Vajdaság
Meghalt két idénymunkás Nova Crvenkán
Sorra lesznek rosszul a meggyszedők

Nova Crvenkán már két meggyszedő munkás halt meg a francia–szerb Interprom vállalat gyümölcsöseiben, kettejüket pedig a mentők szállították kórházba. Az orvosok vegyi mérgezésre gyanakodnak – írja a Večernje novosti.

A gyanú szerint a gyümölcsösökben használt szerves foszfor alapú rovarirtók okozták a szezonmunkások mérgezését.

Ugyanakkor Aleksandar Antonić, a belgrádi Interprom igazgatója szerint a meggyből vett mintákat az óbecsei laboratóriumban ellenőriztették, s bebizonyosodott, hogy a Nova Crvenka-i gyümölcs biztonságos, emberi fogyasztásra alkalmas.

Még a szezon kezdetén az Interprom gyümölcsösében rosszul lett J. L. 51 éves bajsai munkás, aki a cservenkai egészségügyi állomás felé vezető úton meg is halt.

Öt nappal később ugyanabban a gyümölcsösben a 48 éves cservenkai K. V., aki a meggy rakodásával volt megbízva, előbb elvesztette az eszméletét, majd remegni kezdett.

A kúlai sürgősségi osztály ügyeletes orvosa magas pulzusszámot, nagyon alacsony vérnyomást konstatált esetében, valamint megállapította, hogy összeszűkült a pupillája, nyáltermelése pedig fokozódott, ezek a jelek pedig felvetették a mérgezés gyanúját. A szerencsétlenül járt férfi nem sokkal később elhunyt a verbászi kórházban, testét azonban nem küldték boncolásra.

Mindkét haláleset azon a héten történt, amikor trópusi hőség uralkodott környékünkön, de a tünetek később, a lehűlést követően is jelentkeztek a többi idénymunkásnál. Június 24-én, hétfőn a 47 éves G. M.-et, a munkások vezetőjét, június 27-én pedig a gyümölcsszedő 56 éves M. R.-t is kórházba szállították a mentők a Nova Crvenka-i gyümölcsösből.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Befejeződtek a karbantartási munkálatok kedden valamivel 14 óra előtt, és ismét zavartalanul működik a röszkei közúti határátkelőhely - tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t. Szabó Szilvia közölte, az átkelőnél kedden 9 órától áramkimaradás miatt szünetelt a...
2019. JÚNIUS 25.
[ 15:28 ]
A szabadkai városi képviselő-testület elnöke cáfolja, hogy politikai haszonszerzés céljából fogadták volna el a javaslatot, hogy Danilo Kišnek posztumusz adományozzanak díszpolgári címet. Bunford Tivadar közleményt tett közzé az önkormányzat hivatalos oldalán, amelyben emlékeztet arra, hogy Szabadka Város...
2019. JÚNIUS 25.
[ 15:24 ]
A Határtalanul! program keretében először utazhattak vajdasági gyerekek tanulmányi kirándulásra Magyarország történelmi helyszíneire. Zenta községből két iskola diákjai vettek részt a látnivalókban gazdag utazáson. A magyar Emberi Erőforrások Minisztériuma által támogatott Határtalanul! programban 2010 óta már több...
2019. JÚNIUS 25.
[ 7:23 ]
Beolvasás folyamatban