Vajdaság
Magyarkanizsa: Kiosztották az Év pedagógusa díjakat
Betűméret:             

Vuk Stefanović Karadžić születésnapja tiszteletére Szerbiában november 8-án ünneplik a pedagógusok napját. A magyarkanizsai Pedagógusok Egyesülete pénteken este a Művészetek Háza színháztermében tartotta meg hagyományos Pedagógusnapi Ünnepi Akadémiáját, amelyen az oktatási intézmények tantestületeinek javaslatai alapján hat pedagógus kapta meg az Év pedagógusa megtisztelő elismerést.

A rendezvény a magyarkanizsai Alapfokú Zeneiskola tanárai harmonika-nagybőgő duójának színvonalas zenei előadásával vette kezdetét, majd a megjelenteket, közöttük dr. Bimbó Mihály polgármestert, elsőként Vajda Attila, a Pedagógusok Egyesületének elnöke, őt követően pedig Lackó Róbert, a községi képviselő testület elnöke köszöntötte.

A 2014/2015-ös tanévben elért eredmények alapján az Év pedagógusa díjban ezúttal Bimbó Rice Gabriella bölcsődei óvónő, a Gyöngyszemeink Iskoláskor Előtti Intézmény pedagógusa, Sarnyai Daniella, a magyarkanizsai Alapfokú Zeneiskola gitárszakos zenetanára, Tatjana Dejanović Hinić, a magyarkanizsai Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola tornatanára, Csőke Melinda, a horgosi Kárász Karolina Általános Iskola kispiaci tagozatának tanítónője, Fejős Edina, az oromhegyesi Arany János Általános Iskola biológiatanára és Bálint Nóra, a magyarkanizsai Beszédes József Mezőgazdasági és Műszaki Iskolaközpont informatikatanára részesült.

A díjazottak tevékenységének méltatását hangulatos rövidfilmben mutatták be a szervezők, amelyben nem csak a tanárkollégák, hanem maguk a diákok is megszólaltak és elmondták őszinte, elismerő véleményüket az Év pedagógusa díjban részesült pedagógusokról.

A színvonalas rendezvényen zsúfolásig megtelt a színházterem, hiszen mint mindig, ezúttal is megjelentek a nyugalmazott pedagógusok, a község vállalatainak és intézményeinek képviselői és a díjazottak hozzátartozói is, akik elismerő tapssal köszöntötték a színpadra felvonuló díjazott pedagógusokat, akik valóban nagyszerű eredményeket mutattak és mutatnak fel munkájuk során, amiről a számtalan, diákjaik által begyűjtött díj és elismerés is tanúskodik.

Egyéb elfoglaltságai miatt Nyilas Mihály, tartományi oktatási titkár nem tudott megjelenni az Ünnepi Akadémián, de táviratban köszöntötte ünnepükön a község pedagógusait és külön gratulált az idei díjazottaknak.

Az esemény a Regionális Szakmai Pedagógus-továbbképző Központ épületében állófogadással zárult.

Bödő Sándor

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

2008 óta rendezik meg Sándoregyházán az Anyanyelv Nemzetközi Napját. Tizenhat éve mutatják be évről évre a különböző nemzetiségek, hogy milyen gazdagok azok a közösségek, ahol több nemzetiség él együtt. Ilyen sokszínű település az esemény helyszínéül szolgáló Sándoregyháza is, amely a 2022-es népszámlálás...
2024. FEBRUÁR 21.
[ 22:34 ]
A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Zentai Konzultációs Központjának kertész- és mezőgazdasági mérnök szakán az idén 16 diák végzett. A Pro Scientia Naturae Alapítvány Oktatási Központjában megrendezett ünnepségen a végzős hallgatókat a magyarországi egyetem, a Magyar Nemzeti Tanács, a VMSZ és a zentai...
2024. FEBRUÁR 21.
[ 18:04 ]
Az újvidéki oroszok már napok óta búcsúznak az elhunyt Alekszej Navalnij orosz ellenzéki vezetőtől, a Putyin-diktatúra foglyától. A börtönben meghalt Navalnijnak ideiglenes emlékművet állítottak a Szerb Nemzeti Színház közelében. Virágokat, gyertyákat és üzeneteket hagytak az orosz ellenzéki vezető emlékére. Az...
2024. FEBRUÁR 21.
[ 13:54 ]
Beolvasás folyamatban