Vajdaság
Faültetési akció a magyarkanizsai vásártéren

Faültetési akcióban vettek részt a magyarkanizsai Együtt Veled – Értük Egyesület tagjai, valamint a szabadkai Žarko Zrenjanin Általános és Középiskola diákjai. A gyerekek gereblyékkel és lapátokkal érkeztek a magyarkanizsai vásártérre, majd lelkesen fogtak neki a nehéz munkának.

A faültetési akciónak köszönhetően a vásártéren ezáltal mintegy 50 darab új csörgőfacsemete kapta meg állandó helyét. A résztvevő szabadkai Žarko Zrenjanin Általános és Középiskolából öt tanuló érkezett, hogy gyakorlatot szerezzenek a faültetés terén is.

Nikola Savić az iskola pedagógusa elmondta, ez egy remek alkalom a tanulásra. „Ezek a gyerekek sajátos igényűek, és mi oktatjuk őket a jövendőbeli életre valamilyen módon. Ezek a gyerekek, akik ma jöttek, virágkötők és kertészek, és sokat tanulhatnak itt, emellett az iskolában és Palicson is gyakorlati oktatásban vehetnek részt. Ez ami oktatási formánk, hogy valamihez kezdeni tudjanak ők is az életükben” – mesélte a pedagógus.

A Nemzetközi Soroptimist Klub nőtagjai fogták össze egy csokorba azokat a hátrányos helyzetben lévő, sérült fiatalokat, akik nagy örömmel kezdtek hozzá a faültetéshez. Kiss Zenóbia, a Nemzetközi Soroptimist Klub szerbiai elnöke szerint az esemény célja, hogy a gyerekeket felelősségvállalásra is tanítsák ezáltal.

„Ebben az akcióban nagy örömünkre részt vesz a szabadkai Žarko Zrenjanin iskola öt tanulója és a Magyarkanizsa Községbeli Szociális Védelmi Szolgáltató Központ szárnyai alatt működő Együtt Veled – Értük Egyesület gyermekei. A célunk az, hogy ezeket a gyerekeket is felkészítsük arra, hogy felelősséget érezzenek a környezetük iránt, hogy tudják azt, ha elültettek egy növényt, azt gondozva lesz jövője is. Azért választottuk helyszínül a központ utcáját és a vásárteret, mert itt mindennap láthatják és gondozhatják is a most elültetett facsemetéket” – mondta Kiss Zenóbia.

A facsemetéket a magyarkanizsai önkormányzat biztosította a jelenlévőknek.

Bartok Zsófia
Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Befejeződtek a karbantartási munkálatok kedden valamivel 14 óra előtt, és ismét zavartalanul működik a röszkei közúti határátkelőhely - tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t. Szabó Szilvia közölte, az átkelőnél kedden 9 órától áramkimaradás miatt szünetelt a...
2019. JÚNIUS 25.
[ 15:28 ]
A szabadkai városi képviselő-testület elnöke cáfolja, hogy politikai haszonszerzés céljából fogadták volna el a javaslatot, hogy Danilo Kišnek posztumusz adományozzanak díszpolgári címet. Bunford Tivadar közleményt tett közzé az önkormányzat hivatalos oldalán, amelyben emlékeztet arra, hogy Szabadka Város...
2019. JÚNIUS 25.
[ 15:24 ]
A Határtalanul! program keretében először utazhattak vajdasági gyerekek tanulmányi kirándulásra Magyarország történelmi helyszíneire. Zenta községből két iskola diákjai vettek részt a látnivalókban gazdag utazáson. A magyar Emberi Erőforrások Minisztériuma által támogatott Határtalanul! programban 2010 óta már több...
2019. JÚNIUS 25.
[ 7:23 ]
Beolvasás folyamatban