Vajdaság
Magyarkanizsa: Éjjeli melegedő a rászorulóknak

A z előttünk álló nagy hidegek miatt ma délelőtt egyeztető ülést tartott Magyarkanizsa Község Katasztrófavédelmi Törzskara, amelyről a következő közleményt adta ki:

- A község útjainak téli karbantartás folyamatos. A Komunalac Kommunális Közvállalat az utak járhatóságától függően és az előre kidolgozott munkaterv szerint végzi az utak tisztítását és felkészült a várható helyzetre.

- Az egyedül élő, mozgáskorlátozott, esetleg beteg és idős polgárokról ezekben a napokban a falugondnokok és a Szabadkai Egyházmegye szeretetszolgálata, a Caritas gondoskodik majd, az Egészségház ügyeletes nővérei pedig gyakrabban látogatják meg a 65 évnél idősebb, egyedül élő polgárokat.

- A törzskar döntés hozott arról is, hogy a magyarkanizsai tűzoltóotthonban ideiglenes befogadóközpontot állít fel azok számára, akik valamilyen oknál fogva nem tudják fűtött helyiségben tölteni az éjszakát. Erre a célra a magyarkanizsai Egészségház biztosítja az ágyakat. Az intézkedés mindaddig érvényben marad, míg az éjszakai legalacsonyabb hőmérsékletek 0 fok alatt maradnak.

- A törzskar foglalkozott a Tisza vízállásával is, ami – mivel a vízszint csökkenőben van – egyelőre nem ad okot az aggodalomra. Az adorjáni és martonosi szivattyútelepek működnek, a folyón összefüggő, komolyabb károkkal fenyegető jégtakaró kialakulásától nem kell tartani.

- Az időjárás-előrejelzés szerint Magyarkanizsa község térségében a héten 12 mm szilárd halmazállapotú csapadék várható, ami nem jelent különösebb veszélyt, a rendkívül alacsony hőmérsékletek pedig várhatóan 4-5 napig tartanak majd.

Amennyiben a polgárok észreveszik, hogy valaki bajban van, hívják a következő telefonszámokat: Egészségház-központ: 024/874-213, sürgősségi szolgálat: 024/873-279.

Bödő Sándor

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Szabadka: Mérsékelt szavazási kedv - illusztráció
2022. JANUÁR 16.
[ 17:28 ]
A topolyai község területén közel 30 ezren szerepelnek a választási névjegyzékben. A kishegyesi község területén pedig valamivel több, mint 10 ezren. Előbbi helyen 49, míg utóbbin 23 szavazóhelyen adhatják voksaikat a polgárok vasárnap 7 és 20 óra között. A topolyai községi területén 28 136 szavazati joggal...
2022. JANUÁR 15.
[ 18:26 ]
Vajdaság-szerte százötven általános iskolában hirdettek figyelmeztető sztrájkot hétfőre, a második félév első napjára. A sztrájkkal a zentai kollégáikat ért hátrányos megkülönböztetés ellen tiltakoznak. A zentai pedagógusok kálváriája már több mint egy éve húzódik. A törvény által szavatolt utazási...
2022. JANUÁR 14.
[ 23:01 ]
Több bűncselekmény elkövetőit is sikerült elfognia a szabadkai rendőrségnek. Pénzt rabolt egy trafikból a 2002-es születésű, bácskeresztúri illetőségű N. M. Tegnap este egy a szabadkai városközpontban lévő trafik elárusítónőjét késsel fenyegette meg, majd elrabolta a kasszából a pénzt. A rablót beazonosították,...
2022. JANUÁR 14.
[ 14:00 ]
Beolvasás folyamatban