Izbor iz sadržaja na srpskom
DZVM za Sašu Jankovića
Betűméret:             

Demokratska zajednica vojvođanskih Mađara (DZVM) podržava Sašu Jankovića na predsedničkim izborima 2. aprila.

U saopštenju Saveta DZVM se između ostalog navodi da izostanak predloga za zajedničkog mađarskog kandidata znači predaju nacionalnih interesa i onemogućavanje mađarsko-mađarskog dijaloga, izdaju najvažnijih interesa, kao i dominaciju partikularnih interesa.

DZVM naglašava da ne podržava "kandidata vladajuće koalicije, koji ima tamnu prošlost i koji nije nio sposoban ni da podnese ostavku na mesto premijera".

Savet DZVM dodaje da "ne možemo u potpunosti biti zadovoljni ni jednim kandidatom, jer nijedan ne obraća dovoljno pažnje na otvorena i nerešena manjinska pitanja".

Savet DZVM smatra da je "možda Saša Janković, bivši zaštitnik prava građana Srbije kandidat koji je pokazao neku otvorenost ka problemima manjina".

Savet DZVM moli pripadnike mađarske zajednice da 2. aprila masovno izađu na izbore i da glasaju za kandidata kojeg ta stranka podržava: za Sašu Jankovića - stoji na kraju saopštenja.

Svi osećaju posledice ekonomske krize koja pogađa Evropu i svet, kao i rata u Ukrajini, ali je Vlada Mađarske uprkos tome čvrsto odlučila da nastavi program razvoja vojvođanske privrede, ima na šta da se nadoveže, iako podrška za sada ne može biti ispoljena u meri i tempom kao do sada – izjavio je državni sekretar Ministarstva spoljne...
22.09.2022
[ 17:15 ]
Pozorišta u Mađarskoj i van matice obeležavaju ovaj dan delima mađarskih autora i posebnim programima. Dan mađarske drame se obeležava od 1984. godine, 21. septembra, u znak sećanja na praizvedbu dela Čovekova tragedija Imrea Madača koja je održana 21. septembra 1883. godine, da bi se usmerila pažnja na vrednosti mađarske dramske...
21.09.2022
[ 10:08 ]
Zbog tehničke greške ne radi drumski granični prelaz između Mađarske i Srbije Kibekhaza-Rabe – saopštila je policija u sredu prepodne. Policija poziva putnike da po mogućnosti izaberu neki drugi granični prelaz dok se ne reši problem. Na deonici mađarsko-srpske granice u županiji Čongrad-Čanad drumski granični prelazi...
21.09.2022
[ 9:33 ]
Beolvasás folyamatban