Szerbia
Vučić: Akinek lítiuma van, az hatalommá válik, valaki regionális, valaki globális szinten
Betűméret:             

Aleksandar Vučić szerb elnök azt mondta, hogy aki lítiummal rendelkezik, az hatalommá válik, valaki regionális, valaki globális szinten.

Arra a megállapításra reagálva, hogy Nyugat-Európa több országában is indítanak lítiummal kapcsolatos projekteket, mint például Németországban vagy Franciaországban, amelyek ezt nemzeti jelentőségű projektnek nyilvánították, Vučić a Pink televízió műsorában elmondta: ezek mindegyike elkészül még a szerbiai előtt, vagyis a portugál, a német, a cseh és a francia projektek is.

Vučić kijelentette, hogy Szerbiában van lítium, és jó, hogy van, mert komparatív előnyt jelent számunkra sok szomszédos országhoz képest.

A szerb köztársasági elnök azt mondta: Szerbia Európa leggyorsabban növekvő gazdasága, az első negyedévben 4,7 százalékos GDP-növekedést ért el, de számunkra az is fontos, hogy a GDP-növekedést tekintve az első három-négy ország között legyünk az év végére.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
Garai László
2024. JÚLIUS 11. [ 6:41 ]

Ha ugyanolyan "előnyősen" bányásszák majd mint a kínaiak a bóri rezet, akkor nem világhatalmi, hanem csak regionális szerep várható Ljig és Mionica között.


A Szerbiai Oktatásügyi Dolgozók Független Szakszervezete (NSPRS) arra szólította fel az illetékes szerveket, elsősorban az önkormányzatokat, hogy sürgősen klimatizálják az óvodákat és a bölcsődéket. A szakszervezet állítása szerint Szerbiában vannak olyan óvodák és bölcsődék, amelyekben nincs megfelelő...
2024. JÚLIUS 12.
[ 15:40 ]
A szerbiai Belügyminisztérium (MUP) pénteki közleményéban arra figyelmeztet, hogy az elkövetkező napokban a magas hőmérséklet mellett megnövekedett forgalom is várható, ami rendkívül megnehezíti a vezetési körülményeket és komoly megterhelést jelent a gépkocsivezetők számára is. "Arra kérjük a járművezetőket,...
2024. JÚLIUS 12.
[ 13:48 ]
A Loznica környéki lítiumbánya megnyitását ellenző polgárok, környezetvédelmi aktivisták és politikusok ma délelőtt a szerbiai Alkotmánybírósághoz vonultak tiltakozni, mert a bejelentések szerint a bíróság ma nyilváníthatja alkotmányellenesnek a szerb kormány döntését, mellyel visszavonta a Jadar-völgy...
2024. JÚLIUS 11.
[ 15:57 ]
Beolvasás folyamatban