Szerbia
Vučić: A szerb nagykövet hamarosan visszatér Kijevbe
Betűméret:             

Szerbia nagykövete hamarosan visszatér Kijevbe – jelentette be Aleksandar Vučić szerb elnök Belgrádban a Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszterrel folytatott tárgyalását követően.

A szerb elnök Instagram profilján azt írta, hogy jó és nyílt beszélgetést folytatott Kulebával, aki vasárnap érkezett Belgrádba Olena Zelenszka, Volodimir Zelenszkij ukrán elnök feleségének társaságában.

„Fontolóra vettük és megállapodtunk a kétoldalú kapcsolatok javításában, különös tekintettel arra, hogy hamarosan gazdasági fórumot szervezünk a két ország vállalkozói között” – írta Vučić a találkozót követően.

Hozzátette, az ukrán külügyminszterrel tárgyalt a béke megteremtésének szükségességéről, és az EU felé vezető útról.

„Kuleba miniszternek is felhívtam a figyelmét azokra a problémákra, amelyekkel Szerbia szembesül, különösen nemzetközi szinten” – írta Vučić a Kulebával folytatott megbeszélés után.

Kuleba a mai napon Miloš Vučević miniszterelnökkel is találkozott, illetve Ana Brnabićtyal, a szerb parlament elnökével. A délután folyamán Aleksandar Vučić az ukrán first ladyvel ül tárgyalóasztalhoz.

Az orosz–ukrán háború kezdete óta először látogatott ilyen szintű kijevi delegáció Belgrádba.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Az oktatási szakszervezetek hétfőn bejelentették: november 1-jén, pénteken leállítják a munkát a szerbiai iskolákban, és tiltakozó megmozdulást szerveznek Belgrádban. A szakszervezetek követelik a tárgyalások folytatását az oktatási intézményekben dolgozók anyagi helyzetének és biztonságának javításáról. Ezt a...
2024. OKTÓBER 21.
[ 18:04 ]
Szerbiának az év végéig hét intézkedést kell végrehajtania annak érdekében, hogy bizonyítsa a reformprogram megvalósítására való felkészültségét, jelentette ki hétfőn Tanja Miščević európai integrációs miniszter. Ezek közé tartozik az ODIHR ajánlásainak alkalmazása a választási folyamat javítása érdekében,...
2024. OKTÓBER 21.
[ 17:48 ]
Aleksandar Vučić szerb elnök holnap a Szlovák Köztársaságba látogat – közölte a szerb elnök sajtószolgálata. Ez alkalomból Vučić elnök Robert Fico szlovák miniszterelnökkel és Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel együtt részt vesz a Szerbia, Szlovákia és Magyarország vezetőinek Komáromban tartandó háromoldalú...
2024. OKTÓBER 21.
[ 12:53 ]
Beolvasás folyamatban