Vajdaság
Meghalt két idénymunkás Nova Crvenkán
Sorra lesznek rosszul a meggyszedők

Nova Crvenkán már két meggyszedő munkás halt meg a francia–szerb Interprom vállalat gyümölcsöseiben, kettejüket pedig a mentők szállították kórházba. Az orvosok vegyi mérgezésre gyanakodnak – írja a Večernje novosti.

A gyanú szerint a gyümölcsösökben használt szerves foszfor alapú rovarirtók okozták a szezonmunkások mérgezését.

Ugyanakkor Aleksandar Antonić, a belgrádi Interprom igazgatója szerint a meggyből vett mintákat az óbecsei laboratóriumban ellenőriztették, s bebizonyosodott, hogy a Nova Crvenka-i gyümölcs biztonságos, emberi fogyasztásra alkalmas.

Még a szezon kezdetén az Interprom gyümölcsösében rosszul lett J. L. 51 éves bajsai munkás, aki a cservenkai egészségügyi állomás felé vezető úton meg is halt.

Öt nappal később ugyanabban a gyümölcsösben a 48 éves cservenkai K. V., aki a meggy rakodásával volt megbízva, előbb elvesztette az eszméletét, majd remegni kezdett.

A kúlai sürgősségi osztály ügyeletes orvosa magas pulzusszámot, nagyon alacsony vérnyomást konstatált esetében, valamint megállapította, hogy összeszűkült a pupillája, nyáltermelése pedig fokozódott, ezek a jelek pedig felvetették a mérgezés gyanúját. A szerencsétlenül járt férfi nem sokkal később elhunyt a verbászi kórházban, testét azonban nem küldték boncolásra.

Mindkét haláleset azon a héten történt, amikor trópusi hőség uralkodott környékünkön, de a tünetek később, a lehűlést követően is jelentkeztek a többi idénymunkásnál. Június 24-én, hétfőn a 47 éves G. M.-et, a munkások vezetőjét, június 27-én pedig a gyümölcsszedő 56 éves M. R.-t is kórházba szállították a mentők a Nova Crvenka-i gyümölcsösből.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Milan Jarić, a Vojvodina Sport- és Üzletközpont (SPENS) igazgatója benyújtotta lemondását a medencék vízének minőségér ért kifogások miatt. A SPENS-en található medence bezárása után Miloš Vučević újvidéki polgármester elrendelte a Sósbara városrészben lévő sport- és ügyviteli központ medencéjét is. A SPENS...
2020. FEBRUÁR 26.
[ 11:05 ]
Nyelvvizsga-központ nyílt tegnap az Újvidéki Egyetem Bölcsészettudományi Karán, ahol az érdeklődők a sikeres vizsgát követően Cambridge nyelvvizsga-bizonyítványt szerezhetnek. Szerbiában ez az első állami egyetem, ahol ezt a bizonyítványt meg lehet kapni. A Cambridge nyelvvizsga-bizonyítvány Európa egyik legrangosabb...
2020. FEBRUÁR 26.
[ 9:00 ]
Goran Janković (38), akit az újvidéki Telep városrészben elkövetett háromszoros gyilkossággal vádoltak ma délután felakasztotta magát az újvidéki körzeti börtönben, erősítette meg a hírt az újvidéki rendőrség. A sürgősségi szolgálatot 15 óra 40 perckor értesítették, de a kiérkező mentősök már csak a halál...
2020. FEBRUÁR 25.
[ 21:29 ]
Beolvasás folyamatban