Tükör
Jourová kezében a pisztoly

A globalisták nagyon idegesek Brüsszelben. Így jár az, aki elhiszi a saját propagandáját, vagy hisz az olyan párttársaiknak, akik szerint Magyarország a földi pokol. Mozgalmas hónapok előtt állunk.

Soros György brüsszeli szinkronhangja interjút adott a Spiegelnek. Ebben ismét “betegnek” nevezte a magyar demokráciát, megsértve ezzel a szabadságszerető magyarokat. Jourová igazán tanulhatott volna elődei példájából, akikre már senki sem emlékszik, és akik mind kudarcot vallottak. Neelie Kroes, Rui Tavares, Judith Sargentini és társaik mind elhitték a globalista propagandasajtó és a “civil szervezetek” állítását, miszerint Magyarország egy olyan “korrupt” ország, amely az uniós támogatások nélkül összeomlana.

Tekintsünk el attól a “csekélységtől”, hogy az uniós támogatás minden tagországot megillet, és az nem könyöradomány, hanem a piacnyitásért, tízezerszám a mi pénzünkből kiképzett és nyugatra elvándorolt munkaerőért, illetve az itt működő multicégek innen elvitt profitjának ellentételezésére járó pénz. A “holland és német adófizetők” felemlegetése persze a “jó populizmus” része, amivel a Lajtán túl lehet választást nyerni, de aminek vajmi kevés köze van a valósághoz.

Az uniós források átlagban a magyar GDP 3-4 százalékát teszik ki, és a járvány előtti fejlődési ütemhez való visszatérés esetén a növekvő magyar nemzeti össztermék mellett ez az arány várhatóan csökken. A patrióta magyar gazdaságpolitika járvány előtti növekedési tempójához való visszatérés esetén hazánk, mint a többi V4-ország is, várhatóan 2030 után már nettó befizetővé válik, vagyis többet fizetne be az unió költségvetésébe, mint amennyi pénzt onnan visszakap.

Az uniós források (még) valóban meghatározóak egyes infrastrukturális beruházásoknál, ám ezek jellemzően a kelet-nyugat irányú tranzitot (is) szolgálják, ami leginkább a nyugati multik érdekében áll. A keleti és globális nyitás jegyében azonban egyre több unión kívüli nagyberuházás (Paks 2, Belgrád-Budapest vasút, Fudan Egyetem budapesti kampusza stb.) is elindul, így az uniós források aránya a fejlesztéseken belül — a közlekedő edények logikája alapján — tovább csökken.

Amit pedig a globalista buborékban “korrupciónak” neveznek, az valójában annak a nyugaton már évtizedek óta praktizált patrióta gazdaságpolitikának a követése, amely — ahol lehet — a hazai cégeket részesíti előnyben. A 2010 előtt elpocsékolt nyolc évben a multik voltak a fővállalkozók, míg a magyar cégek általában csak alvállalkozóként jelentek meg. A pénz akkor postafordultával ment ki az országból, másokat gazdagított. Most fordult a kocka, és ahol van alkalmas hazai cég, ott már az a fővállalkozó.

Nem lehet elégszer elismételni: Ha úgy akarunk élni, mint az osztrákok és a németek, akkor az ő megoldásaikat kell átvennünk. Náluk valahogy mindig a hazai cégek a fővállalkozók, így a profit nagyobb része az országon belül marad. Persze ők is szívesen látják a külföldi cégeket alvállalkozóként, a profit kisebb részéért.

Ha ez a politika ragadós lenne, Lengyel- és Magyarország mellett például — egy 2021 januári előrehozott választás után — Salvini Olaszországa is ebbe az irányba fordulna, akkor Brüsszel valódi fékekkel és ellensúlyokkal szembesülne. Ezért támadnak minket most ilyen hevesen, ezért hadonászik Jourová kezében a “jogállamisági” pisztollyal.

Az uniós biztos ezek szerint elhiszi párttársa, az árulkodásával online fórumán büszkén hencegő Donáth Anna helyzetleírását, miszerint csak el kell zárni az uniós pénzcsapot, és a 2022-es választáson a globalisták fényes győzelmet fognak aratni. Jourová ezért reméli azt, hogy az EU Bírósága még az idén határoz a “jogállamiságinak” csúfolt mechanizmus módszertana elleni lengyel-magyar keresetről, és még az országgyűlési választás előtt élesíteni tudják a mechanizmust.

A globalisták eddig mindig külső tényezőktől várták a polgári kormány bukását. 2014-ben az “IMF nélkül nincsen adósságkonszolidáció” és a forint bedőlése volt a remény forrása. 2018-ban az uniós “atombombának” nevezett 7. cikkely szerinti eljárástól remélték a fordulatot. Most éppen a “jogállamisági mechanizmusra” hivatkozva akarják az uniós forrásokat felfüggeszteni. Pont azért támadják ilyen elkeseredetten Magyarországot, mivel a járvány alatt és a járvány után is működőképes alternatívát kínál a multicégek és spekulánsok oligarchikus rendszerével szemben.

Kiszelly Zoltán politológus (mozgasterblog.hu)
Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
Lale
2021. ÁPRILIS 15. [ 21:15 ]

Tessék mutatni egy olyan kormányt.Tessék értelmezni azokat a fogalmakat amiket emleget.Ideális kormány csak a mesében létezik. úgy tűnik sokan abban a virtuális mesevilágban élnek!


istván
2021. ÁPRILIS 15. [ 20:08 ]

Schiffer András: "...attól, hogy valakinek hányingere van a narancstól, még nem fog ráfanyalodni a moslékra." https://www.facebook.com/schifferandras/posts/10158253933638668 Pedig már kódexük is van,hogy ne essenek egymásnak idő előtt .. „A demokrata ellenzéki szövetség azért jött létre, hogy leváltsa, meghaladja a társadalom megosztására építő politikai kultúrát Magyarországon. Az a célunk, hogy Magyarország újra egy olyan európai köztársaság legyen, ahol minden körülmények között tiszteletben tartják az alapvető szabadságjogokat, a jogállami normákat és a demokráciát. Meggyőződésünk, hogy Magyarországnak olyan új kormányra van szüksége, amely tiszteletben tartja mások véleményét.”


Pontosító
2021. ÁPRILIS 12. [ 21:59 ]

Maradjunk a témánál! Olyan állam képviselője beszél beteg demokráciáról ahol még mindig érvényben vannak a BENES DEKRÉTUMOK! Otthon tessék söprögetni!


olvasó
2021. ÁPRILIS 11. [ 20:16 ]

Az ellenzék nemcsak "töketlen", hanem tökéletlen is. Akkor miért is reklámozza őket egynémely kommentelő? Talán csak nem egy gyékényen árulnak a töketlenekkel?


Érett Ifjú
2021. ÁPRILIS 10. [ 20:33 ]

Vajk, legyen igaza.


Nagy Bata Károly
2021. ÁPRILIS 10. [ 16:08 ]

Jó ég! Milyen hozzászólásokat olvasok - édes Istenem?! Tisztességes, jóravaló, magyar nemzetiségű, családszerető nő/férfi látja, hogy a jelenlegi magyar kormány nagyszerűen végzi munkáját. Eszébe sem jut, hogy másra szavazzon, legkevésbé erre a szedett-vedett ellenzékre, akik voltaképpen Magyarország megsemmisítésén ügyködnek! . . . Ezek a brüsszeli "irodisták" pedig jó lenne, ha összeszednék magukat, és végre elkezdenének Európa és az európaiak érdekében dolgozni! Rengeteg a tennivaló! Kitakarítani az "udvart" tehát haza az illegális migránsokkal, helyrerakni az "LMBTQXYWZKBC"-ket, a "J. . . TI MATTER"-osokat, az iszlamistákat, stb. Sürgősen!


Vajk
2021. ÁPRILIS 10. [ 9:53 ]

Ebből inkább ellenzéki 2/3 lesz,bármennyire töketlennek tűnik az ellenzék!Jóízlésű ember erre a kormányra már nem szavaz!


Érett Ifjú
2021. ÁPRILIS 9. [ 21:05 ]

A kormány olyan, amilyen (ezt már Vajk leírta), az ellenzék meg minden javító szándék mellet is, enyhén szólva, töketlen. Félő, hogy lesz ebből még 4 év.


Lale
2021. ÁPRILIS 8. [ 12:29 ]

Igazán? Majd a magyar emberek választanak egy még korruptabb bűnözőkből kvízmesterekből csupa dilettánsból álló kormányt. Szép jövő!


Vajk
2021. ÁPRILIS 8. [ 9:34 ]

A magyar emberek haragja fogja eltakarítani ezt a velejéig romlott,arrogáns,korrupt narancs rendszert és nem kell ehhez semilyen globalista-imperialista beavatkozás!


Megfelelő védettség - illusztráció
2021. ÁPRILIS 17.
[ 14:43 ]
Április 16-a a holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapja. 2000-ben, az első Fidesz-kormány idején határozott az emléknap bevezetéséről az Országgyűlés. 1944-ben ezen a napon kezdődött meg üldözött honfitársaink gettósítása, amelyet a deportálás követett. A magyar zsidóság tragédiája a deportálások előtt,...
2021. ÁPRILIS 16.
[ 18:21 ]
A szélsőbaloldali Heinrich Böll Alapítvány ösztöndíjasa Mohamed Amjahid rendszerszíntű rasszizmusról ír Németországban. 2021-ban, a müncheni Piper Verlag könyvkiadó gondozásában látott napvilágot a „Der weiße Fleck” című kötet, amely a németországi bevándorlókérdés és a rasszizmus, illetve antirasszista...
2021. ÁPRILIS 16.
[ 11:55 ]
Negatív koronavírusteszteket, különböző okmányokat, de még a Pfizer/BioNTech oltóanyagának a címkéjét is hamisította az a szerbiai bűnbanda, amelyet kedden fogott el a szerb rendőrség – közölte az N1 regionális hírtelevízió a szerda reggeli híradóban. A szervezett bűnözés elleni ügyészség tájékoztatása...
2021. ÁPRILIS 14.
[ 11:15 ]
Beolvasás folyamatban