Szerbia
Miloš Vučević alakíthat kormányt
Betűméret:             

Miloš Vučevićet, a Szerb Haladó Párt elnökét, jelenlegi védelmi minisztert bízta meg a kormányalakítással Aleksandar Vučić. Az államfő az Instagramon jelentette be döntését. Az új szerb kormánynak pár héten belül meg kell alakulnia.

„A Szerb Köztársaság parlamentjének javaslom, hogy Miloš Vučevićet válassza meg kormányfőnek” – áll az államfő határozatában.

Vučić bejegyzésében leírja, hogy az Alkotmány megfelelő rendelkezései alapján, valamint a parlamentbe bejutott pártok képviselőivel való egyeztetést követően hozta meg döntését a kormányfőjelölt személyéről.

A határozat indoklása szerint, Vučić úgy véli, Miloš Vučević rendelkezik a miniszterelnöki tisztség ellátásához szükséges szakmai és személyes képességekkel, s meggyőzte arról, hogy biztosítani tudja a kormány megválasztásához szükséges szavazatszámot.

„Bízom Miloš Vučevićben, figyelembe véve, hogy az elmúlt időszakban felelősségteljes feladatot látott el kormányalelnökként és védelmi miniszterként, amivel bizonyította, hogy megvan benne a kormányfői tisztség ellátásához szükséges elhivatottság és szakértelem” – áll az elnöki hivatal közleményében.

Kifejtik továbbá, hogy az új miniszterelnök folytatja a polgárok életszínvonalának növelésére irányuló programok végrehajtását, továbbá az egészségügy, az oktatás, a tudomány, az infrastruktúrafejlesztés, a környezetvédelem, az energetika, a mezőgazdaság, az idegenforgalom, valamint a Szerbia jövője és európai útján való előrelépése szempontjából jelentős egyéb területeken megkezdett projektek megvalósítását, írja az Euronews Srbija.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Szerbia a pénzügyi helyzetet tekintve több mint fizetőképes, és a devizatartalékok rekordszinten állnak – jelentette ki pénteken Aleksandar Vučić szerb elnök a polgárokhoz intézett televíziós beszédében. Szerbia, illetve a Szerbiai Nemzeti Bank néhány napja 5 tonna aranyat vásárolt 380 millió euró értékben. Ezzel az...
2024. JÚLIUS 12.
[ 19:33 ]
Szerbia és az Egyesült Államok képviselői, az amerikai nemzetközi fejlesztési ügynökségen (USAID) keresztül ma két – már meglévő támogatási megállapodás módosítását írták alá - amely alapján az Egyesült Államok további 18 millió dolláros segélyt nyújt Szerbiának a közigazgatási intézmények erősítésére,...
2024. JÚLIUS 12.
[ 18:16 ]
A Szerbiai Oktatásügyi Dolgozók Független Szakszervezete (NSPRS) arra szólította fel az illetékes szerveket, elsősorban az önkormányzatokat, hogy sürgősen klimatizálják az óvodákat és a bölcsődéket. A szakszervezet állítása szerint Szerbiában vannak olyan óvodák és bölcsődék, amelyekben nincs megfelelő...
2024. JÚLIUS 12.
[ 15:40 ]
Beolvasás folyamatban