Vajdaság
Faültetési akció a magyarkanizsai vásártéren

Faültetési akcióban vettek részt a magyarkanizsai Együtt Veled – Értük Egyesület tagjai, valamint a szabadkai Žarko Zrenjanin Általános és Középiskola diákjai. A gyerekek gereblyékkel és lapátokkal érkeztek a magyarkanizsai vásártérre, majd lelkesen fogtak neki a nehéz munkának.

A faültetési akciónak köszönhetően a vásártéren ezáltal mintegy 50 darab új csörgőfacsemete kapta meg állandó helyét. A résztvevő szabadkai Žarko Zrenjanin Általános és Középiskolából öt tanuló érkezett, hogy gyakorlatot szerezzenek a faültetés terén is.

Nikola Savić az iskola pedagógusa elmondta, ez egy remek alkalom a tanulásra. „Ezek a gyerekek sajátos igényűek, és mi oktatjuk őket a jövendőbeli életre valamilyen módon. Ezek a gyerekek, akik ma jöttek, virágkötők és kertészek, és sokat tanulhatnak itt, emellett az iskolában és Palicson is gyakorlati oktatásban vehetnek részt. Ez ami oktatási formánk, hogy valamihez kezdeni tudjanak ők is az életükben” – mesélte a pedagógus.

A Nemzetközi Soroptimist Klub nőtagjai fogták össze egy csokorba azokat a hátrányos helyzetben lévő, sérült fiatalokat, akik nagy örömmel kezdtek hozzá a faültetéshez. Kiss Zenóbia, a Nemzetközi Soroptimist Klub szerbiai elnöke szerint az esemény célja, hogy a gyerekeket felelősségvállalásra is tanítsák ezáltal.

„Ebben az akcióban nagy örömünkre részt vesz a szabadkai Žarko Zrenjanin iskola öt tanulója és a Magyarkanizsa Községbeli Szociális Védelmi Szolgáltató Központ szárnyai alatt működő Együtt Veled – Értük Egyesület gyermekei. A célunk az, hogy ezeket a gyerekeket is felkészítsük arra, hogy felelősséget érezzenek a környezetük iránt, hogy tudják azt, ha elültettek egy növényt, azt gondozva lesz jövője is. Azért választottuk helyszínül a központ utcáját és a vásárteret, mert itt mindennap láthatják és gondozhatják is a most elültetett facsemetéket” – mondta Kiss Zenóbia.

A facsemetéket a magyarkanizsai önkormányzat biztosította a jelenlévőknek.

Bartok Zsófia
Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Az államalapító Szent István tiszteletére tartott ma este ünnepi megemlékezést Temerinben a TAKT és a Szirmai Károly Magyar Művelődési Egyesület. Köszöntőt Csorba Béla, a Vajdasági Magyar Demokrata Párt elnöke mondott. Beszédében felidézte a történelmi eseményeket, majd a jelenkori társadalmi és politikai...
2019. AUGUSZTUS 21.
[ 2:17 ]
A Muzslai Petőfi Sándor MME karöltve a helyi plébániával mintegy másfél évtizede közösen rendezi meg Szent István napját, és egyben az új kenyér ünnepét. Immár ötödik éve a rendezvény koszorúzással kezdődik a templom melletti parkban, ugyanis ennyi ideje áll Szent István szobra, ahol az emlékezés virágait...
2019. AUGUSZTUS 20.
[ 22:07 ]
Mintegy 250 termelő vett részt a Horgosi Termelők Klubjának Szent István-napi rendezvényén. A Családi- és Sportnapra, amit a helybeli Túrú tanyán rendeztek, nemcsak Vajdaságból, hanem Magyarország több településéről és Szlovákiából is érkeztek vendégek. Az idő egy kicsit megtréfálta a szervezőket. Jóval melegebb...
2019. AUGUSZTUS 20.
[ 22:04 ]
Beolvasás folyamatban