Tükör
Politico: Soha véget nem érő migrációs áradat sodorja el Németországot
Betűméret:             

Mivel Scholz nem képes bátor lépéseket tenni, egyetlen lehetősége maradt, hogy megpróbálja fenntartani a látszatot – így fogalmaz a politikai lépéskényszert okozó menekültáradat merész elhatározás híján kezelni képtelen német kancelláról a Politico.

A brüsszeli lap szerint az afrikai országok szó szerint hallani sem akarnak a migránsok visszatoloncolásáról.

Hónapok óta próbálja csökkenteni a Németországba érkező menedékkérők számát Olaf Scholz német kancellár. Ezeket az erőfeszítést

a közvélemény is egyre sürgetőbbnek tartja

a közelmúltban kirobbant antiszemita incidensek közepette.

Végtelen történet

A Politico cikkének címe (Németország véget nem érő migrációs válsága) is arra utal, hogy már a migránsok korlátlan beözönlését mindeddig feltétel nélkül támogató liberális elit is kezdi úgy látni: ez a folyamat még az EU motorjának számító, erős gazdasággal rendelkező országot is reménytelen helyzetbe taszítja.

Mindeközben szintén új fejleménynek számít, hogy a német konzervatív politikusok, rájuk kevéssé jellemző, szokatlan határozottsággal kimondják:

a migránsok állnak a zsidók elleni gyűlölet-bűncselekmények megugrása mögött.

Még Robert Habeck alkancellár is, aki zöldpárti képviselőtársához hasonlóan a „menedékjogok”, tehát a korlátlan bevándorlás védelmezője, a tartózkodási engedély nélküli elkövetők kitoloncolásával fenyegetőzött – derül ki a Politico cikkéből.

Most aztán csak bankkártyára utalunk!

„Scholznak a túlterhelt tartományok és önkormányzatok részéről óriási nyomással kell szembenéznie, hogy enyhítse a rájuk nehezedő gyakorlati terheket” – próbálja felmenteni a teszetoszaság vádja alól Brüsszel feltétlen szövetségeseként ismert kancellárt a Politico.

Azon viszont még a brüsszeli lap is csak mosolyog, hogy Berlin még mindig az úgynevezett migrációs paktumot rágja.

„Ennek az előadásnak a legújabb része az úgynevezett Új migrációs és menekültügyi paktum, amelyről 2020 óta folynak a tárgyalások. Az 1000 oldalas terv szerint – amelyet az uniós országok októberben hagytak jóvá, de a hatálybalépéshez még a szkeptikus parlamenten is át kell mennie – a menekültügyi eljárásokat egyszerűsítenék az EU külső határain” – írja a lap.

A legújabb tervek között a lap szerint például egy olyan lépés szerepel, hogy a migránsoknak készpénz helyett bankkártyára utalják a juttatásokat. A Politico cikkéből nem derül ki, hogy a terrorcselekmények tucatjait nyögő Európa egyik legnagyobb államában ez az elemi biztonsági intézkedés miért csak most kerül szóba.

Negyedmillió éhes férfiszáj

Hasonló tervezet az is, hogy az újonnan beérkező migránsoknak már hosszabb ideig kell várniuk, hogy németországi segélyhez jussanak.

A közelmúltbeli újabb migránshullám beáradása számos német tartományt és önkormányzatot a szakadék szélére sodort.

A helyi tisztviselők arra panaszkodnak, hogy sem a lakhatási lehetőségek, sem a beözönlők adminisztrációjához szükséges államigazgatási személyzet nem áll rendelkezésre az idén (csak eddig!) az országba beözönlött, több mint 250 ezer úgynevezett menedékkérővel foglalkozzanak.

Ismert: a migránstömegek a nyugati média félretájékoztatásával szemben szinte kizárólag fiatal férfiakból állnak.

A lakosság egyre nyugtalanabb

A Világgazdaság a Handelsblattra hivatkozva hozzáteszi: Markus Söder bajor miniszterelnök például az X-en posztolta ki, hogy bár a migrációs politikában most már mozdul valami, ám a Németországba irányuló bevándorlás korlátozásához további nyomást kell gyakorolni a migránsokra. A lap kiemeli: Olaf Scholz „történelminek nevezte az elfogadott intézkedéseket, melyek közül az első, hogy a berlini kormány a jövő évtől kezdve

bevándorlónként évi 7500 eurót, azaz több mint 2 800 ezer forintot fizet a tartományoknak és az önkormányzatoknak,

amire 2024 első felében 1,75 milliárd eurós előleget utal át, lévén az éves teljes költséget 3,5 milliárd euróra, vagyis több mint 1 324 milliárd forintra becsülik.”

A Poitico rámutat: mindeközben „a német lakosság is egyre nyugtalanabb”. A legutóbbi közvélemény-kutatások szerint a lakosság több mint 70 százalékát megdöbbentik a kormány migrációval kapcsolatos intézkedései, illetve azok elégtelen mivolta. Ez hozzájárult ahhoz, hogy a radikális Alternatíva Németországért (AfD) párt támogatottsága rekordokat dönt.

Levette a fejhallgatót

Nagyjából 300 ezer olyan migráns él Németországban adófizetők pénzén, akiknek a menedékkérelmét elutasították – derül ki a brüsszeli kap értesüléseiből. A múlt héten, amikor Scholz Nigériába utazott, és megpróbálta meggyőzni az ország vezetőit, hogy fogadjanak vissza 14 ezer honfitársukat,

Bola Tinubu elnök egyszerűen levette a fordításhoz viselt fejhallgatót a füléről, amikor Scholz rátért a migrációs kérdés taglalására.

Nem csak a törvénytelenül német földön tartózkodó illegális nigériai migránsokra jellemző, amit velük kapcsolatban a Politico leír, mint kitoloncolásul egy másik akadályát:

„Nincs útlevelük. Sok nigériai migráns megszabadul minden iratától, mert tudják, hogy ez megnehezítené kitoloncolásukat”. (hirado.hu)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
Pad
2023. NOVEMBER 20. [ 14:33 ]

És még az is a helyzet, hogy a napokban volt a német-török focimeccs Berlinben és a németek arra panaszkodtak, hogy több török szurkoló volt a stadionban, mint német. Ezáltal úgy érezték, mintha idegenben játszanának. Ha így folytatják a dolgokat, arra rámegy az ország (egyes liberális baloldaliakat ez pont nem érdekel), csak aztán oda lesz a közbiztonság is meg a jólét is. Mindezt pedig akkor visszacsinálni már szinte lehetetlen kihívás lesz.


Realista
2023. NOVEMBER 19. [ 21:29 ]

A németek a kiskutyájukat viszik a parkba sétálni....a törökök meg az 5 gyereket. Na ez a helyzet!


septimus
2023. NOVEMBER 18. [ 17:23 ]

Pad: nem is mondtam, hogy soha nem jön el a 476 Németországnak...


Béla
2023. NOVEMBER 17. [ 16:40 ]

Ha - Ha a teuton lovagok nem is ébrednek újra,ez a politika előbb-utóbb újabb kis-Hitlereket termel ki.


Deka
2023. NOVEMBER 16. [ 16:57 ]

Saját maguknak keresik a bajt. A jövö évi költségvetésükben is 200 milió € irányoztak elö a migránsokat a Földközi tengeren kimenekítö NGO-knak.


Ha
2023. NOVEMBER 16. [ 12:07 ]

Ha valamit a német eldönt, tökéletesen megcsinálja. Ha a nácizmus az, vagy a jelenlegi önpusztitás, mindegy. A muszlimok pedig Európát elfoglalni jöttek, gondolom én. Valamikor voltak teuton lovagok, újraébrednek-e?


Garai László
2023. NOVEMBER 16. [ 3:41 ]

Kína brutális növekedéséről szól minden. Kanada, Japán és az USA szelete a nagy tortából azonban vékonyodik!


András
2023. NOVEMBER 15. [ 19:09 ]

Németország bevándorló országnak nevezi magát, az USA a példakép. El kell törölni minden nemzeti és más identitást. Munkaerőhiány van de le kell verni a magas munkabéreket. A kormányt az ipar kitelepüléssel zsarolja. Ki végezze el a sok nehéz testi munkát: az építőhelyeken, gyárakban, kórházakban stb. Az elitnek a nemzet és ország fogalma nem jelent semmit. Azt naponta tapasztalni, hogy a kormány nem képes a feladatát ellátni.


Pad
2023. NOVEMBER 15. [ 12:05 ]

Az a nagy helyzet septimus, hogy a Római birodalomban is egyszer elérkezett a 476-os év... De félreértés ne essék, én jobban szeretném, ha a jelenlegi Európát tönkretevő eu-s vezetést egytől egyig elküldenék a süllyesztőbe. Mert az senkinek sem lenne jó, ha az iszlám venné át a hatalmat nyugaton. Pedig erre készülnek. Egyébként ez a cikk is erről szól, hogy kezdik megkongatni a vészharangot Fritzék, csak nehogy már késő legyen.


septimus
2023. NOVEMBER 14. [ 23:44 ]

Mindig rohan a vesztébe ez a fránya Nyugat, mióta várjuk már, hogy összedőljön, aztán még mindig csak várjuk és várjuk és várjuk és várjuk. Csak nem akar összedőlni.


Garai László
2023. NOVEMBER 14. [ 13:12 ]

Komoly érdekek fűződnak ahhoz, hogy a németek tömegei ne ébredjenek rá a fentiekre. Vajon kik és miért pénzelik a problémaeltusolást?


Pad
2023. NOVEMBER 13. [ 20:51 ]

Sehol nem találom, hogy hol vannak ebben a cikkben megemlítve a vajdasági magyarok. Akik ha úgy döntenek, hogy külföldre költöznek (ez az itteni magyaroknak veszteség), akkor nem a segélyre áhítoznak, hanem dolgozni mennek ki! A német életszínvonal még mindig nagyon vonzó, lassan fél Ázsia és Afrika ingyenélő népsége oda akar menni. Csakhogy ezt a terhelést nem fogja a végtelenségig bírni még Németország sem. A migránsok le fogják süllyeszteni a saját szintjükre a németeket, ha minden így megy tovább. Márpedig a puhány vezetőik inkább nem merik megsérteni a migránsok jogait, nehogy csúnyákat írjon róluk a függetlenobjektív sajtó. És nagyon unom már azt a süket dumát, hogy balliberálisék állandóan feltétel nélkül istenítik a saját vesztébe rohanó nyugatot, benne a németekkel, franciákkal, svédekkel stb. Csak, mert ott magas az életminőség, ezért amit ott csinálnak az minden szép és jó, azt kell követni, még ha a vak is látja, hogy ennek nem lehet jó vége.


septimus
2023. NOVEMBER 13. [ 13:57 ]

Ez is csak egy narratíva a többi közül, a politikai haszonszerzés a célja. Érdekes, Németországban ebből aligha érezni valamit, és a vajdasági magyarok még mindig a propaganda által lenézett Nyugatot választják a propaganda által dicsőített Kelet helyett.


A holland Trump - illusztráció
2023. NOVEMBER 29.
[ 18:58 ]
Szuperlatívuszokban Szoboszlairól - illusztráció
2023. NOVEMBER 23.
[ 12:19 ]
November 15: A magyar szórvány napja - illusztráció
2023. NOVEMBER 15.
[ 8:57 ]
Az Országgyűlés 2011-ben nyilvánította november 13-át a magyar nyelv napjává, lehetővé téve, hogy évente egyszer a közfigyelem a magyar nyelvre, kulturális örökségünk és nemzeti identitásunk alapjára irányuljon. Az Országgyűlés 2011. szeptember 26-án fogadta el 66/2011. számú határozatát, amely szerint „az...
2023. NOVEMBER 13.
[ 15:11 ]
A posta megbízott igazgatója szerint a sztrájkolók minden követelése teljesült, a postások szerint semmi. Második hete tart a szerbiai postai dolgozók sztrájkja, amely során a postások megfogalmazták követeléseiket, egyebek között a bérek emelését és a postások számának növelését kérik, ám mire a vezetőség...
2023. NOVEMBER 7.
[ 20:47 ]
UKRAJNA, A PILOT PROJEKT „A háború az, amikor megteremtjük a poklot, azt remélve, hogy valami jót hozunk ki belőle.” Liddell Hart Az USA célja hosszú idő óta az orosz természeti kincsek feletti rendelkezés megszerzése volt. 1990 után egy évtizedre sikerült is részben közvetlenül, részben oligarcha-strómanokon...
2023. NOVEMBER 6.
[ 13:23 ]
Beolvasás folyamatban