Vajdaság
Magyarkanizsa: Kiosztották az Év pedagógusa díjakat
Betűméret:             

Vuk Stefanović Karadžić születésnapja tiszteletére Szerbiában november 8-án ünneplik a pedagógusok napját. A magyarkanizsai Pedagógusok Egyesülete pénteken este a Művészetek Háza színháztermében tartotta meg hagyományos Pedagógusnapi Ünnepi Akadémiáját, amelyen az oktatási intézmények tantestületeinek javaslatai alapján hat pedagógus kapta meg az Év pedagógusa megtisztelő elismerést.

A rendezvény a magyarkanizsai Alapfokú Zeneiskola tanárai harmonika-nagybőgő duójának színvonalas zenei előadásával vette kezdetét, majd a megjelenteket, közöttük dr. Bimbó Mihály polgármestert, elsőként Vajda Attila, a Pedagógusok Egyesületének elnöke, őt követően pedig Lackó Róbert, a községi képviselő testület elnöke köszöntötte.

A 2014/2015-ös tanévben elért eredmények alapján az Év pedagógusa díjban ezúttal Bimbó Rice Gabriella bölcsődei óvónő, a Gyöngyszemeink Iskoláskor Előtti Intézmény pedagógusa, Sarnyai Daniella, a magyarkanizsai Alapfokú Zeneiskola gitárszakos zenetanára, Tatjana Dejanović Hinić, a magyarkanizsai Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola tornatanára, Csőke Melinda, a horgosi Kárász Karolina Általános Iskola kispiaci tagozatának tanítónője, Fejős Edina, az oromhegyesi Arany János Általános Iskola biológiatanára és Bálint Nóra, a magyarkanizsai Beszédes József Mezőgazdasági és Műszaki Iskolaközpont informatikatanára részesült.

A díjazottak tevékenységének méltatását hangulatos rövidfilmben mutatták be a szervezők, amelyben nem csak a tanárkollégák, hanem maguk a diákok is megszólaltak és elmondták őszinte, elismerő véleményüket az Év pedagógusa díjban részesült pedagógusokról.

A színvonalas rendezvényen zsúfolásig megtelt a színházterem, hiszen mint mindig, ezúttal is megjelentek a nyugalmazott pedagógusok, a község vállalatainak és intézményeinek képviselői és a díjazottak hozzátartozói is, akik elismerő tapssal köszöntötték a színpadra felvonuló díjazott pedagógusokat, akik valóban nagyszerű eredményeket mutattak és mutatnak fel munkájuk során, amiről a számtalan, diákjaik által begyűjtött díj és elismerés is tanúskodik.

Egyéb elfoglaltságai miatt Nyilas Mihály, tartományi oktatási titkár nem tudott megjelenni az Ünnepi Akadémián, de táviratban köszöntötte ünnepükön a község pedagógusait és külön gratulált az idei díjazottaknak.

Az esemény a Regionális Szakmai Pedagógus-továbbképző Központ épületében állófogadással zárult.

Bödő Sándor

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Szerdán Zenta Község Képviselő-testületének alakuló ülésén megválasztották a község új polgármesterét és a községi tanács tagjait is. A község új polgármesterének Burány Hajnalkát választották meg. Burány Hajnalka 1980. március 30-án született Zentán. A Zentai Gimnázium elvégzése után az Újvidéki...
2024. JÚLIUS 10.
[ 17:43 ]
Magyarkanizsán is szerdán alakult meg az új összetételű községi képviselő-testület, amelynek elnöke Újvári Zsombor (VMSZ) lett, helyettese pedig Jadranka Balaž (SNS). A községi képviselő testület titkára Major Diána maradt. A 29 tagú testületben a VMSZ-nek 19 képviselője van, akik koalícióban lesznek a Szerb Haladó...
2024. JÚLIUS 10.
[ 14:42 ]
A Bravo polgári mozgalom elítéli a Srebrenica „felszabadítása” alkalmából meghirdetett tüntetést, és arra kéri a rendőrséget, hogy ne engedájezze annak megtartását. A mozgalom szerint a július 11-re, a Szabadság térre meghirdetett rendezvény egyértelmű provokáció, és nemcsak a srebrenicai áldozatok és családjaik...
2024. JÚLIUS 10.
[ 14:42 ]
Beolvasás folyamatban