Szerbia
A szerb kormány döntött a tárca nélküli miniszterek megbízatásáról
Betűméret:             

A szerb kormány mai ülésén meghatározta, mi lesz Aleksandar Vulin kormányalelnök és az öt tárca nélküli miniszter feladata.

A kormány közleménye szerint Vulin, a szerb elnökkel együttműködve, nyomon követi a minisztériumok és a kormány külön szervezeteinek hatáskörébe tartozó projektek megvalósulását. Ezenkívül a BRICS-országokkal való együttműködésért, valamint az állami szervek és a diaszpórában élő szerbek közötti kapcsolat erősítéséért is felel.

Nenad Popović tárca nélküli minisztert a nemzetközi gazdasági együttműködés területével, továbbá az egyházak társadalmi helyzetének koordinálásával bízták meg.

Tatjana Macura tárca nélküli miniszter a nemi egyenjogúsággal, a nők elleni erőszak megakadályozásával, valamint a nők gazdasági és politikai helyzetének javításával foglalkozik majd.

Usame Zukorlić tárca nélküli miniszterként a megbékélésért, a regionális együttműködésért és a társadalmi stabilitásért felel.

Đorđe Milićević továbbra is Szerbia és a diaszpóra kapcsolatával foglalkozik, ahogy Novica Tončev is megtartotta az előző kormányban végzett megbízatását, vagyis a fejletlenebb szerbiai községek útját egyengeti a jövőben is.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A Szerbiai Oktatásügyi Dolgozók Független Szakszervezete (NSPRS) arra szólította fel az illetékes szerveket, elsősorban az önkormányzatokat, hogy sürgősen klimatizálják az óvodákat és a bölcsődéket. A szakszervezet állítása szerint Szerbiában vannak olyan óvodák és bölcsődék, amelyekben nincs megfelelő...
2024. JÚLIUS 12.
[ 15:40 ]
A szerbiai Belügyminisztérium (MUP) pénteki közleményéban arra figyelmeztet, hogy az elkövetkező napokban a magas hőmérséklet mellett megnövekedett forgalom is várható, ami rendkívül megnehezíti a vezetési körülményeket és komoly megterhelést jelent a gépkocsivezetők számára is. "Arra kérjük a járművezetőket,...
2024. JÚLIUS 12.
[ 13:48 ]
A Loznica környéki lítiumbánya megnyitását ellenző polgárok, környezetvédelmi aktivisták és politikusok ma délelőtt a szerbiai Alkotmánybírósághoz vonultak tiltakozni, mert a bejelentések szerint a bíróság ma nyilváníthatja alkotmányellenesnek a szerb kormány döntését, mellyel visszavonta a Jadar-völgy...
2024. JÚLIUS 11.
[ 15:57 ]
Beolvasás folyamatban