Vajdaság
Faültetési akció a magyarkanizsai vásártéren

Faültetési akcióban vettek részt a magyarkanizsai Együtt Veled – Értük Egyesület tagjai, valamint a szabadkai Žarko Zrenjanin Általános és Középiskola diákjai. A gyerekek gereblyékkel és lapátokkal érkeztek a magyarkanizsai vásártérre, majd lelkesen fogtak neki a nehéz munkának.

A faültetési akciónak köszönhetően a vásártéren ezáltal mintegy 50 darab új csörgőfacsemete kapta meg állandó helyét. A résztvevő szabadkai Žarko Zrenjanin Általános és Középiskolából öt tanuló érkezett, hogy gyakorlatot szerezzenek a faültetés terén is.

Nikola Savić az iskola pedagógusa elmondta, ez egy remek alkalom a tanulásra. „Ezek a gyerekek sajátos igényűek, és mi oktatjuk őket a jövendőbeli életre valamilyen módon. Ezek a gyerekek, akik ma jöttek, virágkötők és kertészek, és sokat tanulhatnak itt, emellett az iskolában és Palicson is gyakorlati oktatásban vehetnek részt. Ez ami oktatási formánk, hogy valamihez kezdeni tudjanak ők is az életükben” – mesélte a pedagógus.

A Nemzetközi Soroptimist Klub nőtagjai fogták össze egy csokorba azokat a hátrányos helyzetben lévő, sérült fiatalokat, akik nagy örömmel kezdtek hozzá a faültetéshez. Kiss Zenóbia, a Nemzetközi Soroptimist Klub szerbiai elnöke szerint az esemény célja, hogy a gyerekeket felelősségvállalásra is tanítsák ezáltal.

„Ebben az akcióban nagy örömünkre részt vesz a szabadkai Žarko Zrenjanin iskola öt tanulója és a Magyarkanizsa Községbeli Szociális Védelmi Szolgáltató Központ szárnyai alatt működő Együtt Veled – Értük Egyesület gyermekei. A célunk az, hogy ezeket a gyerekeket is felkészítsük arra, hogy felelősséget érezzenek a környezetük iránt, hogy tudják azt, ha elültettek egy növényt, azt gondozva lesz jövője is. Azért választottuk helyszínül a központ utcáját és a vásárteret, mert itt mindennap láthatják és gondozhatják is a most elültetett facsemetéket” – mondta Kiss Zenóbia.

A facsemetéket a magyarkanizsai önkormányzat biztosította a jelenlévőknek.

Bartok Zsófia
Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Három új szobrot kap Szabadka - illusztráció
2020. MÁJUS 28.
[ 15:57 ]
Az oktatás korszerűsítését és digitalizációját szolgáló interaktív táblák beszerzésére 70,4 millió dinárt különített el a tartományi kormány. Az Okostábla minden iskolába! akciónak az a célja, hogy minden vajdasági iskolának, kihelyezett tagozatnak és diákotthonnak legyen egy-egy, vetítővel ellátott táblája –...
2020. MÁJUS 28.
[ 13:25 ]
A városi közlekedési vállalat elárusító helyein mától, május 27-étől kezdik a kedvezményes éves bérletek kiadását az arra jogosultak számára. A bérlet ára változatlanul 1650 dinár, míg a kártya kidolgozása 375 dinárba kerül. Arról, hogy kik jogosultak a kedvezményes bérletre, ITT olvasható bővebb...
2020. MÁJUS 27.
[ 10:15 ]
Az online zárókonferenciát követő sajtótájékoztatóval ért véget Pacséron a Helyi ízek – helyi értékek elnevezésű Iterreg – IPA CBC projektum, melynek kedvezményezettjei a magyarországi, Bácsalmási Önkormányzati Közszolgáltatási Közhasznú Nonprofit Kft., és a szerbiai, helybeli Mezőgazdasági Termelők Egyesülete....
2020. MÁJUS 26.
[ 17:37 ]
Beolvasás folyamatban