Vajdaság
Ágoston levele Pásztorhoz: VMSZ-es aláírásgyűjtés Szabadkán az MK nevében
Betűméret:             
Ágoston András, a Vajdasági Magyar Demokrata Párt elnöke levéllel fordult Pásztor Istvánhoz, a Vajdasági Magyar Szövetség elnökéhez, s levelében arra hívja fel a figyelmet, hogy Szabadkán a VMSZ aktivistái a Magyar Koalíció nevében gyűjtenek aláírásokat a helyi közösségi választásokra előzetes megállapodás nélkül. Levelét az alábbiakban ismertetjük.
Tisztelt Elnök Úr!
Ismeretes, hogy Szabadkán június 5-én a helyi közösségekben választásokat tartanak. Szabadka városban 36 ilyen helyi közösségben lesz szavazás.
A terepen megkezdődött a választási listák támogatására irányuló aláírások begyűjtése.
Ma délután a Vajdasági Magyar Demokrata Párt (VMDP) szabadkai körzeti elnöke telefonon jelentette, hogy családi házánál is megjelentek a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) aktivistái, hogy egy lista alapján aláírásokat kérjenek.
Nem a VMSZ, nem is valami más választás előtti szövetkezés, hanem egyenesen a Magyar Koalíció számára kérték a támogatást. Azóta befutott hozzám még két hasonló tartalmú információ.
Önnek nem kell bizonygatnom: Szabadkán nem volt semmiféle előzetes egyeztetés a Magyar Koalícióról. Arról lenne szó, hogy a VMSZ emberei a VMSZ jelöltjeinek a Magyar Koalíció nevében gyűjtik a támogató aláírásokat? Előzetes koalíciós megállapodás nélkül? Anélkül, hogy a jelöltek között megjelennének a VMDP jelöltjei is?
Úgy gondolom, hogy a VMDP és a VMSZ közötti kapcsolatok jelenlegi szintjén egy ilyen olcsó és pillanatok alatt leleplezhető trükközésnek nincs, nem is lehet helye. Bízom benne, hogy ezt Ön is így gondolja.
Tisztelt Elnök Úr!
Megkértem a VMDP szabadkai vezetőit, hogy még holnap reggel vegyék fel a kapcsolatot a VMSZ szabadkai körzeti elnökével és tisztázzák ezt a kérdést. Amennyiben a találkozóra a VMSZ-nek felróhatóan még a délelőtt folyamán nem lehetne sort keríteni, erre az esetre azt javasoltam, hogy a VMDP nevében haladéktalanul tegyenek bejelentést az illetékes választási bizottságnál.
Én személyesen – mint ahogy eddig is – készen állok a Magyar Koalícióról szóló egyeztetésre. Ugyanakkor megteszek minden tőlem telhetőt, hogy a Magyar Koalíció nevével senki se élhessen vissza, s egy párt se használhassa fel azt a támogatói aláírások könnyebb begyűjtésére.
Abban a reményben, hogy a történteket még a holnapi nap folyamán tisztázhatjuk, visszajelzését várva, tisztelettel:
Ágoston András, elnök
Temerin, 2011. április 20.
Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Teljesen megtelt ma a muzslyai Szűz Mária Szent Neve templom hívekkel azon a hálaadó szentmisén, amely során a szalézi atyák elbúcsúztak a közösségtől. Muzslyán 1965 óta látták el a lelkipásztori munkát az atyák. Nemrégen a szlovéniai rendtartomány vezetője értesítette a Nagybecskereki Egyházmegyét, hogy a rend nem...
2024. JÚLIUS 14.
[ 17:35 ]
Szatmári Adriánt választották Topolya község polgármesterének. Eddig is betöltötte ezt a tisztséget. A testület elnökének Saša Srdićet, a Szerb Haladó Párt helyi szervezetének elnökét választották meg. A topolyai községi képviselő-testület pénteken megtartott alakuló ülésén ismét Szatmári Adriánt...
2024. JÚLIUS 13.
[ 6:07 ]
A felelősségteljes erdőgazdálkodás fontosságáról volt szó Juhász Bálint, a tartományi képviselőház elnöke és Kókai Roland, a Vajdaság Erdei (Vojvodinašume) erdőgazdálkodási közvállalat igazgatójának mai találkozóján. A felek leszögezték, az erdő óriási természeti kincs és fontos erőforrás. „Erdeink,...
2024. JÚLIUS 12.
[ 16:07 ]
Beolvasás folyamatban