Vajdaság
Folytatódnak a beruházások Magyarkanizsa községben: Kispiac is épül-szépül
Betűméret:             

A kispiaci Helyi Közösség épülete előtt, a tavaly felújított könnyűszerkezetes terasz alatti rész most végre új burkolatot kapott mintegy 25 méteren. A felújítás a helyi közösség kezdeményezésére valósult meg mintegy 500 ezer dinár értékben, amely tartalmazza a külső terasz mellett a Posta belső területének új burkolatát is. Szarapka Ede, a kispiaci helyi közösség tanácselnöke szerint nagyon ráfért már a felújítás az épület előtti térre.

“Minden évben, ahogy lehetőségeink engedik, arra törekszünk, hogy élhetőbbé tegyük környezetünket. Ez egy régi vágyunk volt már, hogy a teraszt így véglegesítsük. A tavalyi évben épült meg a könnyűszerkezetes terasz, ami egy átlátszó lexan típusú anyagból készült, tehát nem zárja le a teret, világos van a helyi közösség előtt, de viszont a végső fázisban a burkolatot is meg kellett oldani, mivel 40 évvel ezelőtt készült, megsüllyedt, betonból készült, összetöredezett, és már veszélyes is volt. Tudvalevő, hogy sok ember fordul meg a posta, az anyakönyvi hivatal és a könyvtár miatt az épület előtt, úgyhogy erre valóban nagy szükség volt. A segítséget köszönjük a tartománynak, az önkormányzatnak, de a Nemzeti Tanácsnak is.”

Az új járólapokat a magyarkanizsai Keramika vállalat biztosította adományként, a munkálatok költségeit pedig Magyarkanizsa önkormányzata vállalta magára. Fejsztámer Róbert, Magyarkanizsa község polgármestere ma a helyszínen meg is tekintette.

“Az elmúlt években is már követtük azt az irányvonalat, hogy ne csak Magyarkanizsa kapjon fejlesztési pénzeket, pályázatokat és lehetőséget, hanem mind a 13 falu, és az ő igényeiknek is valamilyen formában az önkormányzat tudjon vagy anyagi hátteret biztosítani, vagy indirekt módon olyan támogatásokat biztosítani, ahogyan ez a tér is most itt létrejött, hiszen ebben sokkal több önkezdeményezés és saját erő van, mint amennyit az önkormányzat pénzben hozzátett.”– mondta el a polgármester.

Az 1200 lakosú Kispiac vonatkozásában a Művelődési Ház felújítása, utak szélesítése, és bizonyos utcák aszfaltozása várat még magára.

Bartok Zsófia

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A topolyai Žibelben megkezdődött a másodlagos szennyvíztisztító próbaüzeme. Újabb lépésként tekinthetünk erre, ami a környezetszennyezés megszűnte irányában lett meglépve. Az Európai Unió, Valamint Svájc és Svédország kormánya támogatásának köszönhetően, a szerbiai környezetvédelmi minisztériummal...
2024. MÁRCIUS 28.
[ 11:41 ]
Egy férfi és egy nő holttestére bukkantak ma reggel egy sztapári házban, nem messze Zombortól. Az N1 nem hivatalos információi szerint ma reggel 6 óra körül egy nő (39) és egy férfi (46) holttestét találták meg. A nyomozás még folyamatban van. A sajtójelentések szerint gyilkosságról és öngyilkosságról van szó,...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 16:38 ]
Dr. Pásztor Bálint a Szabadkai Magyar Rádió reggeli műsorában az önkormányzati és a helyi közösségi választásokról, a szabadkai és palicsi fejlesztésekről, valamint a szerb-magyar határátkelők munkaidejének bővítési terveiről is beszélt, számolt be róla a pannonrtv.com. Az önkormányzati és helyi közösségi...
2024. MÁRCIUS 26.
[ 21:41 ]
Beolvasás folyamatban