Vajdaság
Magyarkanizsa: Éjjeli melegedő a rászorulóknak
Betűméret:             

A z előttünk álló nagy hidegek miatt ma délelőtt egyeztető ülést tartott Magyarkanizsa Község Katasztrófavédelmi Törzskara, amelyről a következő közleményt adta ki:

- A község útjainak téli karbantartás folyamatos. A Komunalac Kommunális Közvállalat az utak járhatóságától függően és az előre kidolgozott munkaterv szerint végzi az utak tisztítását és felkészült a várható helyzetre.

- Az egyedül élő, mozgáskorlátozott, esetleg beteg és idős polgárokról ezekben a napokban a falugondnokok és a Szabadkai Egyházmegye szeretetszolgálata, a Caritas gondoskodik majd, az Egészségház ügyeletes nővérei pedig gyakrabban látogatják meg a 65 évnél idősebb, egyedül élő polgárokat.

- A törzskar döntés hozott arról is, hogy a magyarkanizsai tűzoltóotthonban ideiglenes befogadóközpontot állít fel azok számára, akik valamilyen oknál fogva nem tudják fűtött helyiségben tölteni az éjszakát. Erre a célra a magyarkanizsai Egészségház biztosítja az ágyakat. Az intézkedés mindaddig érvényben marad, míg az éjszakai legalacsonyabb hőmérsékletek 0 fok alatt maradnak.

- A törzskar foglalkozott a Tisza vízállásával is, ami – mivel a vízszint csökkenőben van – egyelőre nem ad okot az aggodalomra. Az adorjáni és martonosi szivattyútelepek működnek, a folyón összefüggő, komolyabb károkkal fenyegető jégtakaró kialakulásától nem kell tartani.

- Az időjárás-előrejelzés szerint Magyarkanizsa község térségében a héten 12 mm szilárd halmazállapotú csapadék várható, ami nem jelent különösebb veszélyt, a rendkívül alacsony hőmérsékletek pedig várhatóan 4-5 napig tartanak majd.

Amennyiben a polgárok észreveszik, hogy valaki bajban van, hívják a következő telefonszámokat: Egészségház-központ: 024/874-213, sürgősségi szolgálat: 024/873-279.

Bödő Sándor

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Falunapot ünnepel Magyarittabé - illusztráció
2022. AUGUSZTUS 7.
[ 18:42 ]
A nagybecskereki székhelyű kínai érdekeltségű Linglong visszautasította a Polgári Fordulat (Građanski preokret) civil szervezet állításait, miszerint az épülő gumiabroncsgyárból a Bega folyóba juttatják el a szennyvizet. A Linglong szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében azt írja, a “vállalat kétséget...
2022. AUGUSZTUS 6.
[ 15:05 ]
Az újvidéki Mišeluk várorészben lévő covid kórházban jelenleg 190 beteget kezelnek, ami azt jelenti, nagyjából stagnál a betegek száma, ellenben egyre több a súlyos eset, pillanatnyilag 12 páciens állapota olyan súlyos, hogy gépi lélegeztetést igényelnek. Az ott dolgozó orvosok és a személyzet csak néhány hónapra...
2022. AUGUSZTUS 6.
[ 11:41 ]
Ma hajnalban, 4 óra 30 perc körül közlekedési baleset történt Péterrévén. A szerencsétlenségben egy ember meghalt, egy másik pedig megsérült. A baleset Péterrévén történt, az Ada és Óbecse közötti úton, amikor egy személygépjármű letért az útról és felborult. Egy ember a helyszínen életét vesztette, a...
2022. AUGUSZTUS 5.
[ 10:41 ]
Beolvasás folyamatban