Vajdaság
Miloš Vučević marad Újvidék polgármestere

Miloš Vučević, a Szerb Haladó Párt alelnöke marad Újvidék polgármestere, erről döntött ma a városi képviselő-testület. Az ülésen kinevezték a tanács és a bizottságok tagjait is. A 78 képviselőből 70-en támogatták a régi-új polgármestert.

Miloš Vučević programbemutatójában felvázolta azokat a teendőket, amelyek az előttünk álló időszakban megvalósításra várnak. Prioritásként egyebek mellett a külföldi beruházások idevonzását, a munkanélküliség további csökkentését, a női vállalkozások serkentését, valamint a duális oktatás népszerűsítését emelte ki. Vučević úgy fogalmazott, a legfőbb cél az, hogy Újvidék olyan város legyen, ahonnan az emberek nem kívánnak elköltözni.

A polgármester választás érdekessége egyébként az, hogy a városvezetés történelmében először fordult elő, hogy ugyanazon polgármesternek három egymást követő mandátumban szavaztak bizalmat.

A hatalmi többséget mostantól a Szerb Haladó Párt, a Szerbiai Szocialista Párt, a Vajdasági Szociáldemokrata Liga, a Szerb Patrióta Szövetség és a kisebbségi pártok alkotják. A Vajdasági Magyar Szövetség két képviselője jutott be a testületbe. Kiss Gyula elmondta, támogatták Miloš Vučević kinevezését, ugyanis az elmúlt két mandátumban a polgármesterrel egyeztetve kitűnő eredményeket értek el, aminek az újvidéki magyar közösség is szemtanúja volt.

A Vajdasági Szociáldemokrata Liga csak úgy, mint a korábbi mandátumban, most is hatalmi pozícióból politizál. Robert Kolar képviselő kiemelte, elégedettek a rájuk bízott feladatok megvalósításának ütemével, az előttünk álló időszakban pedig a még be nem fejezett projektumokat véglegesítenék. Ezek közül a péterváradi vár teljeskörű felújítását emelte ki.

A Szerb Radikális Párt továbbra is ellenzék lesz a testületben. Đurađ Jakšić képviselő újságíróknak elmondta, elégedetlenek az eddigi eredményekkel, és kifogásolta, hogy az általuk megfogalmazott programok nem találtak meghallgatásra.

A újvidéki képviselő-testület mai ülésén megválasztották a városi tanács és a bizottságok tagjait is.

Ádám Csilla
Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Temerinben és Tiszaistvánfalván... Az 1944/45-ös magyar áldozatokra való emlékezést az idén - a tiszaistvánfalvi (járeki) emlékkereszteknél kezdik szombaton, október 31-én délután 3 órai kezdettel; - Temerinben a hagyományokhoz híven mindenszentek napján, vasárnap délután 4 órakor rójuk le kegyeletünket a...
2020. OKTÓBER 28.
[ 11:09 ]
A köztársasági közigazgatásban államtitkárok szintjén vennének részt a kormányzásban - nyilatkozta tegnap a Szabadkai Magyar Rádió Napindító című műsorában Pásztor István. A VMSZ elnöke megerősítette, a köztársasági közigazgatásban államtitkárok szintjén kívánnak szerepet vállalni. A tartományi kormányról...
2020. OKTÓBER 28.
[ 7:29 ]
A magyarcsernyei helyi közösség finanszírozásával új játszóteret alakítanak ki a falu központjában. - Volt már Magyarcsernyén egy játszótér – emlékezett vissza dr. Tóth László, a helyi közösség elnöke -, de azok a játékok fából készültek és sajnos gyorsan tönkrementek. Elkorhadtak, eltöredeztek, így...
2020. OKTÓBER 27.
[ 20:13 ]
Beolvasás folyamatban