Szerbia
Miloš Vučević alakíthat kormányt
Betűméret:             

Miloš Vučevićet, a Szerb Haladó Párt elnökét, jelenlegi védelmi minisztert bízta meg a kormányalakítással Aleksandar Vučić. Az államfő az Instagramon jelentette be döntését. Az új szerb kormánynak pár héten belül meg kell alakulnia.

„A Szerb Köztársaság parlamentjének javaslom, hogy Miloš Vučevićet válassza meg kormányfőnek” – áll az államfő határozatában.

Vučić bejegyzésében leírja, hogy az Alkotmány megfelelő rendelkezései alapján, valamint a parlamentbe bejutott pártok képviselőivel való egyeztetést követően hozta meg döntését a kormányfőjelölt személyéről.

A határozat indoklása szerint, Vučić úgy véli, Miloš Vučević rendelkezik a miniszterelnöki tisztség ellátásához szükséges szakmai és személyes képességekkel, s meggyőzte arról, hogy biztosítani tudja a kormány megválasztásához szükséges szavazatszámot.

„Bízom Miloš Vučevićben, figyelembe véve, hogy az elmúlt időszakban felelősségteljes feladatot látott el kormányalelnökként és védelmi miniszterként, amivel bizonyította, hogy megvan benne a kormányfői tisztség ellátásához szükséges elhivatottság és szakértelem” – áll az elnöki hivatal közleményében.

Kifejtik továbbá, hogy az új miniszterelnök folytatja a polgárok életszínvonalának növelésére irányuló programok végrehajtását, továbbá az egészségügy, az oktatás, a tudomány, az infrastruktúrafejlesztés, a környezetvédelem, az energetika, a mezőgazdaság, az idegenforgalom, valamint a Szerbia jövője és európai útján való előrelépése szempontjából jelentős egyéb területeken megkezdett projektek megvalósítását, írja az Euronews Srbija.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Az oktatási szakszervezetek hétfőn bejelentették: november 1-jén, pénteken leállítják a munkát a szerbiai iskolákban, és tiltakozó megmozdulást szerveznek Belgrádban. A szakszervezetek követelik a tárgyalások folytatását az oktatási intézményekben dolgozók anyagi helyzetének és biztonságának javításáról. Ezt a...
2024. OKTÓBER 21.
[ 18:04 ]
Szerbiának az év végéig hét intézkedést kell végrehajtania annak érdekében, hogy bizonyítsa a reformprogram megvalósítására való felkészültségét, jelentette ki hétfőn Tanja Miščević európai integrációs miniszter. Ezek közé tartozik az ODIHR ajánlásainak alkalmazása a választási folyamat javítása érdekében,...
2024. OKTÓBER 21.
[ 17:48 ]
Aleksandar Vučić szerb elnök holnap a Szlovák Köztársaságba látogat – közölte a szerb elnök sajtószolgálata. Ez alkalomból Vučić elnök Robert Fico szlovák miniszterelnökkel és Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel együtt részt vesz a Szerbia, Szlovákia és Magyarország vezetőinek Komáromban tartandó háromoldalú...
2024. OKTÓBER 21.
[ 12:53 ]
Beolvasás folyamatban