Szerbia
Az osztrák rendőrség drónokkal kémleli Szerbia és Észak-Macedónia közös határszakaszát
Betűméret:             

Az osztrák rendőrség Szerbia és Észak-Macedónia határfelügyeletében nyújt segítséget drónokkal és hőkamerákkal, tudósít az APA hírügynökség bécsi belügyminisztériumi forrásra hivatkozva.

„A brutális méreteket öltött emberkereskedelem miatt az országok szorosabb együttműködése elengedhetetlenné vált. Ezért is van igény a drónspecialistáink szakértelmére Szerbia és Észak-Macedónia határainál”, nyilatkozta Gerhard Karner osztrák belügyminiszter.

Az APA hírügynökség kiemeli, hogy Belgrád a múlt héten intenzív határellenőrzést vezetett be a Szerbiát Észak-Macedóniával és Bulgáriával elválasztó szakaszon, ami szinte azonnal éreztette a hatását, mivel kevesebb illegális migránst regisztráltak Burgenlandban.

Az osztrák rendőrök megerősítették a határfelügyleletet a migrációs útvonalak mentén, és a magyarországi határszakaszokon is.

Bécsi minisztériumi értesülések alapján több, mint száz osztrák rendőrt rendeltek ki a balkáni országokba, Szerbiába 13-at. Valamennyit a legmodernebb technikai felszereléssel látták el, hőkamerás rendszerekkel ellátott járművekkel és drónokkal figyelik a terepet.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A SRBATOM, vagyis a szerbiai sugárzás- és nukleáris biztonsági igazgatóság bejelentette, hogy Szerbiában nem észleltek radioaktivitás-növekedést, és a romániai sugárzás- és nukleáris biztonsági hatóságok nem adtak ki hivatalos közleményt azokkal a sajtóértesülésekkel kapcsolatban, melyek szerint radioaktív anyag...
2024. FEBRUÁR 22.
[ 8:50 ]
Giovanni Pietro Barbano, az EULEX vezetője elmondta, hogy Koszovóban nyugodt a helyzet, de még mindig törékeny. „Láttuk, hogy a helyzet nagyon könnyen súlyosbodhat, mint ahogy az sajnos szeptemberben történt, a banjskai súlyos támadást követően”, nyilatkozta Barbano az A2 Newsnak. Hozzátette: az EULEX-nek nincs...
2024. FEBRUÁR 22.
[ 8:20 ]
Szerbiában 2023-ban 78.085 bűncselekményt jegyeztek fel, míg tíz évvel korábban, 2013-ban ez a szám 113.870 volt, 2001-hez képest pedig 43 százalékkal csökkent a bűncselekmények száma - írja a Večernje Novosti a belügyminisztérium elemzésére hivatkozva, amelyet hamarosan a nyilvánosság előtt is bemutatnak. Tavaly 77...
2024. FEBRUÁR 21.
[ 12:37 ]
Beolvasás folyamatban