Vajdaság
Két kollégium közös szalagavató ünnepsége

A muzslyai Emmausz Fiúkollégium és a nagybecskereki Szathmáry Karolina Leánykollégium az idén is közösen szervezte meg a végzős diákok szalagavató ünnepségét. A búcsúzó leányok 15-en vannak, a fiúknál kettővel kevesebb, 13 végzős röppen majd ki a tanév végén ebből az intézményből.

Az ünnepi műsort egy szentmise előzött meg, amely keretében megáldották a később feltűzésre került szalagokat.

A rendezvény a tornateremben folytatódott, ahol elsőként Kalapis Sztoján atya, a kollégium igazgatója mondott köszöntőt.

"Engedjétek meg, hogy először a szüleiteket köszöntsem, hiszen az ő döntésük volt három illetve négy évvel ezelőtt, hogy egyáltalán idejöttetek a kollégiumba, hogy találkoztunk és azóta is tart a baráti kapcsolat, a közös és nemes munka. Köszönjük kedves szülők, hogy ránk bíztátok gyermekeiteket, akik, mint látjátok, igazi férfiakká váltak ez idő alatt, míg itt voltak a kollégiumban. Köszönet a kollégistáinknak is, akik közreműködtetek a nevelőkkel, akik fáradságot nem ismerve rendelkezésre álltatok, ha segítségre volt szükség. Köszönet azoknak, akik a szabadidejüket is feláldozták, hogy többféle munkát időben lehetett elvégezni" - mondta beszédében az atya.

Halász Angéla, a leánykollégium nevelője is köszöntötte az egybegyűlteket, illetve a leányokat.

"Elérkezett a nap, hogy el kell engedjünk benneteket az igazi Nagybetűs Életbe, de a mai nap még nem a búcsúzásé, hiszen középiskolai tanulmányaitokat még nem fejeztétek be. Küzdelmes napok várnak rátok, de ha Isten segítségében kitartóan hisztek, akkor mindig szilárdan tudtok állni, bármilyen megpróbáltatás ér benneteket. Bármerre is sodor benneteket az élet ne feledjétek az itt töltött időt, a sok szép közös élményt és azt, hogy e kis szórvány közösségben mindig azon voltunk, vagyunk és leszünk is, hogy magyarságunkat, nyelvünket, kultúránkat és hitünket minél tovább ápoljuk, megőrizzük" - mondta a nevelőtanár.

A lányok nevében Csillag Anita mondott beszédet, a fiúkat pedig ezen az ünnepségen Móric Dávid képviselte, ő mondott köszöntőt. Hagyományosan egy-egy klipet készítettek a harmadikosok a végzősök legsikeresebb, legviccesebb fotóiból, amit le is vetítettek a nagyközönség előtt.

Az első bálozók tánca volt az est fénypontja, majd a lányok, fiúk a következő táncot a szüleiknek ajánlották fel. Az est tánccal, barátkozással, szórakozással folytatódott.

Kónya-Kovács Otília
Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Szabadka város külön számlát nyitott, amelyre az önkéntes adományokat várják a koronavírus elleni harchoz. A rendkívüli helyzetek városi törzskara indítványára az illetékes pénzügyi igazgatóság megnyitotta a külön számlát, amelyre mind a magán-, mind a jogi személyek befizethetik adományaikat. Dinárszámla:...
2020. MÁRCIUS 30.
[ 16:34 ]
Módosítani fogják Kishegyes Község képviselő-testületének ügyrendi szabályzatát és ezzel lehetővé teszik az ülések elektronikus formában történő megtartását. Minden más intézményhez és szervhez hasonlóan a testületnek is igazodnia kell a jelenlegi helyzethez – tette közzé a közösségi oldalon Sárközi István, a...
2020. MÁRCIUS 30.
[ 13:50 ]
Elkezdték osztani a folyékony fertőtlenítőszert Magyarkanizsa község területén, mind a kilenc helyi közösségben a polgárok részére az önkormányzat rendkívüli helyzetekkel megbízott törzskarának szervezésében. Minden községbeli polgár igényt tarthat a nátium-hipoklorit oldatra, a mely fertőtlenítőszer vírusölő...
2020. MÁRCIUS 30.
[ 12:37 ]
Beolvasás folyamatban