egymillió lakosra jutó újraoltottak számát tekintve...
2021. FEBRUÁR 24.
[ 10:53 ]
Miután az egyik bank reklámjaként megjelent a szlogen, hogy „hány szerbecskét fogsz szülni nekem”, tömeges nemtetszést váltott ki a közösségi oldalakon. A Južni vetar című népszerű sorozat egyik főhőse tette fel a „hány szerbecskét fogsz szülni nekem” kérdést a barátnőjének, a kérdés pedig kultikussá vált...
2021. FEBRUÁR 24.
[ 10:47 ]
Beolvasás folyamatban