Vajdaság
Minden hétfőn és csütörtökön osztják a fertőtlenítőszert Magyarkanizsa községben
Betűméret:             

Elkezdték osztani a folyékony fertőtlenítőszert Magyarkanizsa község területén, mind a kilenc helyi közösségben a polgárok részére az önkormányzat rendkívüli helyzetekkel megbízott törzskarának szervezésében.

Minden községbeli polgár igényt tarthat a nátium-hipoklorit oldatra, a mely fertőtlenítőszer vírusölő hatású és alkalmas a hatékony tisztításra.

A fertőtlenítőszer osztása minden hétfőn és csütörtökön a következő rend szerint zajlik:

  • Magyarkanizsán a Piac téren
  • nyolc helyi közösség (Martonos, Horgos, Kispiac, Adorján, Velebit, Oromhegyes, Tóthfalu, Orom) esetében a helyi közösség épülete előtt, ill. annak közelében
  • Újfalu és Völgyes polgárai Oromon igényelhetik a fertőtlenítőszert
  • Kishomok lakosait fogadják Martonoson és Kispiacon is (kinek mely helyi közösség esik közelebb)
  • Ilonafalu polgárai szintén választhatnak a velebiti és a magyarkanizsai helyszín között

- minden nap ugyanabban az időben

- Magyarkanizsán 9.00 és 12.00 óra között

- a többi helyi közösségben 11.00 és 14.00 óra között

Fontos, hogy a polgárok hozzanak magukkal 2, 3 vagy legfeljebb 5 literes flakonokat, műanyag üvegeket, amelyeket meg tudnak tölteni a fertőtlenítőszerrel.

A törzskar rendelkezésére korlátozott számú 3 literes flakon áll, ezért a helyi közösségekben fejenként egyszeri alkalommal tudnak biztosítani egy-egy ilyen tárolóeszközt a polgároknak.

Lackó Róbert, rendkívüli helyzetekkel megbízott törzskarának tagja kiemelte, első körben 10 ezer darab flakont szereztek be, amelyet szétosztanak, viszont legközelebb a polgároknak hozniuk kell magukkal palackot.

- Az utántöltéshez szükségünk lesz többre, hogy folyamatosan tudjuk pótolni az igényeket. Ez a fertőtlenítő szer nátium-hipoklorit oldat, amely kilincsek, padlók, felületek és akár kéz fertőtlenítésére is lehet használni. Remélem, hogy a napokban mindenhova el tudjuk juttatni, az időseknek lehet a Vöröskeresztet, a Szociális Központot, illetve a helyi közösségeket hívni és folyamatosan fogjuk szállítani a következőkben is, hiszen lesz elegendő mindenkinek – hangsúlyozta Lackó Róbert.

A nátium-hipoklorit oldat készítését a Tiszamenti Vízművek Kft. végzi akkora mennyiségben, amennyire szükség van községünk területén. Március 21. óta mintegy 4.000 liter fertőtlenítőszer került kiosztásra a község intézményeinek, az élelmiszerüzleteknek, gyógyszertáraknak, pékségeknek, a több embert foglalkoztató vállalatoknak és a társasházak lakóközösségeinek. Ez idő alatt bebizonyosodott, hogy el tudjuk látni a lakosságot is. Éppen ezért a törzskar arra kéri a polgárokat, hogy – a tömeget elkerülendő – ne érkezzenek egyszerre: mindenkinek jut a fertőtlenítőszerből és az ellátás folytonosságát garantálni tudjuk, ameddig csak szükség lesz rá.

Az időjárási viszonyok függvényében pedig folytatódik a községi intézmények és közterek fertőtlenítése is a Komunalac Kommunális Közvállalat révén – Magyarkanizsán és községünk többi településén egyaránt.

Bartok Zsófia
Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Magyarkanizsán ma megrendezték a községi közlekedési versenyt, amelyen az iskolaelőkészítős óvodai csapatok, valamint az 1. és a 2. osztályos iskolai csapatok versenyeztek. A rendezvény helyszíne a Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola központi épülete volt. Magyarkanizsa Község Közlekedésbiztonsági Tanácsa a község...
2024. ÁPRILIS 18.
[ 13:54 ]
Az egészségház napját ünnepelték Topolyán. Dr. Hadzsy János a topolyai egészségház névadója 173 évvel ezelőtt, 1851 áprilisában született. 2005 óta ezen a napon ünneplik az egészségügyi intézmény napját. Dr. Illés Csilla, az intézmény igazgatónője az egészségház udvarában található Hadzsy-szobornál...
2024. ÁPRILIS 18.
[ 12:27 ]
Topoly község önkormányzata ebben az évben támogatást irányzott elő a költségvetésben a civil szervezeteknek és sportegyesületeknek. Összesen 119 benyújtott projektet támogatnak, a teljes keret 34,4 millió dinárt tesz ki. A kultúra területén 55 projekt, összesen 15,5 millió dináros támogatásban részesül, a...
2024. ÁPRILIS 18.
[ 11:49 ]
Beolvasás folyamatban