Vajdaság
Magyarkanizsa: A község költségvetését 23,8 millió dinárral megnövelték

A mai napon döntött a magyarkanizsai képviselő-testület többek között a költségvetés-módosításáról is. A módosítás 12 tételben valósult meg, az összeg pedig 23,8 millióval nőtt, így a költségvetés összesen jelenleg 1 milliárd 193 millió dinárra növekedett. A módosításba beletartozik az is, hogy némely tétel, mint például az IPA projektek előfinanszírozására előlátott összeg 5 millióval csökkent, míg a turisztikai fejlesztésekre az idei évben lényegesen több jut.
A városkép fejlesztése érdekében a magyarkanizsai önkormányzat a költségvetés-módosítás alapján összesen, támogatásokkal együtt 64 millió dinárból szeretné az úgynevezett A és B lakótömbb közötti térség rendezését megvalósítani. Ma döntöttek arról, hogy erre a célra 6,4 millió dinárral többet irányoznak elő. Szarapka Ede, a képviselő-testület alelnöke szerint ez is egy olyan project, amelyet még az előző költségvetés-tervezésénél nem lehetett tudni.
- Ez a része Magyarkanizsának tulajdonképpen az Unidomtól húzódó tér egészen a fürdőig összekötve, ami ha megvalósulna egy nagyon szép beruházás lenne. Ezt itt a tartomány finanszírozza, az önkormányzatnak egy minimális önrésze van benne. A Nagyberuházási Alapnál nyert 57 millió dinár önrészét a költségvetés módosításával tudjuk megvalósítani. Ugyanakkor elindult a turisztikai projekt, a turisztikai promóciók és a wellness-központ kiépítéséhez szükséges projektum terveztetése. Itt is összegeket kell előlátnunk. A Regionális Hulladékfeldolgozónál és a turisztikai kontónál jelentkezett egy összegnövelés, ami arra vonatkozik, hogy a törvény által nekik lehívható összeget most be kellett építenünk, mert ha beindulna az üzem működése, akkor ennek az összegnek rendelkezésre kell állni, továbbá az illegális megszűntetésére is szükség van – nyilatkozta Szarapka Ede, alelnök.
A költségvetés-módosítás meghatározó részét képezte az idegenforgalom-fejlesztésekhez kapcsolódó összegek növelése. Ide tartozik a tervezett magyarkanizsai sport-, szabadidő-, és welness-központhoz szükséges műszaki tervdokumentáció elkészítésére előlátott 12 millió dinár. Az idegenforgalom és a turizmus támogatására pedig Fejsztámer Róbert, polgármester szerint összesen 10 millió dinár jut majd az idei évben.
- Megpróbálunk egy újabb lendületet adni az idegenforgalommal foglalkozóknak Magyarkanizsa községben. Azért próbálunk nekik újabb lendületet adni, mert nagyon bízom benne, hogy a tavalyi év folyamán elfogadott idegenforgalmi stratégia, a Vajdasági Magyar Idegenforgalmi Stratégia ugyanúgy el fog indulni, ahogy a Prosperitati támogatások is elindultak három évvel ezelőtt, és hogy ha ez el fog indulni, akkor én nagyon szeretném, hogy a községben lévő turizmussal foglalkozó személyek mind felkészülten várják ezt a pályázati kiírást, ne pedig akkor kezdjenek el gondolkodni, hogy mit szeretnének fejleszteni – mesélte a polgármester.
Magyarkanizsa község önkormányzata ezentúl többet fordít majd az illegális szeméttelepek eltávolításának támogatására, valamint 250 ezer dinárral növelték az újszülötteknek járó babacsomagra szánt összeget, és 1,2 millió dinárt irányoztak elő a középiskolás diákok kollégiumi lakhatásának részbeni támogatására.

A községi képviselő-testület mai, sorrendben huszonnyolcadik ülésén azonban még számos beszámoló is elhangzott az intézmények vezetőitől a 2018-as évre vonatkozóan, amelyet a képviselők el is fogadtak.

Bartok Zsófia
Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Megállapodás született a szerb és a magyar hatóságok között arról, hogy a Királyhalom–Ásotthalom, valamint Horgos 2–Röszke 2 közúti határátkelőhely 2019. július 22-29. között az eredeti 7-19 óra helyett 7-22 óra nyitva tartással üzemel, közölte a Police.hu, a magyar rendőrség hivatalos weboldala. Arról is...
2019. JÚLIUS 20.
[ 16:21 ]
Két jelentős gazdasági fejlesztést adtak át ma Adán, a Termometal és a T-1 Abraziv fémipari vállalatokban, amelyek közül az előbbi korszerű fémmegmunkáló gépeket, berendezések és szoftvert, az utóbbi pedig nagyteljesítményű fúró- és marógépet vásárolt a Prosperitati Alapítvány támogatásával. A fejlesztések...
2019. JÚLIUS 19.
[ 21:57 ]
Ada község önkormányzata idén jelentős összeggel, 15 millió dinárral támogatja a községbeli civil szervezetek székházának felújítását és berendezését. Az erre vonatkozó pályázaton tizennégy szervezet vett részt sikeresen, amelyeknek illetékeseivel Bilicki Zoltán, a község polgármestere ma írta alá a támogatási...
2019. JÚLIUS 19.
[ 21:56 ]
Beolvasás folyamatban