Szerbia
Vučić: Érkezik az AstraZeneca védőoltása Szerbiába
Betűméret:             

Aleksandar Vučić szerb elnök a horvát RTL televíziónak számolt be a jó hírről, miszerint érkezik az első 150.000 adag AstraZeneca oltóanyag a belgrádi repülőtérre. Ugyanakkor bejelentette, hogy Szerbia nemsoká az első helyen fog állni Európában a beoltottak számát illetően, a második védőoltást megkapók számát tekintve pedig már első helyen áll az ország.

Vučić emlékeztetett, hogy Szerbia nagyon korán megkezdte a vakcinák beszerzését, már tavaly augusztusban, és ennek az intézése napi szintű küzdelmet jelentett a kormány számára, írja a Tanjug.

Racionális síkra kívánjuk helyezni kapcsolatainkat a horvátokkal

Vučić kiemelte, hogy a szerbek és horvátok egymás iránti megértése nem növekedett, viszont legalább nem hazudjuk azt, hogy a legjobban szeretjük egymást a világon, vagy hogy nagyon közel állna egymáshoz a két ország. Megjegyezte, a két ország közötti viszonyokat racionális alapokra kell helyezni.

A szerb elnök a horvát televíziónak adott interjúban bizalmát fejezte ki, hogy a szerbeknek és a horvátoknak van közös jövője, és hogy sokkal közelebbivé, egységesebbé kell, hogy váljon a két ország. Vučić állítása szerint soha nem gyakorolt nyomást a Horvátországban élő szerbekre, és mindig készen áll segíteni nekik.

Arra a kérdésre, hogy mi a véleménye arról a tényről, hogy Boris Milošević horvát miniszterelnök-helyettes és a Független Demokratikus Szerb Párt elnöke részt vett a Vihar hadművelet évfordulóján, majd Vukovarba is elment, és hogy ez eltávolodást jelent-e a szerb elnök befolyásától, erre Vučić azt válaszolta, hogy a szerb képviselők mindig is függetlenek voltak, a horvát kormány részét képezik és hogy a horvát kormány nevében járnak el.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
sistvan
2021. FEBRUÁR 20. [ 9:42 ]

Örülök neki hogy ilyen mozgékony fáradságot nem kimelö elnökünk van.


Miután a rendőrség megállapította, hogy az eltűnt kislány, Danka Ilić nem tartózkodik azon a 10 négyzetkilométeren, amelyet tegnap és ma kutattak át a Bor melletti Banjsko Polje településen, a lány keresését operatív módon folytatják. Mint a Tanjug riportere a helyszínről közölte, a rendőrök megállapították, hogy a...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 19:27 ]
Német László belgrádi érsek ma húsvéti üzenetében közölte, hogy a húsvét megváltoztatta a teremtett világ jövőjét, és benne az embert is, a hit pedig erőt ad az embereknek, hogy kitartsanak az életük útján. Üzenetében Német gratulált minden katolikusnak, aki március 31-én, a Gergely-naptár szerint ünnepli a...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 16:40 ]
Dejan Luković rendőrtábornok, a speciális egységek rendőrigazgatóságának helyettese ma – a kétéves Danka Ilić eltűnése kapcsán – azt mondta, hogy az ügyben a bori rendőrkapitányság az illetékes, de abban a pillanatban, amikor látták, hogy egyedül nem fogják rövid idő alatt megtalálni a lányt, Bratislav Gašić...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 13:45 ]
Beolvasás folyamatban