Szerbia
Vučić: A szerb nagykövet hamarosan visszatér Kijevbe
Betűméret:             

Szerbia nagykövete hamarosan visszatér Kijevbe – jelentette be Aleksandar Vučić szerb elnök Belgrádban a Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszterrel folytatott tárgyalását követően.

A szerb elnök Instagram profilján azt írta, hogy jó és nyílt beszélgetést folytatott Kulebával, aki vasárnap érkezett Belgrádba Olena Zelenszka, Volodimir Zelenszkij ukrán elnök feleségének társaságában.

„Fontolóra vettük és megállapodtunk a kétoldalú kapcsolatok javításában, különös tekintettel arra, hogy hamarosan gazdasági fórumot szervezünk a két ország vállalkozói között” – írta Vučić a találkozót követően.

Hozzátette, az ukrán külügyminszterrel tárgyalt a béke megteremtésének szükségességéről, és az EU felé vezető útról.

„Kuleba miniszternek is felhívtam a figyelmét azokra a problémákra, amelyekkel Szerbia szembesül, különösen nemzetközi szinten” – írta Vučić a Kulebával folytatott megbeszélés után.

Kuleba a mai napon Miloš Vučević miniszterelnökkel is találkozott, illetve Ana Brnabićtyal, a szerb parlament elnökével. A délután folyamán Aleksandar Vučić az ukrán first ladyvel ül tárgyalóasztalhoz.

Az orosz–ukrán háború kezdete óta először látogatott ilyen szintű kijevi delegáció Belgrádba.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Aleksandar Vučić szerb elnök reményét fejezte ki , hogy "gyűlölet őrülete", amely terjed a világon, megszűnik hamarosan, egyben gyors felépülést kívánt Donald Trump volt amerikai elnöknek az ellene elkövetett merénylet után. A szerbiai közszolgálati televízió (RTS) vasárnapi beszámolója szerint a jelenleg...
2024. JÚLIUS 14.
[ 16:07 ]
Az ország egész területén folytatódik az elhúzódó hőség, ami már embert, állatot és növényt egyaránt megvisel. A nappali hőmérséklet továbbra is 35 és 40 fok között alakul, de éjszaka sem hűl le a levegő. Bácska középső részén az elmúlt éjszaka vihar volt, de a nagy villámlások és dörgések közepette...
2024. JÚLIUS 14.
[ 9:33 ]
Az elmúlt húsz évben 27 százalékra csökkent a dohányosok aránya Szerbiában, jelentette ki ma Biljana Kilibarda, a Dr. Milan Jovanović Batut Közegészségügyi Intézet dohányzásmegelőzési irodájának vezetője, hozzátéve, ez a csökkenés még mindig nem elegendő. Leszögezte, Szerbia még mindig azok közé az országok...
2024. JÚLIUS 13.
[ 18:19 ]
Beolvasás folyamatban