Vajdaság
Meghalt két idénymunkás Nova Crvenkán
Sorra lesznek rosszul a meggyszedők

Nova Crvenkán már két meggyszedő munkás halt meg a francia–szerb Interprom vállalat gyümölcsöseiben, kettejüket pedig a mentők szállították kórházba. Az orvosok vegyi mérgezésre gyanakodnak – írja a Večernje novosti.

A gyanú szerint a gyümölcsösökben használt szerves foszfor alapú rovarirtók okozták a szezonmunkások mérgezését.

Ugyanakkor Aleksandar Antonić, a belgrádi Interprom igazgatója szerint a meggyből vett mintákat az óbecsei laboratóriumban ellenőriztették, s bebizonyosodott, hogy a Nova Crvenka-i gyümölcs biztonságos, emberi fogyasztásra alkalmas.

Még a szezon kezdetén az Interprom gyümölcsösében rosszul lett J. L. 51 éves bajsai munkás, aki a cservenkai egészségügyi állomás felé vezető úton meg is halt.

Öt nappal később ugyanabban a gyümölcsösben a 48 éves cservenkai K. V., aki a meggy rakodásával volt megbízva, előbb elvesztette az eszméletét, majd remegni kezdett.

A kúlai sürgősségi osztály ügyeletes orvosa magas pulzusszámot, nagyon alacsony vérnyomást konstatált esetében, valamint megállapította, hogy összeszűkült a pupillája, nyáltermelése pedig fokozódott, ezek a jelek pedig felvetették a mérgezés gyanúját. A szerencsétlenül járt férfi nem sokkal később elhunyt a verbászi kórházban, testét azonban nem küldték boncolásra.

Mindkét haláleset azon a héten történt, amikor trópusi hőség uralkodott környékünkön, de a tünetek később, a lehűlést követően is jelentkeztek a többi idénymunkásnál. Június 24-én, hétfőn a 47 éves G. M.-et, a munkások vezetőjét, június 27-én pedig a gyümölcsszedő 56 éves M. R.-t is kórházba szállították a mentők a Nova Crvenka-i gyümölcsösből.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A Magyar Nemzeti Tanács közreműködve a Magyar Szó Lapkiadó Kft-vel a gyermek- és diáklapok népszerűsítő körútja során eljutották Muzslyára is a kiadványokat, így a Mézeskalács, a Jó Pajtás és a Képes Ifjúság legújabb példányát a kezükbe vehették a muzslyai diákok. Molnár Attila, az MNT tagja, a Szervó Mihály...
2020. SZEPTEMBER 17.
[ 18:03 ]
A határszakasz forgalmának optimalizálása – kerékpárutak tervezése és építése elnevezéssel tartottak ma tanácskozást Szabadkán, a Városháza dísztermében. A tanácskozást, amelyen az Interreg-IPA Magyarország–Szerbia Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében megvalósuló Opti-Bike projektum eddig elért...
2020. SZEPTEMBER 17.
[ 17:11 ]
Újvidéken 250 koronavírussal fertőzött személy van, Vajdaságban pedig 594, közölte a Vajdasági Közegészségügyi Intézet azzal az értékeléssel, hogy bizonytalan a járványügyi helyzet a tartományban. Az egészségügyi intézmény egy hónap után most közölt először adatokat az újvidéki és a tartományi járványügyi...
2020. SZEPTEMBER 17.
[ 15:05 ]
Beolvasás folyamatban