Vajdaság
Lezajlott a III. Logikai tábor Muzslyán
Betűméret:             

Tábortűz mellett tegnap zárult Muzslyán a III. Logikai tábor, amelyet a Bánáti Magyar Pedagógusok Egyesülete szervezett. A táborlakók többsége ma utazott haza, az öt napig tartó tábort pedig szinte mindannyian úgy élték meg, hogy jó "felkészülés" volt az új tanévre.

Bíró István, fő szervező, a muzslyai Szervó Mihály Általános Iskola matematika szakos tanár elmondta, a tábor célja, hogy a gyerekek megtanuljanak gondolkodni, hiszen az iskolában kapott rengeteg, lexikális anyagot képtelenek hosszú távon az emlékezetükben megőrizni, így inkább a problémamegoldás fontosságára összpontosítottak a foglalkozások alkalmával, sokfajta logikai gondolkodást serkentő feladatokat fejtegettek.

A tábort a budapesti Mózes Krisztián pedagógus táborának mintájára alakította ki, aki a Mensa HungarIQa tehetséggondozási ügyvivője, és a LogIQai stúdió vezetője. A szervezők nagy örömére az idén Mózes Krisztián is vendégként, előadóként részt vett a muzslyai táborban.

A fiatalok a helybelieken és a nagybecskerekieken kívül Székelykevéről, Torontálvásárhelyről, Magyarcsernyéről, Magyarittabéről, Torontáltordáról érkeztek, valamint Muzslya két testvértelepüléséről, az anyaországi Mindszentről és a felvidéki Muzsláról. A gyerekekkel csoportokba osztva, forgószínpad-módjára, négy helyszínen foglalkoztak. Érdekességnek számított a táborozók körében, hogy alkalmuk adódott megismerni az ősi japán számítási eszközt, a szorobánt, amelyet a muzslaiak hoztak magukkal, és náluk az iskolás gyerekek szép sikereket értek el a szorobán-oktatásból kifolyólag.

A tábor végén összesítették a foglalkozásokon begyűjtött pontszámokat, és ezúttal is kihirdették, kik teljesítettek a legjobban. Az idén a tábor "királynője" a muzslyai Szervó Mihály Általános Iskola nyolcadikba induló tanulója, Huszta Anabella, a második legjobb eredményt érte el az úgyszintén nyolcadikba induló, muzslyai Markó Laura, míg Kocsis Szandra, torontálvásárhelyi hetedikes tanuló a harmadik helyre került.

Kónya-Kovács Otília

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Jubileumot ünnepelt a Pax Romana - illusztráció
2023. SZEPTEMBER 29.
[ 20:30 ]
A költségvetés módosításáról, a községi nyilvános elismerések adományozásáról, valamint több községi intézmény éves programját és pénzügyi tervét is elfogadták a Magyarkanizsa községi Képviselő-testület csütörtöki ülésén. 23 napirendi pontot vitattak meg a képviselők. A napirendi pontokról az ülést...
2023. SZEPTEMBER 28.
[ 12:52 ]
Nincs pontos adat, hogy hány szerbiai munkavállaló ingázik naponta a vajdasági településekről Magyarországra. A Tisza-mentén Zentától Horgosig szinte mindenhol vannak olyanok, akik a határ túloldalán keresik a kenyerüket, de Szabadka környékéről is sokan dolgoznak odaát. Több száz munkavállalóról lehet szó. Az ő...
2023. SZEPTEMBER 28.
[ 12:21 ]
Újvidéken és Karlócán a hétvégén Koszovón életüket vesztett szerbeknek szentelt plakátok jelentek meg. A fekete-fehér plakátokon, melyen a banjskai kolostor látható a következő felirat látható: „Örök dicsőség minden szerbnek, aki elesett a szabadságharcban ezen a szent helyen. Banjska kolostor, 2023.09.24." A...
2023. SZEPTEMBER 27.
[ 14:59 ]
Beolvasás folyamatban