Vajdaság
Lezajlott a III. Logikai tábor Muzslyán

Tábortűz mellett tegnap zárult Muzslyán a III. Logikai tábor, amelyet a Bánáti Magyar Pedagógusok Egyesülete szervezett. A táborlakók többsége ma utazott haza, az öt napig tartó tábort pedig szinte mindannyian úgy élték meg, hogy jó "felkészülés" volt az új tanévre.

Bíró István, fő szervező, a muzslyai Szervó Mihály Általános Iskola matematika szakos tanár elmondta, a tábor célja, hogy a gyerekek megtanuljanak gondolkodni, hiszen az iskolában kapott rengeteg, lexikális anyagot képtelenek hosszú távon az emlékezetükben megőrizni, így inkább a problémamegoldás fontosságára összpontosítottak a foglalkozások alkalmával, sokfajta logikai gondolkodást serkentő feladatokat fejtegettek.

A tábort a budapesti Mózes Krisztián pedagógus táborának mintájára alakította ki, aki a Mensa HungarIQa tehetséggondozási ügyvivője, és a LogIQai stúdió vezetője. A szervezők nagy örömére az idén Mózes Krisztián is vendégként, előadóként részt vett a muzslyai táborban.

A fiatalok a helybelieken és a nagybecskerekieken kívül Székelykevéről, Torontálvásárhelyről, Magyarcsernyéről, Magyarittabéről, Torontáltordáról érkeztek, valamint Muzslya két testvértelepüléséről, az anyaországi Mindszentről és a felvidéki Muzsláról. A gyerekekkel csoportokba osztva, forgószínpad-módjára, négy helyszínen foglalkoztak. Érdekességnek számított a táborozók körében, hogy alkalmuk adódott megismerni az ősi japán számítási eszközt, a szorobánt, amelyet a muzslaiak hoztak magukkal, és náluk az iskolás gyerekek szép sikereket értek el a szorobán-oktatásból kifolyólag.

A tábor végén összesítették a foglalkozásokon begyűjtött pontszámokat, és ezúttal is kihirdették, kik teljesítettek a legjobban. Az idén a tábor "királynője" a muzslyai Szervó Mihály Általános Iskola nyolcadikba induló tanulója, Huszta Anabella, a második legjobb eredményt érte el az úgyszintén nyolcadikba induló, muzslyai Markó Laura, míg Kocsis Szandra, torontálvásárhelyi hetedikes tanuló a harmadik helyre került.

Kónya-Kovács Otília

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Flash mob faültetés Horgoson - illusztráció
2021. ÁPRILIS 9.
[ 19:16 ]
Msgr. Večerin Slavko püspök úr március végén, koronavírus fertőzés miatt két hétre bekerült a Szabadkai Közkórházba. Április 8-ára annyira feljavult az állapota, hogy elhagyhatta a szóban forgó intézményt. Jelenleg a püspöki palotában lábadozik. Köszönetét szeretné kifejezni az Egyházmegye papságának és a...
2021. ÁPRILIS 9.
[ 16:00 ]
A Vendéglátósok Egyesületének képviselőivel folytatott egyeztetés után Szabadka Város intézkedéscsomagot fogadott el, hogy megsegítse a nehéz helyzetbe került ágazatot, illetve mindazokat, akik a válságstáb döntése miatt kénytelenek voltak felfüggeszteni a tevékenységüket. A városi tulajdonban lévő...
2021. ÁPRILIS 9.
[ 9:16 ]
Soron kívül kérhetik a polgárok pénteken az AstraZeneca vakcinát a szabadkai új városházán kialakított oltóponton 8 és 20 óra között. Akik inkább a kínai oltóanyagot vennék fel, azok a Kumičić utcai rendelőt kereshetik fel 13 és 20 óra között. Az oltás nincs életkorhoz kötve, mindkét helyen minden nagykorú, 18...
2021. ÁPRILIS 8.
[ 19:35 ]
Beolvasás folyamatban