Vajdaság
Munkatervekről és a szabadkai Regionális Hulladéktárolóról vitázott a magyarkanizsai képviselő-testület

17 napirendi pont szerepelt a magyarkanizsai községi képviselő-testület mai ülésén. Zömében a községbeli intézmények 2021-re vonatkozó munkaterveit fogadták el a képviselők, emellett pedig döntöttek még a szabadkai Regionális Hulladéktárolóval kapcsolatos napirendi pontokról is, valamint egy, a község tulajdonában lévő ingatlan elidegenítéséről is.

A képviselők elfogadták egyebek mellett a szabadkai Regionális Hulladéktároló 2021. üzletviteli programját, valamint a költségvetési eszközök felhasználásával kapcsolatos különprogramokat is. Miloš Kravić a Szerb Haladó Párt magyarkanizsai frakcióvezetője az ülést követő sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a közeljövőben a községi képviselők ellátogatnak a hulladéktárolóhoz.

- A Regionális Hulladéktároló egy ismeretlen tényező számunkra is, ami a próbatermelést, és a rá váró feladatok elvégzését illeti. Egy rövid látogatást teszünk majd a képviselőkkel, hogy felmérjük, hogyan is működik, ugyanis sok az ismeretlen tényező számunkra és a lakosok számára is.

Az ülésen több községbeli intézmény 2021. évi munkaprogramjáról számoltak be az illetékesek,egyebek mellett a helyi Egészségház 2021-es egészségvédelmi programját is ismertették a képviselőkkel.

Pletikoszity Tibor a VMSZ magyarkanizsai frakcióvezetője elmondta, hogy a helyi Egészségházra nagy nyomás nehezedett az elmúlt időszakban.

- Átcsoportosításokat kellett végezni az Egészségházban, tehát a Covid-rendelőben több embert kellett foglalkoztani, ez miatt pedig szükségük lenne még néhány dolgozóra, akik el tudnák végezni a mostani feladatokat, valamint a vakcináció rájuk váró részét is.

A VMSZ frakcióvezetője elmondta továbbá, hogy a képviselők dönöttek egy Magyarkanizsa község tulajdonában lévő építkezési terület eladásáról is, amit egy községbeli vállalkozó vásárolt meg, aki újabb munkahelyek létrehozását tervezi.

Korom Sarolta
Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Magyarkanizsa: Sk8 & slam 4 the grund! - illusztráció
2021. ÁPRILIS 20.
[ 16:53 ]
Topolyán növekszik a beoltottak és csökken a fertőzöttek száma. A két dolog összefüggésbe hozható egymással, május elseje utánra a kétszer beoltottak száma meg fogja haladni a hatezret. A topolyai község területén is csökkenő tendenciát mutat az új beazonosított koronavírus fertőzöttek száma. Dr. Illés Csilla, a...
2021. ÁPRILIS 20.
[ 8:53 ]
Nagybecskereken a Miletić utcában levő Idea bevásárlóközpont parkolójában, egy autóban egy férfi holttestére bukkantak. A rendőrség még nem adott ki hivatalos közleményt az esettel kapcsolatban. Nem hivatalos értesülések szerint a helyszíneléskor kizárták a gyilkosság lehetőségét, minden jel szerint a férfi...
2021. ÁPRILIS 19.
[ 23:28 ]
Az első negyedévben 104 baleset történt a Szabadkai Rendőrigazgatóság hatáskörébe tartozó utakon. Három ember vesztette életét, 24 pedig súlyosan megsérült. A legtöbb baleset januárban történt, amikor összesen 39 karambolt jegyeztek. Februárban volt a legtöbb, két halálos áldozat, márciusban pedig a legtöbb...
2021. ÁPRILIS 19.
[ 19:21 ]
Beolvasás folyamatban