Vajdaság
Az MNT folytatja az ingyenes intenzív szerb nyelvi felzárkóztató képzést
Betűméret:             

A Magyar Nemzeti Tanács a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárságának és a Bethlen Gábor Alapnak a támogatásával folytatja ösztöndíjprogramjának szerves részeként az ingyenes intenzív szerb nyelvi felzárkóztató képzést, amelyre ezúttal 2018. szeptember 3-a és 14-e között az újvidéki székhelyű Európa Kollégiumban kerül sor, mégpedig a már felvételt nyert elsőéves egyetemista hallgatók részére 80 tanórában.

Mint ismeretes, a Magyar Nemzeti Tanács ösztöndíjprogramjának szerves része az intenzív szerb nyelvi felzárkóztató képzés, amelynek célja, hogy a szerbiai felsőoktatási intézménybe felvételiző egyetemisták szerb nyelvtudását olyan szintre fejlessze, hogy a nyelvi hátrányok minél kevésbé befolyásolják a továbbtanulást és a szakválasztást, valamint hogy a már felvételt nyert hallgatók könnyebben vegyék a szerb nyelven történő továbbtanulás jelentette akadályokat - olvasható a Magyar Nemzeti Tanács sajtószolgálata által továbbított mai közleményben.

A képzés megkezdése előtt tudásszintfelmérésre kerül sor, amelynek időpontja: 2018. augusztus 30-a, szerda, 11 óra. A helyszínek pedig a szabadkai Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnázium, a zentai Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium és az újvidéki székhelyű Európa Kollégium.

A képzés ingyenes, a szállást a Magyar Nemzeti Tanács díjmentesen biztosítja, míg az utazás és étkezés költségei a résztvevőket terheli, és saját szervezést igényel. Az érdeklődő hallgatók regisztráció útján jelentkezhetnek a breki.mnt.org.rs honlapon, ahol a szerb nyelvi tanfolyam cím alatt találják meg a jelentkezési űrlapot.

Az érdeklődők bővebb információt a Magyar Nemzeti Tanács Hivatalában, a 024/524-534-es telefonszámon vagy az office@mnt.org.rs villámpostacímen kaphatnak.

Jelentkezési határidő: 2018. augusztus 28.

Az MNT várja az érdeklődőket!

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Évről évre népszerűbbek a Vajdaságban is A szakkör tanfolyamai. Három évvel ezelőtt indult az első képzés, akkor még kísérleti jelleggel. A most is zajló harmadik évadban a szakköri foglalkozások már 18 szakmát öleltek föl, és Vajdaság-szerte 29 településre jutottak el. A magyarországi Nemzeti Művelődési Intézet...
2024. MÁRCIUS 28.
[ 12:54 ]
A rendőrség ma fokozottan ellenőrzi a forgalmat. Az ellenőrzés célja, hogy felfedjék az autóbusz- és teherautó-vezetők által elkövetett szabálysértéseket és bűncselekményeket, közölte a szabadkai rendőrigazgatóság. Mint fogalmaztak, az akció során a közlekedési rendőrök ellenőrzik a veszélyes árukat...
2024. MÁRCIUS 28.
[ 12:29 ]
Ma, március 28-án megkezdődött a tavaszi szünidő a vajdasági iskolák diákjai számára. A szünidő április 3-án, szerdán ér véget. A többi, szerbiai tanuló április 29-től, hétfőtől május 6-ig lesz tavaszi vakáción, és május 7-én térnek vissza az iskolapadokba. Ez egyben az utolsó szünidő is az idei tanév...
2024. MÁRCIUS 28.
[ 11:42 ]
Beolvasás folyamatban