Szerbia
A külföldi turisták többnyire Belgrádot, a belföldiek a fürdőket látogatták tavaly
Betűméret:             

Szerbiát tavaly 2,59 millió turista kereste fel, ebből valamivel több mint 870 ezren voltak külföldiek, jelentette be ma a Köztársasági Statisztikai Intézet a Turizmus Világnapja alkalmából, amelyet egyébként holnap ünnepelnek.

A belföldi turisták leggyakrabban a gyógyfürdőket látogatták, ahol 26,1 százalékuk szállt meg, a legtöbb külföldi turista, vagyis több mint 52 százalékuk pedig Belgrádba látogatott el.

Az eltöltött éjszakák száma összesen 8,1 millió volt, ebből a külföldiek 2,4 millió éjszakát töltöttek Szerbiában, közölte a Politika.

A legtöbb vendégéjszakát a Bosznia-Hercegovinából érkezett turisták töltötték itt (9,1 százalék), ezt követik a Törökországból (8,3 százalék), majd pedig az Oroszországból (7,2 százalék) érkezett turisták.

A tavalyi év leglátogatottabb rendezvényei az Exit fesztivál és a Beer Fest voltak, melyekre több mint 200 ezren látogattak el, míg a Gučára mintegy 23 ezren voltak kíváncsiak.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Egy videofelvétel jelent meg Zubin Potokról az Instagramon, amelyen szirénák visszhangja hallható az egész településen. Ma 12 óra körül a Zubin Potok-i helyi választási bizottság tagjai a koszovói rendőrök kíséretében erőszakkal hatoltak be az önkormányzat épületébe. Az ott tartózkodó polgárok fellázadtak. Mint...
2022. DECEMBER 6.
[ 18:16 ]
Az Air Serbia légitársaság bővíti kínálatát, 2023 nyarától még több európai városba repülhetünk a hazai szolgáltatással. A légitársaság közvetlen járatokat indít Hamburgba, Göteborgba, Kölnbe és Marseille-be 2023 májusától. A német és a svéd úti célokra heti háromszor lesz alkalom utazni, míg Belgrád és...
2022. DECEMBER 6.
[ 12:34 ]
Aleksandar Vučić szerb elnök megérkezett az EU–Nyugat-Balkán csúcstalálkozóra. A sajtónak adott nyilatkozatában leszögezte, számos találkozó vár rá, és találkozni fog az olasz, valamint a holland és a belga miniszterelnökkel. „Mindig jobb az asztalnál ülni, mert ha nem vagy az asztalnál, akkor te vagy az étlapon....
2022. DECEMBER 6.
[ 11:22 ]
Beolvasás folyamatban