Vajdaság
Magyarkanizsa: Megújult a Művészetek Háza nagyterme
Betűméret:             

Megújult a magyarkanizsai Művészetek Háza nagyterme. Új székekkel, új padlószőnyeggel, valamint korszerű lépcsővilágítás is került a nagyterembe.

A helyi önkormányzat sikeresen pályázatt a szerbiai művelődési és tájékoztatási minisztériumnál, ahol 4 millió dináros összeget nyertek.

Vörös Túrú Anita, a magyarkanizsai önkormányzat művelődéssel megbízott tagja elmondta, hogy az önkormányzat és a Cnesa Oktatási és Művelődési Intézmény további 4 millió dinárral járult hozzá a mintegy 8 millió dináros beruházáshoz.

- Az idei évben számos rendezvénnyel lettünk szegényebbek, de a munka nem állt meg. Önkormányzatunk számára nagyon fontos a színvonalas kulturális élet biztosítása a polgáraink számára, ezért kiemelt fontosságunak tartjuk, hogy művelődési intézményeink felszereltsége is fejlődjön. Jelen beruházás is erről ad tanúbizonyságot.

Nadrljanski Tornai Erika, a magyarkanizsai Cnesa OMI igazgatója elmondta, hogy nagy szükség volt már erre a beruházásra, mert a régi berendezés illetve bútorzat több mint 30 éves volt. Hozzátette azonban, hogy a lecserélt székek sem vesztek kárba, 100 darab szék a horgosi Kárász Karolina Általános Iskolába került, míg a többi 220 szék a magyarcsernyei Művelődési Házba.

Korom Sarolta
Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Ma, március 28-án megkezdődött a tavaszi szünidő a vajdasági iskolák diákjai számára. A szünidő április 3-án, szerdán ér véget. A többi, szerbiai tanuló április 29-től, hétfőtől május 6-ig lesz tavaszi vakáción, és május 7-én térnek vissza az iskolapadokba. Ez egyben az utolsó szünidő is az idei tanév...
2024. MÁRCIUS 28.
[ 11:42 ]
A topolyai Žibelben megkezdődött a másodlagos szennyvíztisztító próbaüzeme. Újabb lépésként tekinthetünk erre, ami a környezetszennyezés megszűnte irányában lett meglépve. Az Európai Unió, Valamint Svájc és Svédország kormánya támogatásának köszönhetően, a szerbiai környezetvédelmi minisztériummal...
2024. MÁRCIUS 28.
[ 11:41 ]
Egy férfi és egy nő holttestére bukkantak ma reggel egy sztapári házban, nem messze Zombortól. Az N1 nem hivatalos információi szerint ma reggel 6 óra körül egy nő (39) és egy férfi (46) holttestét találták meg. A nyomozás még folyamatban van. A sajtójelentések szerint gyilkosságról és öngyilkosságról van szó,...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 16:38 ]
Beolvasás folyamatban