Vajdaság
Csökkent a házasságkötések száma Magyarkanizsa községben

Magyarkanizsa községben is jelentősen csökkent a házasságkötések száma tavaly. A koronavírus- járvány jócskán közbeszólt a házasodni vágyóknak, többen későbbi időpontra tették át a nagy napot, de olyanok is akadtak, akik a korlátozások ellenére összeházasodtak.

Az oromi anyakönyvi kerületben is lecsökkent az esküvők száma az elmúlt évben. Lékó Róbert oromi anyakönyvezető elmondta, hogy mindössze 6 házasságot kötöttek tavaly, ez pedig jelentősen kevesebb a 2019-es évhez képest, akkor ugyanis 22 pár kelt egybe.

- Számos esküvőt lemondtak. Ide tartozik most Oromhoz Oromhegyes, Tóthfalu, Velebit, ezeken a településeken mindössze 6 esküvő volt, az idei évre eddig csak egyet jelentettek be.

A magyarkanizsai anyakönyvi kerületben a 2019-es évben 80 házasságkötés volt, a 2020-as évben pedig mindössze 61 pár esküdött meg. Vajda Katalin magyarkanizsai anyakönyvezető-helyettes elmondta, hogy az idei évben eddig két házasságot kötöttek meg és 10 bejegyzett esküvő terveznek.

- 25 olyan esetünk volt, ahol a házasulandók elhalasztották a házasságkötésük időpontját. Voltak olyanok is, akik még tavaly megtartották, tehát a tavaszra vagy kora nyárra tervezett esküvőjüket a késő őszre halasztották, ők betartották az éppen aktuális óvintézkedéseket.

Az anyakönyvezető-helyettes hozzátette, hogy a jelenlegi korlátozások értelmében jelenleg 5 személy vehet részt a házasságkötésen, valamint kötelező a maszk viselés és a 1,5 méteres távolságtartás is.

Korom Sarolta
Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Magyarkanizsa: Sk8 & slam 4 the grund! - illusztráció
2021. ÁPRILIS 20.
[ 16:53 ]
Topolyán növekszik a beoltottak és csökken a fertőzöttek száma. A két dolog összefüggésbe hozható egymással, május elseje utánra a kétszer beoltottak száma meg fogja haladni a hatezret. A topolyai község területén is csökkenő tendenciát mutat az új beazonosított koronavírus fertőzöttek száma. Dr. Illés Csilla, a...
2021. ÁPRILIS 20.
[ 8:53 ]
Nagybecskereken a Miletić utcában levő Idea bevásárlóközpont parkolójában, egy autóban egy férfi holttestére bukkantak. A rendőrség még nem adott ki hivatalos közleményt az esettel kapcsolatban. Nem hivatalos értesülések szerint a helyszíneléskor kizárták a gyilkosság lehetőségét, minden jel szerint a férfi...
2021. ÁPRILIS 19.
[ 23:28 ]
Az első negyedévben 104 baleset történt a Szabadkai Rendőrigazgatóság hatáskörébe tartozó utakon. Három ember vesztette életét, 24 pedig súlyosan megsérült. A legtöbb baleset januárban történt, amikor összesen 39 karambolt jegyeztek. Februárban volt a legtöbb, két halálos áldozat, márciusban pedig a legtöbb...
2021. ÁPRILIS 19.
[ 19:21 ]
Beolvasás folyamatban