Tükör
Mintha távirányítóval kellene mozgatni
Biden beszédei képes útmutatókat tartalmaznak „a terembe való be- és kilépésről”, hogy el ne hibázza az irányt
Betűméret:             

A kiszivárgott dokumentumokból kiderül, hogy a munkatársak milyen gyerekes módon segítik a botladozó Joe Biden amerikai elnököt.

Egy jelentés szerint Biden elnök beszédjeinek „puskáját” munkatársai nagy betűkkel, illetve a tervezett belépési útvonalat bemutató fotókkal látják el, valamint olyan utasításokkal segítik a „botladozó” elnököt, mint hogy hogyan lépjen be egy esemény helyszínére – írja a New York Post.

A lap szerint a közvetlen munkatársaktól származó hír a 81 éves elnök alkalmasságának megítélését tovább rontja.

Az Axios által vasárnap megszerzett dokumentumokból kiderül, hogy a munkatársak milyen gyerekes módon segítik Biden útbaigazítását – beleértve a pódiumhoz vezető konkrét útját is –, amikor rendezvényeken jelenik meg. A jelentés akkor látott napvilágot, amikor a demokrata elnöknek könyörtelen kérdésekkel kell szembenéznie azzal kapcsolatban, hogy alkalmas-e az ország vezetésére, miután katasztrofálisan szerepelt Donald Trump volt elnökkel szemben tartott vitán.

Meglepett, hogy egy olyan tapasztalt politikai profinak, mint az elnök, részletes szóbeli és vizuális utasításokra van szüksége arra vonatkozóan, hogyan lépjen be és lépjen ki egy teremből” – mondta egy olyan személy, aki az elmúlt 18 hónapban Biden több rendezvényén is dolgozott.

Egy egyszerű adománygyűjtő estet szerveztem egy magánlakásban, de olyan óvatosan kezeltek mindenrt, mintha egy NATO-csúcstalálkozó lett volna” – mondta a név nélkül nyilatkozó munkatárs.

Az Axios szerint a Fehér Ház a rendezvények munkatársainak egy sablont küld, amelyet követniük kell, amikor a saját útmutatásukat készítik elő az elnök számára az úgynevezett előzetes munka részeként.

Az egyik ilyen sablon állítólag minden oldalon egy fotót mutat az esemény helyszínéről, nagybetűs szöveggel, mint például „Nézet a pódiumról”, vagy „Nézet a közönségből”.

Az elnököt segítő sablon két oldalán külön fotók is szerepelnek „séta a pódiumra” felirattal.

A Fehér Ház szóvivője az Axiosnak azt nyilatkozta, hogy túlzó állításokról van szó, „hisz az utasításokat, amelyek a nagyfokú részletességet és a precizitást tükrözik, függetlenül attól, hogy ki az elnök, minden modern előmunkálati csapat használja ma már, beleértve az alelnöki hivatalt és az ügynökségeket is.”

Az mindenesetre beszédes – és a szóvivő szavainak részben ellentmond –, hogy a kiszivárgott dokumentumok ugyanazon a napon jelentek meg, amikor több vezető képviselőházi demokrata is felszólította Bident, hogy lépjen vissza a jelöltségtől. (Mandiner)

Biden közölte, hogy nem száll ki, továbbra is versenyben marad. A források szerint Josh Green hawaii kormányzó megkérdezte Bident az egészségi állapotáról, mire Biden azt mondta, hogy "az egészségem rendben van, csak az agyammal van baj". Biden kampányfőnöke, Jen O´Malley Dillon a New York Timesnak azt mondta, hogy az elnök csupán viccelt.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
olvasó
2024. JÚLIUS 9. [ 13:44 ]

az usa és a világ is többet érdemel. trumpnak is van mit rejtegetnie a szexuális visszaélésekkel. gerontokrácia.


Nyakig a hitelekben - illusztráció
2024. JÚLIUS 12.
[ 11:44 ]
Európai béketervet sürget Orbán - illusztráció
2024. JÚLIUS 10.
[ 16:51 ]
Patrióta kiáltványt fogadtak el az európai jövőért vasárnap délelőtt Bécsben, amelynek aláírói Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke, Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke, valamint Andrej Babis korábbi cseh kormányfő, az ANO párt elnöke. Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke az aláírt...
2024. JÚNIUS 30.
[ 12:20 ]
Joe Biden elnökjelölti vitája akkora égés volt, hogy már a Demokrata Pártnak is kínossá vált a regnáló elnök. Kicsi az esély arra, hogy most eltávolítsák a kampányból, de nem lehetetlen, írja a VG. Itt vannak a legfontosabb kérdések Joe Biden leváltásáról. Az elnökjelölti vitán nyújtott teljesítményével Joe...
2024. JÚNIUS 28.
[ 17:40 ]
Napokon keresztül lázban tartotta az országot az a többismeretlenes egyenlet, hogyan juthat tovább a legjobb csoportharmadikok között Magyarország a labdarúgó Európa-bajnokságon, szerda estére azonban eldőlt, hogy sehogy. Hétfőn Olaszország megtette azt a szívességet, hogy nem kapott ki Horvátországtól, kedden azonban az...
2024. JÚNIUS 27.
[ 8:28 ]
Beolvasás folyamatban