Izbor iz sadržaja na srpskom
Korhec : Postao sam persona non grata za SVM
Betűméret:             

Dr Tamaš Korhec (Korhecz Tamás), prethodni predsednik Mađarskog nacionalnog saveta (MNS) je izjavio da je postao persona non grata, „leprozan“, u očima Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) i MNS-a.

Korhec je u intervjuu privatnom nedeljniku na mađarskom jeziku „Családi Kör“ (Porodični krug) rekao da njegovo ime gotovo da ne sme da se pomene u medijima osnovanim od strane MNS-a.

On dodaje da je Jene Hajnal (Hajnal Jenő) predseddnik MNS-a, ali da je neformalna predsednica Ildiko Lovaš (Lovas Ildikó), koja ima bezrezervnu podršku Ištvana Pastora (Pásztor István), predsednika SVM-a.

Korhec u prvom delu intervjua objašnjava da nije prihvatio da i u drugom mandatu bude na čelu nacionalnog saveta, jer je osetio da od strane SVM-a i predsednika te partije ne uživa podršku koju je uživao od 2000. godine.

Korhec naglašava da ga najviše boli to što je polovina vodećih ljudi MNS-a iz vremena njegovog mandata odstranjena iz Nacionalnog saveta, iako je reč o članovima SVM-a, i da programi započeti u njegovo vreme padaju u vodu, iako MNS „nikada nije imao ovoliko novca” – jer je on ostavio punu kasu.

Drugi deo intervjua nedeljnik je najavio za sledeći četvrtak.

Mađarska policija je između 18 sati 3. avgusta i 06 sati 4. avgusta 2022. zaustavila ukupno 320 pokušaja ilegalnih prelazaka granice i sprečila 84 lica da uđu na teritoriju zemlje -saopštila je policija. U tri pogranične županije su patrole otkrile migrante bez dokumenata koji su se izjasnili kao državljani Avganistana, Indije, Sirije,...
4.08.2022
[ 14:18 ]
Mir je jedino sredstvo protiv ratne inflacije i ratne ekonomske krize – izjavio je mađarski premijer Viktor Orban, nakon što je sreo Donalda Trampa na njegovom imanju u Nju Džerziju. Orban je za bivšeg američkog predsednika rekao da je važan saveznik, sa kojim su između ostalog bili saglasni i po pitanju da se treba boriti protiv ilegalne...
3.08.2022
[ 15:02 ]
Ministar spoljne trgovine i spoljnih poslova Mađarske Peter Sijarto je u utorak bio gost emisije Marije Bartiromo na kanalu Fox News u Njujorku. Govorio je o tome da Mađarska trenutno zbog infrastrukturnih i geografskih okolnosti u Srednjoj Evropi, velike količine gasa može kupiti jedino iz ruskih izvora. Ministra su prvo pitali o poseti...
2.08.2022
[ 19:23 ]
Beolvasás folyamatban