Tükör
A Nyugat elvesztettnek látja a konfliktust?
Betűméret:             

Az oroszellenes szankciók kudarcot vallottak, és a nyugati pénzügyi elit Ukrajna vereségére számítva szívesen újítják fel a kereskedelmi kapcsolatokat Oroszországgal - írta Gabor Steingart újságíró a Focus magazinban megjelent cikkében.

"Minden jel arra utal, hogy a Nyugat elveszettnek látja a konfliktust, és megpróbál tárgyalni Vlagyimir Putyinnal" - írta.

A szerző több érvet is felsorol, többek között Ukrajna anyagi kimerültségét, az Oroszország elleni nyugati gazdasági szankciók kudarcát, a nyugati politikai körök belső ellentmondásait, amelyek lehetetlenné teszik a további fegyverszállításokat Kijevnek, valamint a külföldi vállalatok azon vágyát, hogy visszatérjenek az orosz piacra.

"Putyin elégedett lehet a háború menetével a konfliktus kezdete óta. Új partnerei, új nyersanyagvásárlói és új területei vannak. Ott van a G20-országok minden kabinetjében, ahol hálásan fogadják a tárgyalóasztalnál. Legfontosabb szövetségese azonban a határozatlan Nyugat, amelynek retorikája soha nem felel meg a valóságnak" - foglalta össze Steingart.

Moszkva többször is kijelentette, hogy az ország megbirkózik a szankciós nyomással, amelyet a Nyugat néhány éve kezdett rágyakorolni Oroszországra, és amely folyamatosan fokozódik.

A Kreml megjegyezte, hogy a Nyugatnak nincs bátorsága felismerni a szankciók kudarcát. Maguk a nyugati országok is többször hangot adtak annak a véleményüknek, hogy az oroszellenes szankciók hatástalanok.

Vlagyimir Putyin elnök korábban azt mondta, hogy Oroszország megfékezésére és gyengítésére irányuló politika a Nyugat hosszú távú stratégiája, a szankciók pedig súlyos csapást mértek az egész világgazdaságra. Szerinte a Nyugat fő célja, hogy emberek millióinak életét rontsa. (MH)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A magyar költészet napja - illusztráció
2024. ÁPRILIS 11.
[ 19:05 ]
A következő tíz napban ki kell derülnie, hogy milyen körvonalai lesznek az új szerb kormánynak. Miloš Vučević kormányalakító keményen dolgozik a személyi megoldásokon és a kabinet összeállításán. Ennek a kormánynak a korábbi politika folytonosságát kell képviselnie, de a már jól bevált személyek mellett...
2024. ÁPRILIS 3.
[ 11:05 ]
Április elseje hagyományosan a bolondok, pontosabban a bolondozások napja, amikor bárki a legképtelenebb tréfát űzheti, és akit ekkor rászednek, azzal a bolondját járatják. Az MTVA Sajtóarchívumának anyagát közöljük. A szokás eredete homályba vész. A legelterjedtebb magyarázat szerint a középkori Európa nagy részén...
2024. ÁPRILIS 1.
[ 9:41 ]
Krisztusban kedves testvéreim! A mai ember gondolatvilágát inkább a különböző filmek, tévésorozatok alakítják, mint a Biblia gondolkodásmódja. Így könnyen megtörténhet, hogy Jézus feltámadását úgy fogjuk fel, mint egy igaz ember nehéz küzdelmének szerencsés kimenetelét. Most már nincs semmi baj, túl vagyunk a...
2024. MÁRCIUS 29.
[ 13:57 ]
Beolvasás folyamatban