Vajdaság
Nagybecskerek lélegezni szeretne!
Aláírásgyűjtés a bűz megszüntetéséért

Holnap, 2020 augusztus 14-én kezdődik meg az aláírásgyűjtés Nagybecskerek több helyszínén annak érdekében, hogy a Prekon állati tetemeket feldolgozó vállalatban azonnal szüntessék be a munkát, hiszen a Bega-menti lakosok nem tudnak lélegezni a feldolgozóüzemből áradó, elviselhetetlen bűz miatt.

A mostani akciót is a Stop kafileriji elnevezésű polgárok csoportja szervezi, akik ugyanakkor bejelentették a következő autós felvonulásukat, tiltakozásukat is - immár a hetediket -, amelyet szombaton 19 órától tartanak meg.

Mindazok a polgárok, akik elégedetlenségüket szeretnék kifejezni, illetve alá szeretnék írni a petíciót, megtehetik pénteken a Total Gomex üzlete előtti téren, 15 és 21 óra között, vagy szombaton reggel 8 és 12 óra között a nagy- és a kispiacon, valamint 9 órától délután egy óráig a Schulmann Rózsa lakótelepen, az emlékműnél. Vasárnap ugyancsak a Total Gomex előtt 9-től délig gyűjtik az aláírásokat az aktivisták.

Lehetőség van arra is, hogy mindazok akik támogatnák ezt az akciót, ugyancsak aláírhatják online a petíciót, ezt megtehetik a https://peticije.kreni-promeni.org/petitions/da-zrenjanin-dise oldalon.

Június végén "betelt a pohár" a nagybecskerekieknél, azóta folyamatosak a tiltakozások, az elviselhetetlen bűz viszont továbbra is gyötri a Bega menti város lakóit, attól függően, hogy merről fúj a szél, egyszer egyik részén, máskor a másik városrészben lakók szenvednek.

A Vajdasági Szociáldemokrata Liga már bejelentette, hogy a városi képviselőtestület alakuló ülésén, augusztus 21-én ők is követelni fogják, hogy végre pontot tegyenek erre a több éves problémára, és szüntessék be a munkát a Prekon vállalatban.

Kónya-Kovács Otília
Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Versec: Mégsem fojtották meg a kisbabát - illusztráció
2020. SZEPTEMBER 21.
[ 12:07 ]
Egy egyhónapos kisbaba holttestére bukkantak a Versec községbeli Fürjes faluban. Az első, nem hivatalos információk szerint a babát megfojtották. A gyermek holttestét egy családi házban találták meg, látható sérülések nélkül, de a pancsovai Felső Ügyészség által elrendelt boncolás megállapította, hogy a kisbaba...
2020. SZEPTEMBER 21.
[ 10:08 ]
A begaszentgyörgyi Agroživ valamikor több mint ezer dolgozót foglalkoztatott, és ez volt a község legnagyobb vállalata. Problémáik akkor kezdődtek, amikor gazdasági visszaélések gyanúja miatt letartóztatták a társaság csaknem teljes vezetését, összesen 19 embert. A hosszan elhúzódó bírósági eljárásban azonban nem...
2020. SZEPTEMBER 20.
[ 16:49 ]
A muzslyai Don Bosco Családok Egyesületének tagjai ma vehették át azokat a könyvadományokat, amelyeket az anyaországból kaptak. Hozzájuk a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége által kerültek el a kiadványok, amelyet a magyar kormány és az Emberi Erőforrások Minisztériuma biztosított a családszervezeteknek, a KCSSZ...
2020. SZEPTEMBER 19.
[ 19:42 ]
Beolvasás folyamatban