Vajdaság
Nagyméretű építőkockákat kapott az oromi óvoda
Betűméret:             

Izgatott gyereksereg várta tegnap délután az oromi Lilliput óvodába érkező vendégeket. Szüleikkel együtt ott voltak a mostani óvodások, de az intézmény tavalyi óvodásai is, akik ma már az általános iskola első osztályába járnak. Ennek apropóját egy nem akármilyen ajándék átadása szolgáltatta, amellyel a szabadkai Masterplast YU magánvállalat lepte meg az oromi kicsiket.

“Tavaly december 12-én az akkori ovisaimmal, a most már elsős kisdiákokkal Szabadkára kirándultunk. Akkor még sínbusszal utaztunk be és meg volt a tervezett programunk, hogy mivel töltjük el az időt, amit azonban egy véletlen esemény teljes egészében felborított. A város főterén ugyanis nagyméretű, színes építőkockákra bukkantunk, amelyekre a gyerekek azonnal rávetették magukat. Házat, várat, ki tudja mi mindent nem építettek belőlük, elment rá a kirándulásunk fele, de nem bántuk, mert a gyerekek nagyon élvezték a könnyen mozgatható, sztiroporból (hungarocell) készült, biztonságos játékkockákkal való építkezést. Én nagyon kíváncsi voltam, hogy ki lehet az az ember, aki gyerekszemmel is tudja nézni a világot, és ilyen játékokat ad a gyerekeknek. Ott fedeztem fel a Materplast nevét, később pedig egy levélben köszöntem meg a cég tulajdonosának azt, hogy van ember, aki még tud gondolni a gyerekekre. Ebből a levélből indult el ez a folyamat, aminek a végén – nem kis meglepetésünkre, de annál nagyobb örömünkre - a cég ajándékaként megkaptuk ezeket a fantasztikus építőkockákat” – mesélte boldogan Bata Magdolna, az oromi óvoda vezetője, aki magyarázatként hozzátette még, hogy a volt óvodásokat éppen azért hívta meg a tegnapi ajándékátadásra, mert ők voltak azok, akik tavaly elsőként fedezték fel ezeket a csodálatos építőkockákat.

Az ajándék az óvoda tornatermében elrejtve várta a kicsiket, akik alig várták, hogy az átadásra szervezett alkalmi ünnepség véget érjen és meglássák, mi is az a rájuk váró meglepetés.

Bunford Tivadar, a Masterplast YU Kft. tulajdonosa Szegedről hozta a nagyméretű játékkockák ötletét. Nem is álmodta volna, hogy már Szabadkán akkora sikerük lesz, hogy kétszer is át kell festeni őket, annyira megkopnak a használattól. Aztán egy kicsit elült a dolog, mígnem a postával megjött az oromi óvoda hálálkodó levele, ami a cégtulajdonost kimondottan fellelkesítette.

“A Masterplast egy gyermekbarát cég, a mintegy ötszáz dolgozónak nagyjából 180 tíz éves kor alatti gyermeke van, a játékadományozás ötlete így szinte magától jött.”- hallottuk Bunford Tivadartól.

-”Hála Istennek nagyon sok fiatal házaspár dolgozik nálunk, sokan már a harmadik gyereket vállalják, valamilyen szinten szerintem megfelelő megélhetést és biztonságot nyújtunk a munkatársainknak. Már oromi alkalmazottaink is vannak, a környékről ugyanis buszokkal hordjuk őket a munkehelyre. Az építőkockák tekintetében állunk elébe a kihívásoknak, amennyi lehetőségünk lesz rá, annyiban segíteni tudunk más óvodáknak is.”

A műsor után a gyerekek vonatozó alakzatban, csukott szemmel vonultak a tornateremig. Amikor aztán kinyithatták a szemüket, óriási üdvrivalgás tört ki, a játékkockák rendje pillanatok alatt felborult, akkora élvezettel vetették bele magukat az építésbe a gyerekek.

Az ajándék hétfő délutáni átadásán Bunford Tivadar és asszisztense mellett megjelent Nyilas Mihály, tartományi kormányalelnök, Fejsztámer Róbert, Magyarkanizsa polgármestere és Lékó Róbert, Orom helyi közösség tanácsának elnöke is, akik mind hozzásegítettek ahhoz, hogy az ajándékozási akció sikerüljön.

A Masterplast ajándéka Oromon mindenképpen telitalálatnak bizonyult, remélhetőleg előbb vagy utóbb jut belőle más vajdasági óvodákba is.

Bödő Sándor

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A Gyöngyszemeink Iskoláskor Előtti Intézmény magyarkanizsai központi épületében tartományi támogatásból megvalósult a csoportszobák padlójának felcsiszolása és festése. Ez alkalomból látogatott el oda pénteken Fejsztámer Róbert polgármester, akit Veselinov Ibolya, az óvoda igazgatója fogadott. A Gyöngyszemeink...
2024. ÁPRILIS 12.
[ 11:36 ]
Tomislav Žigmanov emberi és kisebbségi jogokért, valamint társadalmi párbeszédért felelős miniszter kijelentette, Szerbia kormányának alapvető elkötelezettsége a befogadás, az integráció, valamint a multikulturalizmus megőrzésének és fejlesztésének, továbbá a hagyományok és a kultúra megőrzésén és fejlesztésén...
2024. ÁPRILIS 12.
[ 11:35 ]
Pénteken hajnali fél öt körül tűz ütött ki Újvidék Bangladesként ismert nyomornegyedében. Több tucat épület égett le. A tüzet megfékezték, de a terepen még mindig itt vannak az újvidéki tűzoltók, mentők, valamint a szociális központ munkatársai is. A tűz oltásában a NIS kőolajipari vállalat tűzoltói is...
2024. ÁPRILIS 12.
[ 9:46 ]
Beolvasás folyamatban