Tükör
Mintha távirányítóval kellene mozgatni
Biden beszédei képes útmutatókat tartalmaznak „a terembe való be- és kilépésről”, hogy el ne hibázza az irányt
Betűméret:             

A kiszivárgott dokumentumokból kiderül, hogy a munkatársak milyen gyerekes módon segítik a botladozó Joe Biden amerikai elnököt.

Egy jelentés szerint Biden elnök beszédjeinek „puskáját” munkatársai nagy betűkkel, illetve a tervezett belépési útvonalat bemutató fotókkal látják el, valamint olyan utasításokkal segítik a „botladozó” elnököt, mint hogy hogyan lépjen be egy esemény helyszínére – írja a New York Post.

A lap szerint a közvetlen munkatársaktól származó hír a 81 éves elnök alkalmasságának megítélését tovább rontja.

Az Axios által vasárnap megszerzett dokumentumokból kiderül, hogy a munkatársak milyen gyerekes módon segítik Biden útbaigazítását – beleértve a pódiumhoz vezető konkrét útját is –, amikor rendezvényeken jelenik meg. A jelentés akkor látott napvilágot, amikor a demokrata elnöknek könyörtelen kérdésekkel kell szembenéznie azzal kapcsolatban, hogy alkalmas-e az ország vezetésére, miután katasztrofálisan szerepelt Donald Trump volt elnökkel szemben tartott vitán.

Meglepett, hogy egy olyan tapasztalt politikai profinak, mint az elnök, részletes szóbeli és vizuális utasításokra van szüksége arra vonatkozóan, hogyan lépjen be és lépjen ki egy teremből” – mondta egy olyan személy, aki az elmúlt 18 hónapban Biden több rendezvényén is dolgozott.

Egy egyszerű adománygyűjtő estet szerveztem egy magánlakásban, de olyan óvatosan kezeltek mindenrt, mintha egy NATO-csúcstalálkozó lett volna” – mondta a név nélkül nyilatkozó munkatárs.

Az Axios szerint a Fehér Ház a rendezvények munkatársainak egy sablont küld, amelyet követniük kell, amikor a saját útmutatásukat készítik elő az elnök számára az úgynevezett előzetes munka részeként.

Az egyik ilyen sablon állítólag minden oldalon egy fotót mutat az esemény helyszínéről, nagybetűs szöveggel, mint például „Nézet a pódiumról”, vagy „Nézet a közönségből”.

Az elnököt segítő sablon két oldalán külön fotók is szerepelnek „séta a pódiumra” felirattal.

A Fehér Ház szóvivője az Axiosnak azt nyilatkozta, hogy túlzó állításokról van szó, „hisz az utasításokat, amelyek a nagyfokú részletességet és a precizitást tükrözik, függetlenül attól, hogy ki az elnök, minden modern előmunkálati csapat használja ma már, beleértve az alelnöki hivatalt és az ügynökségeket is.”

Az mindenesetre beszédes – és a szóvivő szavainak részben ellentmond –, hogy a kiszivárgott dokumentumok ugyanazon a napon jelentek meg, amikor több vezető képviselőházi demokrata is felszólította Bident, hogy lépjen vissza a jelöltségtől. (Mandiner)

Biden közölte, hogy nem száll ki, továbbra is versenyben marad. A források szerint Josh Green hawaii kormányzó megkérdezte Bident az egészségi állapotáról, mire Biden azt mondta, hogy "az egészségem rendben van, csak az agyammal van baj". Biden kampányfőnöke, Jen O´Malley Dillon a New York Timesnak azt mondta, hogy az elnök csupán viccelt.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
olvasó
2024. JÚLIUS 9. [ 13:44 ]

az usa és a világ is többet érdemel. trumpnak is van mit rejtegetnie a szexuális visszaélésekkel. gerontokrácia.


Pártpolitikába süllyedve - illusztráció
2024. OKTÓBER 13.
[ 11:31 ]
Havi tízezer euró fixszel - illusztráció
2024. OKTÓBER 10.
[ 13:13 ]
Az aradi vértanúkat a szabadságharc bukása után, 1849. október 6-án végezték ki, a bécsi forradalom és Theodor Baillet von Latour császári hadügyminiszter meggyilkolásának első évfordulóján. Bár az Aradon kivégzett honvédtisztek száma tizenhat, a nemzeti emlékezet mégis elsősorban az ezen a napon kivégzett tizenhárom...
2024. OKTÓBER 6.
[ 7:59 ]
Marcel Ciolacu ugyan árnyalta kicsit a képet egy esetleges RMDSZ-es, azaz magyar miniszterelnök kinevezéséről, Sorin Grindeanu szociáldemokrata alelnök hétfő esti kijelentése az RMDSZ-szel alkotott kétpárti koalíciós, s egy RMDSZ által jelölt kormányfő lehetőségéről nem volt véletlen elszólás vagy politikai hiba. A...
2024. OKTÓBER 2.
[ 16:25 ]
Szerbiában az utóbbi 12 évben a reálbérek nagyjából 46 százalékkal nőttek, azaz évente nagyjából 3,2 százalékkal emelkedtek. Ez a növekedés szilárd, de nem kiemelkedő, és nem kizárólag Szerbiára jellemző, hasonló folyamatok figyelhetők meg Romániában, Bulgáriában, és más délkelet-európai országokban is – írja...
2024. SZEPTEMBER 29.
[ 17:56 ]
Beolvasás folyamatban