Vajdaság
16 intézmény, egyesület és vállalkozó kapott Tiszavirág-díjat Magyarkanizsán

Harmadszor osztották ki Magyarkanizsa községben a Turisztikai Tiszavirág-díjat. Az elismerét olyan intézmények, egyesületek és vállalkozók kapták, akik az elmúlt évben nagyban hozzájárultak Magyarkanizsa község turizmusának fellendítéséhez.

A Turisztikai Desztináció Menedzsment 16 díjazottat tüntetett ki az eddigi önzetlen munkájukért és a turizmusban nyújtott elismerő tevékenységükért. Kitüntetésben részesült többek között a kispiaci Nemzetek Főzőversenye Határok Nélkül rendezvény is, amely több ezres közönségével és gazdag kulturális programkínálatával vívta ki magának az elismerést. A díjat Varbai András, a rendezvény főszervezője vette át, aki elmondta 11 éve szervezik meg az eseményt, és Vajdaság egyik legnagyobb gasztronómiai rendezvényévé nőtte ki magát.

- Szerettem volna egy olyan rendezvényt létrehozni, ami felöleli az egész Kárpát-medencét, a Kárpát-medencei magyarokat. Erről a rendezvényről tudni kell, hogy ide Erdélyből, Kárpátaljáról, Felvidékről, mindenhonnan érkeznek versenyzők és egy nagyon, nagyon jó hangulatú esemény lett belőle – mesélte a szervező.

Díjat kapott a Kanizsa Feszt is, amely a hét év alatt a község egyik turisztikai zászlóshajójává vált a több ezres látogatottságával és színes, sokrétű programjaival. Forró Lajos, a Kanizsa Feszt főszervezője kiemelte, megtiszteltetésnek érzi, hogy a rendezvényért díjat is kaptak.

- Én azt gondolom, hogy nagyon fontos az, hogy azon gondolkodjunk, hogyan tegyük szebbé azt a közösséget, ahol élünk, és ezt talán ez a díj is egy picit bizonyítja, hogy ez nekünk is, csakúgy mint a többi díjazottnak is, sikerült. Most már a Kanizsa Feszt talán egy olyan fogalommá vált a városban, amit szeretnek, ismernek és keresnek, eljönnek, és ahol jól érzik magukat az emberek – hangsúlyozta Forró Lajos.

Az év vállalkozója díjat Sarnyai Csaba, a Tiszai Tangó hajóskapitánya és a Réti Tangó vezetője kapta az idei évben. Koza Róbert, a Turisztikai Desztináció Menedzsment elnöke kiemelte, ezeket a díjakat azért osztják ki elsősorban, hogy a mai világban ne csak a rosszat, hanem a jót is észrevegyék az emberek.

- Ezzel tulajdonképpen több célt is elérünk. Először is azt, hogy a községünk lakosai is megismerik azokat a tevékenységeket, lehetőségeket, azokat a szereplőket, akik jelen vannak a turizmus palettáján, a másik pedig, hogy a községen kívül is megismernek őket. A harmadik pedig, hogy azok az emberek, akik egész évben tesznek valamit, dolgoznak, azokat jutalmazzuk is meg, hogy észre vegyük a jót is – mondta az elnök.

Turisztikai Tiszavivág-díjban részesült még a magyarkanizsai Aqua Pannon Hotel, a Gyógyfürdő, az Art Garni Hotel, a Békavár, a New Family panzió, az Euro Show Dance fesztivál, a tóthfalusi Tájház, Lékó Lajos, amiért 1970-óta aktív résztvevője a közösségnek, a horgosi Bálint pincészet, a Kravić Fivérek pálinkafőzdéje, a Wemsical Szerbia Ifjúsági és Kulturális Egyesület a kaláka rendezvényeiért, a Gastro-Balkán, valamint a Tandari-tanya Sport- és Szabadidő Központ is.

Bartok Zsófia
Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Példaértékű az összefogás az oromi és a csantavéri termelők között, ugyanis a két falut összekötő mintegy 7 kilométeres földes utat ma újraszántották a gazdák. Több mint 10 éve minden évben megteszik ezt azzal a céllal, hogy az egyébként forgalmas utat járhatóvá tegyék. A több mint 7 kilométeres földes útszakasz...
2020. ÁPRILIS 1.
[ 13:54 ]
Szabadka Város területén az elmúlt hét napban 20 személy szegte meg a kijárási tilalmat, a 65 évesnél idősebbek közül pedig 10-en mentek ki az utcára a tiltás ellenére. A házi karantén elhagyására ebben az időszakban nem volt példa. Az elmúlt két napban összesen 8 személyt büntettek meg 50 ezer dinárral, amiért 17...
2020. ÁPRILIS 1.
[ 12:52 ]
A rendkívüli helyzetek községi törzskarának kedd esti közleménye szerint a verbászi községben is van egy koronavírussal fertőzött beteg. A 41 éves férfi a helyi egészségházban jelentkezett, majd Újvidékre, a Vajdasági Klinikai Központba szállították. A közlemény szerint a páciens jó általános állapotban van. A...
2020. ÁPRILIS 1.
[ 9:32 ]
Beolvasás folyamatban