Vajdaság
Lezajlott a III. Logikai tábor Muzslyán

Tábortűz mellett tegnap zárult Muzslyán a III. Logikai tábor, amelyet a Bánáti Magyar Pedagógusok Egyesülete szervezett. A táborlakók többsége ma utazott haza, az öt napig tartó tábort pedig szinte mindannyian úgy élték meg, hogy jó "felkészülés" volt az új tanévre.

Bíró István, fő szervező, a muzslyai Szervó Mihály Általános Iskola matematika szakos tanár elmondta, a tábor célja, hogy a gyerekek megtanuljanak gondolkodni, hiszen az iskolában kapott rengeteg, lexikális anyagot képtelenek hosszú távon az emlékezetükben megőrizni, így inkább a problémamegoldás fontosságára összpontosítottak a foglalkozások alkalmával, sokfajta logikai gondolkodást serkentő feladatokat fejtegettek.

A tábort a budapesti Mózes Krisztián pedagógus táborának mintájára alakította ki, aki a Mensa HungarIQa tehetséggondozási ügyvivője, és a LogIQai stúdió vezetője. A szervezők nagy örömére az idén Mózes Krisztián is vendégként, előadóként részt vett a muzslyai táborban.

A fiatalok a helybelieken és a nagybecskerekieken kívül Székelykevéről, Torontálvásárhelyről, Magyarcsernyéről, Magyarittabéről, Torontáltordáról érkeztek, valamint Muzslya két testvértelepüléséről, az anyaországi Mindszentről és a felvidéki Muzsláról. A gyerekekkel csoportokba osztva, forgószínpad-módjára, négy helyszínen foglalkoztak. Érdekességnek számított a táborozók körében, hogy alkalmuk adódott megismerni az ősi japán számítási eszközt, a szorobánt, amelyet a muzslaiak hoztak magukkal, és náluk az iskolás gyerekek szép sikereket értek el a szorobán-oktatásból kifolyólag.

A tábor végén összesítették a foglalkozásokon begyűjtött pontszámokat, és ezúttal is kihirdették, kik teljesítettek a legjobban. Az idén a tábor "királynője" a muzslyai Szervó Mihály Általános Iskola nyolcadikba induló tanulója, Huszta Anabella, a második legjobb eredményt érte el az úgyszintén nyolcadikba induló, muzslyai Markó Laura, míg Kocsis Szandra, torontálvásárhelyi hetedikes tanuló a harmadik helyre került.

Kónya-Kovács Otília

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Egy perc néma hallgatással és koszorúval emlékeztek ma Szabadkán, a Sárga ház előtt a 80 évvel ezelőtti borzalmakra, amikor Bácska Magyarországhoz való visszacsatolása után az épületbe zárták azokat, akikről azt vélték, hogy az új rendszer ellenségei. A megemlékezést Margareta Bašaragin, az újvidéki Női...
2021. SZEPTEMBER 23.
[ 19:40 ]
Az Emberi Erőforrások Minisztériumának Nemzetközi és Kárpát-medencei Kapcsolatokért Felelős Államtitkársága mintegy 100 mesekönyvet küldött a Vajdaságba, és Szőke Annát, a Brunszvik Teréz Óvodapedagógusok Egyesületének elnök asszonyát bízták meg, hogy juttassa el oda a könyvcsomagot, ahol a legnagyobb szükség van...
2021. SZEPTEMBER 23.
[ 18:29 ]
Körmöci Károly 1947-ben született Magyarkanizsán. Középiskolai tanulmányait Törökkanizsán végezte, majd a szabadkai Közgazdasági Főiskolán szerzett diplomát. Volt községi képviselő, a községi végrehajtó tanács tagja, majd alelnöke. 1996 és 2000 között a végrehajtó bizottság elnöki posztját töltötte be, ezt...
2021. SZEPTEMBER 23.
[ 17:04 ]
Beolvasás folyamatban