Vajdaság
Meghalt két idénymunkás Nova Crvenkán
Sorra lesznek rosszul a meggyszedők
Betűméret:             

Nova Crvenkán már két meggyszedő munkás halt meg a francia–szerb Interprom vállalat gyümölcsöseiben, kettejüket pedig a mentők szállították kórházba. Az orvosok vegyi mérgezésre gyanakodnak – írja a Večernje novosti.

A gyanú szerint a gyümölcsösökben használt szerves foszfor alapú rovarirtók okozták a szezonmunkások mérgezését.

Ugyanakkor Aleksandar Antonić, a belgrádi Interprom igazgatója szerint a meggyből vett mintákat az óbecsei laboratóriumban ellenőriztették, s bebizonyosodott, hogy a Nova Crvenka-i gyümölcs biztonságos, emberi fogyasztásra alkalmas.

Még a szezon kezdetén az Interprom gyümölcsösében rosszul lett J. L. 51 éves bajsai munkás, aki a cservenkai egészségügyi állomás felé vezető úton meg is halt.

Öt nappal később ugyanabban a gyümölcsösben a 48 éves cservenkai K. V., aki a meggy rakodásával volt megbízva, előbb elvesztette az eszméletét, majd remegni kezdett.

A kúlai sürgősségi osztály ügyeletes orvosa magas pulzusszámot, nagyon alacsony vérnyomást konstatált esetében, valamint megállapította, hogy összeszűkült a pupillája, nyáltermelése pedig fokozódott, ezek a jelek pedig felvetették a mérgezés gyanúját. A szerencsétlenül járt férfi nem sokkal később elhunyt a verbászi kórházban, testét azonban nem küldték boncolásra.

Mindkét haláleset azon a héten történt, amikor trópusi hőség uralkodott környékünkön, de a tünetek később, a lehűlést követően is jelentkeztek a többi idénymunkásnál. Június 24-én, hétfőn a 47 éves G. M.-et, a munkások vezetőjét, június 27-én pedig a gyümölcsszedő 56 éves M. R.-t is kórházba szállították a mentők a Nova Crvenka-i gyümölcsösből.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

December 3-a a fogyatékkal élők nemzetközi napja. Ez alkalomból a topolyai polgármester minden évben meglátogatja a községben működő, fogyatékkal élő személyekkel foglalkozó intézményeket, civil szervezeteket, egyesületeket. Szatmári Adrián, Topolyai község polgármestere munkatársaival hétfőn ellátogatott ezekbe...
2023. DECEMBER 5.
[ 13:10 ]
A Muzslai Petőfi Sándor MME-ben került kiosztásra a magyar kormány adománya a kisgyermekeknek, akiknek a babacsomagot a Magyar Nemzeti Tanács jóvoltából kézbesítették. Ezen a helyszínen 40 babacsomagot adtak át, a helybeli, nagybecskereki, lukácsfalvi, erzsébetlaki és szentmihályi szülők mellett első alkalommal voltak...
2023. DECEMBER 5.
[ 7:26 ]
Zentán rendezték meg a Vállalkozók Országos Szövetségének (VOSZ) konferenciáját, amelyen a magyarországi és a vajdasági vállalkozók közötti együttműködés kiszélesítésének a lehetőségeiről tárgyaltak. Az összejövetel résztvevőit elsőként Czegledi Rudolf, Zenta Község polgármestere, az összejövetel egyik...
2023. DECEMBER 4.
[ 19:02 ]
Beolvasás folyamatban