Vajdaság
Újabb szabadkai áldozata van a koronavírusnak

Elhunyt egy szabadkai személy, akinek a szervezete nem tudott megküzdeni a koronavírus-fertőzéssel. Ő immár a járvány negyedik áldozata ebben a városban. Az elmúlt egy hónapban az Újvidéki Klinikai Központban kezelték, s mindvégig lélegeztetőgépen volt.

Az elmúlt 24 órában a Szabadkai Közkórház szakrendelőjében 19 pácienst vizsgáltak meg, akik légzőszervi problémákra panaszkodtak. Közülük kettőt tartottak bent kezelésre, közli a Subotica.com portál.

A Szabadkán ápoltak közül tegnap egy személyt helyeztek lélegeztetőgépre és szállítottak át Újvidékre, közölte az egészségügyi intézmény.

Jelenleg a szabadkai kórház járványügyi osztályán 13 beteg fekszik, közülük ötnek pozitív lett a PCR tesztje. Két személyt, akinek negatív lett a tesztje, hazaküldtek 14 napos házi karanténba. A többi személynek, akik a járványosztályon vannak, kielégítő az állapotuk.

A tegnap vizsgálatra küldött 19 minta közül 8 lett pozitív, 4 negatív, 7 eredményét pedig továbbra is várják. Ma újabb 18 mintát küldtek PCR tesztelésre.

N. E.
Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Szabadka: Átadták az új szökőkutat - illusztráció
2020. AUGUSZTUS 11.
[ 16:02 ]
Edita Stokić, a Vajasági Klinikai Központ (KCV) igazgatója ma reggel kijelentette, hogy ebben az intézményben csökkenő tendenciát mutat az új koronavírus-fertőzöttek száma. Stokić az RTS-nek elmondta, hogy jelenleg a klinikai központban 216 pácienst kezelnek, akik közül 13-an vannak lélegeztetőgépen. A KCV-ben kezelt...
2020. AUGUSZTUS 11.
[ 11:49 ]
A nagybecskereki Sörnapok szervezőbizottsága mai ülésén döntött arról, hogy a hagyományos rendezvényt az aktuális járványhelyzet miatt elhalasztják. A nagyméretű manifesztáció mintegy fél millió látogatót vonzott az elmúlt évben is, így a szervezők nem vállalhatják a kockázatot, hiszen nincsenek meg a feltételek...
2020. AUGUSZTUS 10.
[ 17:56 ]
Szabadkán a járvány kezdete óta a mai napig 360 szabadkai lakhellyel rendelkező személyt regisztráltak koronavírus fertőzéssel, derül ki a Szabadkai Közegészségügyi Intézet által a Városi Válságkezelő Törzskarhoz eljuttatott jelentésből. Ugyanebben az időszakban 15 olyan haláleset történt, amely kapcsolatba hozható...
2020. AUGUSZTUS 10.
[ 17:47 ]
Beolvasás folyamatban