Vajdaság
Magyarkanizsa: Kiosztották az Év pedagógusa díjakat
Betűméret:             

Vuk Stefanović Karadžić születésnapja tiszteletére Szerbiában november 8-án ünneplik a pedagógusok napját. A magyarkanizsai Pedagógusok Egyesülete pénteken este a Művészetek Háza színháztermében tartotta meg hagyományos Pedagógusnapi Ünnepi Akadémiáját, amelyen az oktatási intézmények tantestületeinek javaslatai alapján hat pedagógus kapta meg az Év pedagógusa megtisztelő elismerést.

A rendezvény a magyarkanizsai Alapfokú Zeneiskola tanárai harmonika-nagybőgő duójának színvonalas zenei előadásával vette kezdetét, majd a megjelenteket, közöttük dr. Bimbó Mihály polgármestert, elsőként Vajda Attila, a Pedagógusok Egyesületének elnöke, őt követően pedig Lackó Róbert, a községi képviselő testület elnöke köszöntötte.

A 2014/2015-ös tanévben elért eredmények alapján az Év pedagógusa díjban ezúttal Bimbó Rice Gabriella bölcsődei óvónő, a Gyöngyszemeink Iskoláskor Előtti Intézmény pedagógusa, Sarnyai Daniella, a magyarkanizsai Alapfokú Zeneiskola gitárszakos zenetanára, Tatjana Dejanović Hinić, a magyarkanizsai Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola tornatanára, Csőke Melinda, a horgosi Kárász Karolina Általános Iskola kispiaci tagozatának tanítónője, Fejős Edina, az oromhegyesi Arany János Általános Iskola biológiatanára és Bálint Nóra, a magyarkanizsai Beszédes József Mezőgazdasági és Műszaki Iskolaközpont informatikatanára részesült.

A díjazottak tevékenységének méltatását hangulatos rövidfilmben mutatták be a szervezők, amelyben nem csak a tanárkollégák, hanem maguk a diákok is megszólaltak és elmondták őszinte, elismerő véleményüket az Év pedagógusa díjban részesült pedagógusokról.

A színvonalas rendezvényen zsúfolásig megtelt a színházterem, hiszen mint mindig, ezúttal is megjelentek a nyugalmazott pedagógusok, a község vállalatainak és intézményeinek képviselői és a díjazottak hozzátartozói is, akik elismerő tapssal köszöntötték a színpadra felvonuló díjazott pedagógusokat, akik valóban nagyszerű eredményeket mutattak és mutatnak fel munkájuk során, amiről a számtalan, diákjaik által begyűjtött díj és elismerés is tanúskodik.

Egyéb elfoglaltságai miatt Nyilas Mihály, tartományi oktatási titkár nem tudott megjelenni az Ünnepi Akadémián, de táviratban köszöntötte ünnepükön a község pedagógusait és külön gratulált az idei díjazottaknak.

Az esemény a Regionális Szakmai Pedagógus-továbbképző Központ épületében állófogadással zárult.

Bödő Sándor

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Fennállásának huszadik évfordulóját ünnepli az Európai Régiók Intézete (IRE). A Salzburgban rendezett ünnepségen Juhász Bálint, a tartományi képviselőház elnöke is részt vett. A képviselőház közleménye szerint Juhász gratulált dr. Franz Schausbergernek, az Európai Régiók Intézete alapítójának és elnökének...
2024. OKTÓBER 20.
[ 20:19 ]
Magyarkanizsa ma, október 20-án ünnepli a község napját, amikor is arra emlékeznek, hogy 1686-ban ezen a napon szabadult fel a környék a török uralom alól. Idén négy napig tartottak a helytörténeti-, művelődési- és sportprogramok, a fő esemény viszont a községi képviselő-testület díszülése volt, amelyen vasárnap...
2024. OKTÓBER 20.
[ 16:01 ]
Az 1956-os magyar forradalomra és szabadságharcra emlékeztek meg Horgoson. 1956-ban az aránytalan túlerővel szemben egyedül maradt ország több napon át folytatott szabadságharca végül elbukott. A véres következmények ellenére nem a kudarc, nem a sötétség, nem a hallgatás kapcsolódott 1956-hoz, hanem a szabadság, az...
2024. OKTÓBER 19.
[ 20:28 ]
Beolvasás folyamatban