Vajdaság
A Vajdasági Baráti Egyesület adománya a Horgosi tanodának

Közel 950 ezer forinttal támogatta a Magyarországon működő Vajdasági Baráti Egyesület a Horgosi tanodát, ami a hátrányos helyzetben élő helybéli gyermekeket támogatja. A Vajdasági Baráti Egyesület tavaly karácsonykor jótékonysági gyűjtést szervezett, melynek során összesen 3 millió 780 ezer forint gyűlt össze. A pénzadományt az egyesület több száz rászoruló gyereknek juttatta el Vajdaságban, így jutott el az adomány Horgosra is.

A Horgosi tanoda tavaly szeptember óta működik, jelenleg 12 hátrányos helyzetben élő védenccel foglalkoznak az intézményben.

Bicskei Ibolya a magyarkanizsai Községi Tanács szociális védelemmel megbízott tagja elmondta, hogy a tanoda 8 és 11 év közötti gyerekeket foglalkoztat.

- Mindenféle támogatás nagyon jól jön ennek az intézménynek, most indítottuk szeptemberben és ide roma nemzetiségű, hátrányos helyzetű, jó képességű gyermekek járnak, akikkel foglalkozunk és ezt a pénzt mindenképp rájuk szeretnénk költeni.

Tolnai Csaba. a Magyarkanizsa községbeli Szociális Védelmi Szolgáltató Központ igazgatója elmondta, hogy gyerekekkel heti két alkalommal két nevelő foglalkozik. A tanodában az iskolai felzárkóztatása fektetik a hangsúlyt, valamint az önálló életre való nevelésre törekszenek.

- A számunkra összegyűjtött összeget elsődlegesen felhasználóink számának növelésére próbáljuk fordítani, meg szeretnénk duplázni a számukat, továbbá fordítunk az összegből az étkeztetésükre, de tanszereket, különböző fejlesztési eszközöket is vásárolunk majd. Tervben van továbbá, hogy kirándulni visszük a gyerekeket, amennyiben a helyzet engedi, ugyanis többségük, noha már 10-11 éves még nem hagyta el faluja határát.

Az illetékes hozzátette, hogy a szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar néhány hallagtója is bekapcsolódik majd a tanoda munkájába a közeljövőben.

Korom Sarolta
Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Magyarkanizsa: Sk8 & slam 4 the grund! - illusztráció
2021. ÁPRILIS 20.
[ 16:53 ]
Topolyán növekszik a beoltottak és csökken a fertőzöttek száma. A két dolog összefüggésbe hozható egymással, május elseje utánra a kétszer beoltottak száma meg fogja haladni a hatezret. A topolyai község területén is csökkenő tendenciát mutat az új beazonosított koronavírus fertőzöttek száma. Dr. Illés Csilla, a...
2021. ÁPRILIS 20.
[ 8:53 ]
Nagybecskereken a Miletić utcában levő Idea bevásárlóközpont parkolójában, egy autóban egy férfi holttestére bukkantak. A rendőrség még nem adott ki hivatalos közleményt az esettel kapcsolatban. Nem hivatalos értesülések szerint a helyszíneléskor kizárták a gyilkosság lehetőségét, minden jel szerint a férfi...
2021. ÁPRILIS 19.
[ 23:28 ]
Az első negyedévben 104 baleset történt a Szabadkai Rendőrigazgatóság hatáskörébe tartozó utakon. Három ember vesztette életét, 24 pedig súlyosan megsérült. A legtöbb baleset januárban történt, amikor összesen 39 karambolt jegyeztek. Februárban volt a legtöbb, két halálos áldozat, márciusban pedig a legtöbb...
2021. ÁPRILIS 19.
[ 19:21 ]
Beolvasás folyamatban