Szerbia
Az osztrák rendőrség drónokkal kémleli Szerbia és Észak-Macedónia közös határszakaszát
Betűméret:             

Az osztrák rendőrség Szerbia és Észak-Macedónia határfelügyeletében nyújt segítséget drónokkal és hőkamerákkal, tudósít az APA hírügynökség bécsi belügyminisztériumi forrásra hivatkozva.

„A brutális méreteket öltött emberkereskedelem miatt az országok szorosabb együttműködése elengedhetetlenné vált. Ezért is van igény a drónspecialistáink szakértelmére Szerbia és Észak-Macedónia határainál”, nyilatkozta Gerhard Karner osztrák belügyminiszter.

Az APA hírügynökség kiemeli, hogy Belgrád a múlt héten intenzív határellenőrzést vezetett be a Szerbiát Észak-Macedóniával és Bulgáriával elválasztó szakaszon, ami szinte azonnal éreztette a hatását, mivel kevesebb illegális migránst regisztráltak Burgenlandban.

Az osztrák rendőrök megerősítették a határfelügyleletet a migrációs útvonalak mentén, és a magyarországi határszakaszokon is.

Bécsi minisztériumi értesülések alapján több, mint száz osztrák rendőrt rendeltek ki a balkáni országokba, Szerbiába 13-at. Valamennyit a legmodernebb technikai felszereléssel látták el, hőkamerás rendszerekkel ellátott járművekkel és drónokkal figyelik a terepet.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Aleksandar Vučić szerb elnök reményét fejezte ki , hogy "gyűlölet őrülete", amely terjed a világon, megszűnik hamarosan, egyben gyors felépülést kívánt Donald Trump volt amerikai elnöknek az ellene elkövetett merénylet után. A szerbiai közszolgálati televízió (RTS) vasárnapi beszámolója szerint a jelenleg...
2024. JÚLIUS 14.
[ 16:07 ]
Az ország egész területén folytatódik az elhúzódó hőség, ami már embert, állatot és növényt egyaránt megvisel. A nappali hőmérséklet továbbra is 35 és 40 fok között alakul, de éjszaka sem hűl le a levegő. Bácska középső részén az elmúlt éjszaka vihar volt, de a nagy villámlások és dörgések közepette...
2024. JÚLIUS 14.
[ 9:33 ]
Az elmúlt húsz évben 27 százalékra csökkent a dohányosok aránya Szerbiában, jelentette ki ma Biljana Kilibarda, a Dr. Milan Jovanović Batut Közegészségügyi Intézet dohányzásmegelőzési irodájának vezetője, hozzátéve, ez a csökkenés még mindig nem elegendő. Leszögezte, Szerbia még mindig azok közé az országok...
2024. JÚLIUS 13.
[ 18:19 ]
Beolvasás folyamatban