Vajdaság
Új nyílászárókat kapott a martonosi óvoda

Közel 30 nyílászárót cseréltek le a martonosi Szivárvány óvoda épületén. A beruházás a martonosi helyi közösség, Algyő -Martonos testvérvárosa és a magyarkanizsai önkormányzat összefogásával valósult meg.

Horvát Gergely a martonosi helyi közösség elnöke elmondta, hogy a beruházáshoz nagyban hozzájárult Martonos magyarországi tetsvértelepülése is, Algyő, akivel évtizedek óta jó az együttműködés.

- Algyővel nagyon jó az együttműködésünk. Többször támogattak már minket. Amíg nem volt ez a vírus, addig ők állandóan itt voltak nálunk és ugyan úgy, a mi gyerekeink is mentek Algyőre, például táborokba. Sajnos a koronavírus közbeszólt és az idén nem igazán tudtunk menni.

Fejsztámer Róbert magyarkanizsai polgármester is megtekintette a megújult intézményt és a helyszínen elmondta, hogy a beruházás összértéke közel 1 millió dinár volt, melynek 30 százalékát Martonos testvárvárosa, Algyő biztosította, a további összeget, tehát közel 700 ezer dinárt pedig a magyarkanizsai önkormányzat.

- Magyarkanizsa község önkormányzata a továbbiakban is, mint ahogyan az elmúlt néhány évben, kiemelten fontosnak tartja az oktatási intézmények fejlesztését. Most pillanatnyilag egy energiahatékonysági fejlesztésről beszélünk itt Martonoson, hiszen a nyílászárókat, tehát az ablakokat és a bejárati ajtókat cseréltük ki.

Az illetékesek hozzátették, hogy a további tervek között szerepel a martonosi Szivárvány óvoda külső és belső festése is.

Korom Sarolta
Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A koronavírus-járvány elleni védekezés érdekében Magyarkanizsán is rendkívüli helyzetet hirdettek, lévén, hogy a Nagykikindai Közegészségügyi Intézet utolsó jelentése alapján a községben jelenleg 78 aktív fertőzött van, és a fertőzöttek száma növekvő tendenciát mutat. „A rendkívüli helyzet a kedvezőtlen...
2020. NOVEMBER 28.
[ 7:22 ]
Csütörtökön késő este, valamivel 22 óra után kiraboltak egy töltőállomást Pancsován. A 013info nem hivatalos értesülései szerint a fegyveres támadó berontott az épületbe, megfenyegette az ott dolgozót, majd a kasszában található pénz egy részével eltűnt a sötétben. A rablás során senki nem sérült meg. A...
2020. NOVEMBER 27.
[ 16:19 ]
Online tartotta meg ülését a kishegyesi községi képviselő-testület. Döntöttek a költségvetés újraelosztásáról is. A büdzsé tervezett kerete most 1,04 milliárd dinárt tesz ki, ami 21 milliós bővülést jelent. Az ülést követően Sárközi István, a községi képviselő-testület elnöke elmondta, hogy a...
2020. NOVEMBER 27.
[ 15:56 ]
Beolvasás folyamatban