Tükör
Gerillapolitika

(Budapesti tudósítónktól)

Hadházy Ákos független képviselő – bármit is jelentsen ez a kifejezés esetében, mármint akkor ő kit is képvisel – azt jelentette be, hogy október 23-án nagyszabású demonstrációt akar tartani az MTVA épületénél. Ha százezren megyünk, meg fogjuk oldani a problémákat! - mondta, s ez feltehetően azt jelenti, hogy azzal a százezer emberrel ő amolyan hadseregként számol, akiket hadba hív, s mondjuk felgyújtja a tévészékházat, majd végigvonul az Árpád fejedelem útján, át a Margit hídon, ott jobbra a Jászai Mari téren, s máris ott a Parlament. Így valóban meg lehet oldani a problémákat. Erővel.

Egyfelől kérdéses, hogy tud-e Hadházy Ákos szerezni százezer annyira elégedetlen embert, hogy ők bármire képesek a független képviselőért. Mert az rendben van, hogy összegyűjtenek valamilyen cseles módon kérdőíveket a Nemzeti Konzultációról, és azokat látványosan bedobják egy kukába, de ebben fizetett aktivisták, esetleg rosszabb esetben nem fizetett haverok vesznek részt Hadházy mellett, mert Ákos kérte. Azt viszont nem nevezzük politizálásnak, hogy én utálom a rendszert, és ezért megfenyegetek mindenkit, aki nem utálja. A százezer ember belengetése pontosan ez, fenyegetőzés. Nincs mögötte párt, így azt mond, amit akar, és az is teljesen egyértelmű, hogy Magyarországon nincs polgárháborús helyzet, azok az elégedetlen tömegek csak Hadházy fejében léteznek, s ő nagyon kevés ahhoz, hogy megszervezzen bármilyen megmozdulást. De provokál, harcias, radikális, és cseppet sincs ahhoz kedve, hogy megvárja a választás időpontját. Mert akkor bizony nincs túl sok esélye, másnak osztják a lapokat, hol van már az LMP, jaj, hova már!

Hadházy Ákos mégis a magyar demokratikus berendezkedés egyik nagyon fontos szereplője, hiszen parlamenti képviselő, azaz valakik őt megbízták azzal, hogy az ügyeikért eljárjon. Ebből a tisztségviselőből van 200 a magyar Országgyűlésben, azaz valóban egy nagyon felelősségteljes és kitüntető cím, akinek minden szava számít. Vajon mennyire tűnik az demokratikusnak, hogy a független képviselő konkrétan erőszakkal fenyegeti meg a magyar állami médiát, s mással se tölti az idejét a koronavírusjárvány idején, mint azzal, hogy a konzultációt próbálja nevetségessé tenni? A kormány teszi a dolgát, igyekszik irányítani a mindennapokat, oszt és szoroz, ez a dolga. Hadházy Ákos pedig önjelölt prófétaként azt harsogja, el fogjuk söpörni az egész csapatot, a kormányt, a médiát, csak figyeljen mindenki, jövünk október 23-án!

Végtelenül szomorú, hogy semmiféle erkölcs nem szorult a képviselőbe, még jó érzés sem, hiszen pontosan tudhatja, jelenleg mi a fő problémája az országnak. Nem, nem az általa oly régóta hangoztatott diktatúra. A félelem, mégpedig ettől a láthatatlan ellenségtől. A nyugati média, amely mindig olyan hamar szokott ugrani a demokráciát megsértő eseményeknél, Hadházy fenyegetőzését nem tartja problémásnak, mivel feltehetően ez is a demokrácia része. Persze, hogy az. Mindenki azt mond, amit akar. De ez addig működik így, amíg az említett választott képviselőnek van egy bizonyos demokratikus erkölcsisége, meg mondjuk józan esze. Nem fogadható el a fenyegetőzés, még akkor sem, ha a politikus úgy képzeli, ez az egyetlen lehetőség.

Bárcsak azt mondhatnánk, hogy persze, Hadházy Ákos csak egy futóbolond, helyén kell kezelni, de az mégse járja, hogy egy ilyen megveszekedett ember nem csak bejár a parlamentbe, de képviselő úrnak szólítja őt a kormányőr, a média foglalkozik megszólalásaival, s Szél Bernadett, a másik független, egykor volt LMP-s politikus is ott áll mellette. Mert sajnos ez a helyzet. Nem hisznek abban, hogy képesek lehetnek megfelelő mennyiségű szavazatot elérni a választásokon, de azt el tudják képzelni, hogy százezres hadsereget tudnak felállítani a tévészékház ostromához. Jó eséllyel alábecsülik az embereket, önmagukat pedig igencsak magas polcra helyezik. Sokkal kisebb a befolyása az ilyen radikális, önmagukról megfeledkezett politikusoknak, mint azt ők gondolnák, de mégis minden jogszabály mellettük áll, azaz gond nélkül fenyegetőzhetnek, és a baráti sajtó ezt Magyarországon és külföldön is teljesen elfogadhatónak tartja.

Én viszont nem. Szégyenteljes és kiábrándító, hogy mit meg nem engednek maguknak a hatalomtól távol került politikusok, vagy jobban mondva politikai kalandorok, s nagyon bízom abban, hogy 2022-ben egyetlen párt se fogja surranópályán bejuttatni Hadházy Ákost vagy Szél Bernadettet a parlamentbe. Messze még a kampány, folyik még az egyeztetés, s láttunk már sok furcsaságot. Az összefogás a baloldalon akár ilyen eredménnyel is járhat.

Sitkei Levente
Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
író
2020. OKTÓBER 3. [ 2:57 ]

Orbán Viktor faszagyrek. Éljen a magyar szabadság, éljen a haza.


mukica
2020. OKTÓBER 1. [ 11:06 ]

Pad, köszönöm a helyesbítést, mindenesetre egyik 19, a másik meg 20. Aki ezektől bármi jót vár, annak hiányzik egy kereke.


Pad
2020. SZEPTEMBER 29. [ 22:58 ]

mukica, nem az a gréczy volt. Hadházynak lyukas zoknija volt, meg trágár feliratokat mutogatott a parlamentben.


mukica
2020. SZEPTEMBER 29. [ 18:59 ]

Ez az a politikus pojáca, aki népszerűségét fedetlen nemi szervével és töményen megmutatott ondósejtjeivel akarta fokozni? Vagy rosszul emlékeznék?


MONK
2020. SZEPTEMBER 27. [ 11:03 ]

Az, hogy ilyen-semmilyen alakok, ott ülhetnek a parlamentben, és cirkuszolnak, nagyban azok felelőssége, akik szavazataikkal őt oda jutatták. Szomorú, sajnos, ők sem jobbak.


Pad
2020. SZEPTEMBER 26. [ 18:42 ]

Ne rugózzon már annyit a részvételen. 100% részvételi arány csak Észak-Koreában van. Kuncze Gábor eszmefuttatása jut eszembe magáról. Kitette a választási buktájuk után, hogy a fidesz egyharmad szavazattal kétharmadot kapott. Na most! Eszerint az a 30-35% aki nem megy ki szavazni, azokat képviselve a parlamenti helyek kb. egyharmadát üresen kellene hagyni. Na ilyen a világon nincs, csak a magyarországi balliberális fejekben, amikor éppen veszítenek. Szóval ezt a témát túltárgyaltuk, viszlát!


istván
2020. SZEPTEMBER 26. [ 17:03 ]

Érett Ifjú! Ez nem matematika. Feltételezhetjük azt is, hogy a nyugaton élő magyarok inkább rábízták a döntést azokra, akik Magyarországon élnek, mivel a Magyarországon élőket érinti a mindennapjaikban, hogy ki van hatalmon, és nem kívánták befolyásolni a választást, beleszólni, hogy hogyan éljenek az anyaországiak, vagy érdektelenek, mint ahogy a Magyarországon élők jó része sem vesz részt a választáson, mert nem tartja jobbnak egyik pártot sem a másiknál, nem hisz az ígérgetésekben.


Érett Ifjú
2020. SZEPTEMBER 26. [ 16:00 ]

Ne dühöngjön Pad, árt a szépségének. De azért nem mindegy, hogy a határon túli magyarokról beszél, vagy azokról akik szavaztak. Eszébe sem jut, hogy azért ilyen alacsony a részvétel, mert sokan nem akarnak a fideszre szavazni, a másik oldalon meg nincs kire. No most fusson neki megint a matematikának.


Pad
2020. SZEPTEMBER 26. [ 12:12 ]

Ifjú, szövegértelmezésből szintén elégtelen! A 18 éven aluliak nem szavazhatnak. Sokan innen is, de főleg Kárpátaljáról Magyarországon szavaztak, egyéni jelöltre és országos listára. Vannak akik felvették az állampolgárságot és elhúztak nyugatra. És vannak akik nem szavaztak. Ne reménykedjen, utóbbiak közül édes kevés szavazat ment volna baloldalra. Ami dühít, hogy egyeseknek ennyire a szájába kell rágni mindent!


istván
2020. SZEPTEMBER 26. [ 8:28 ]

Érett Ifjú, pontosan, érthetően fogalmazott Pad, nincs mit belemagyarázni: "Tehát ha a Vajdaság ma leközöl egy írást, akinek a szerzője feltehetően arra a pártra szavazott, amelyre a vajdasági magyarok 95-98%-a is szavazott ..." Az 1 millió külhoni kettős állampolgár cca 20%-a szavazott, NEM 2%-a, ahogy írtad! Pad: A szavazati joggal élő határon túliak 96,2%-a szavazott a Fideszre, tehát NEM a "határon túliak 96,2%-a szavazott a fideszre", ahogy írtad. Nem mindegy!


Érett Ifjú
2020. SZEPTEMBER 25. [ 22:01 ]

Pad, amit leírt, azt jelenti, 224.008 külhoni magyar van, holott cc 1 milióan vették fel az állampolgárságot. Nem lát ebben némi ellentmondást? Vigyázzon a bicskára.


Lale
2020. SZEPTEMBER 25. [ 12:01 ]

Laikusként információk zavarában vagyok.Egy vélemény szerint a szavazásban résztvevők száma jelentéktelen, a választások után viszont azt sérelmezték hogy a fidesz győzelme a külhoni magyaroknak is köszönhető.Akkor most mi van.Másrészt nem tudom hogy a konzultáció alap ötlete jó volt e de azt világosan megmutatta , hogy az ellenzék nem csak bojkottálja a kormány lépéseit bel és külföldön egyaránt, hanem egyenesen szabotálja azt.Nem csoda ,ilyen teherrel döcög a szekér!


Pad
2020. SZEPTEMBER 25. [ 10:12 ]

Ifjúkám! Antall József ezt 30 éve mondta és a világ minden magyarjára vonatkozott. Akkor még Magyarországon is 10,5-10,7 millióan laktak. A határon túliak 96,2%-a szavazott a fideszre 2018-ban. Ez 216 ezer szavazat. Ami szerintem is lehetne több. Mellesleg ez a Hadházy a hiperaktív Márky Zay haverjával együtt már tényleg megtesz mindent azért, hogy kinyíljon a bicska az ember zsebében. Nem beszélve a gyurcsány dobrev házaspárról és Szabó Timikéről...


Olvasó
2020. SZEPTEMBER 24. [ 23:36 ]

Látva, hogy milyen gyorsan jönnek az új hírek a VajdaságMán, talaán igaza is van annak az olvasórétegnek amelyik azt hiszi, hogy minden rendben megy.


Érett Ifjú
2020. SZEPTEMBER 24. [ 21:34 ]

Pad (nagy kezdőbetűvelí9, Antal József lélekben 15 millió magyar miniszterelnöke kívánt lenni, tehát (akkor) 5 millió külhoni magyar volt, nem túl régen nagy csindarattával harangozták be, hogy átlépte az 1 milliót a kettős állampolgársággal rendelkezők száma, nézzen utánna, hány levélszavazat érkezett az utolsó választások alkalmával. Ez a matematika. Leültem.


Pad
2020. SZEPTEMBER 24. [ 18:06 ]

érett ifjú! Matekból egyes, leülhet! Nem 5 millió határon túli magyar él a Kárpát-medencében, hanem sajnos csak kb 2,5 millió. A 2% hogy jött ki magának? Én azokról beszélek, akik érvényes szavazatot adtak le! Ott pedig a maga kedvenc pártjai bizony labdába se rúgtak külhonban!


sistvan
2020. SZEPTEMBER 24. [ 11:46 ]

Ha úgy nézzük ne legyen személyes ügy akkor mi legyen talán elvándorlás . A társadalom az egyénekre épül akik dolgoznak.Az egyéneknek meg szükségük van megbecsülésre,nem mellözésre .


Érett Ifjú
2020. SZEPTEMBER 23. [ 21:02 ]

Pad, a ,,feltehetően,, nagyon helyes megfogalmazás, mert a feltehetően 5 millió határon túli magyarból alig több mint 1millió élt a kettős állampolgárság megszerzésének lehetőségével, ebből cc 2% szavazott, no ebből hogy jön ki a ,,feltehetően 95 - 98%,,?


Pad
2020. SZEPTEMBER 23. [ 13:12 ]

Tehát ha a Vajdaság ma leközöl egy írást, akinek a szerzője feltehetően arra a pártra szavazott, amelyre a vajdasági magyarok 95-98%-a is szavazott, és egyszerűen csak elmondja a véleményét, akkor jönnek egyesek ide kommentelni és lehurrogják a cikket. Értem. Hadd ne adjak tippeket, melyik "függetlenobjektív" oldalakat olvassák akkor inkább az elégedetlenkedők.


Olvasó
2020. SZEPTEMBER 23. [ 6:54 ]

Szerintem sincs semmi keresnivalója tudósítóként a szerzőnek ezen az oldalon.


sistvan
2020. SZEPTEMBER 23. [ 6:36 ]

"Nem tudhatod hogy nékem ez a táj mit jelent...):" . Talán majd a kisdobosok hirdetik ezután hogy "KÖZHIRRÉ TÉTETIK:"


München
2020. SZEPTEMBER 21. [ 21:19 ]

Érett Ifjú. Ha már más értelmi képességeit és erkölcsi tartását firtatja, akkor megkérdezhetnénk: mi a véleménye annak az erkölcsi tartásáról, aki ilyen sértegető kommentet ír.


Érett Ifjú
2020. SZEPTEMBER 21. [ 21:11 ]

A szerző tudósítónak adja ki magát, tehát tudósítania kellene. A véleményezéshez, elemzéshez sokkal komolyabb tapasztalat, értelmi képesség és erkölcsi tartás szükséges. Ez egy fehér, heteró, keresztény és családcentrikus ember véleménye.


istván
2020. SZEPTEMBER 21. [ 20:51 ]

Nagy Bata Károly! Pedig annak tűnik, ugyanúgy, mint a másik oldalon, akiket sorosbérencnek neveznek. A rózsafűzéres fejekben is lehet sötétség, sőt van is, ha az erkölcsi normáiba nem fér bele ha valaki nem fehér, nem hetero, és nem keresztény, urambocsá', még nem is ért mindenben egyet a kormánnyal, és pártatlanságot vár el a közmédiától. Ez meg az én véleményem.


Nagy Bata Károly
2020. SZEPTEMBER 21. [ 18:40 ]

Jó cikk, az írója észrevételei igen helytállóak. NEM ócska, nem bérenc! Mert van véleménye - rögtön és azonnal ki kell végezni?! Netán karóba húzni, mert helyes az erkölcsi mércéje? Mert fehér, hetero, keresztény és családcentrikus? . . . Istenem, mily nagy a sötétség egyesek fejében! Szomorúúú! . . .


istván
2020. SZEPTEMBER 21. [ 14:57 ]

A cikk szerzője még a látszatát sem kelti annak, hogy nem bérenc. Megjegyzem, a konzultációt nem kell nevetségessé tenni, mert az, azon kívül, hogy propaganda. Csütörtök délután mutatták be az ellenzéki pártok az általuk összegyűjtött nemzeti konzultációs íveket a nyilvánosságnak a Karmelita kolostor előtt. https://index.hu/belfold/2020/09/17/260_ezer_konzultacios_ivet_gyujtottek_hadhazyek/


rusticus
2020. SZEPTEMBER 21. [ 8:33 ]

A illető parlamenti jelenléte a magyar választótestületet is minősíti! Viselkesésével, "névjegyével" soha nem látott színvonalra züllesztette a parlamenti munka színvonalát és magalázta a világ egyik legszebb parlametjét.


Anonymus
2020. SZEPTEMBER 21. [ 1:39 ]

Ócska fidesz bérenc. Azt gondolod, érdekel valakit, hogy milyen aljas hazugságot hordasz össze, miközben a ner, főleg habony közeli csoport pénzeli a fék nyúzodat. Egy paródia vagy, de egyszer vége lesz!

Moderátor kommentje a fenti hozzászóláshoz:
2020. SZEPTEMBER 21. [ 21:11 ]
Anonymusnak, de más hozzászólóknak is a szíves figyelmébe ajánljuk:
https://www.vajma.info/kommenteles
Ha már esetleg elolvasták, akkor arra kérjük, hogy olvassák el ismét, figyelmesebben. Köszönjük.

Ez lehet az utolsó óraátállítás - illusztráció
2020. OKTÓBER 24.
[ 19:30 ]
A közelmúltban kezdett el kampányolni a Párbeszéd nevű párt az alapjövedelem ötletével. Ennek lényege az, hogy a magyar állampolgárok részesülnek az állam által összegyűjtött javakból, így családi állapottól, kortól és ilyen-olyan ügyektől függően bizonyos pénzt kapnak minden hónapban. A Párbeszéd szerint azért,...
2020. OKTÓBER 19.
[ 17:02 ]
Az ENSZ 1979-ben magyar javaslatra nyilvánította október 16-át az élelmezés világnapjává, az idén 41. alkalommal megtartott esemény célja, hogy felhívja a figyelmet az éhezés felszámolására, és összefogásra ösztönözzön. A gazdag országokban évente 750 milliárd dollárnyi étel végzi a szemétben, az összegnek már...
2020. OKTÓBER 16.
[ 13:03 ]
Azok után, hogy a baloldal éveken át küzdött azért, hogy a budapesti Városligetben ne épülhessenek múzeumépületek, most érdeklődéssel olvasom, hogy luxusszállodát építenek a Ligetbe. Nekem személy szerint semmi kifogásom a szálloda ellen, csak a logikát nem értem: múzeum nem épülhet, de szálloda igen. És nem ez az...
2020. OKTÓBER 14.
[ 9:24 ]
Beolvasás folyamatban