Vajdaság
Magyarkanizsa: Sk8 & slam 4 the grund!

Szombaton kerül megszervezésre a Sk8 & slam 4 the grund! avagy, a Gödör Grund projekt Magyarkanizsán, a helyi Ifjúsági Irodája szervezésében. A helyszín a magyarkanizsai úgynevezett Gödrök játszótér lesz, ahol 17 órától kezdődnek a programok.

Ivanović Laura Magyarkanizsa Község Ifjúsági Irodájának koordinátora elmondta, hogy a versenyen két kategóriában mérhetik össze tudásukat a résztvevők, gördeszka, illetve görkorcsolya kategóriában, valamint az irodalom kedvelőit sem hagyják program nélkül, hiszen slam poetry versenyre is várják az érdeklődőket.

- A legjobbak értékes vásárlási utalványban részesülhetnek, az első helyezettek 5000 dinár értékű, a másodikak 3000 dinár értékű, a harmadik helyezetteknek pedig 2000 dinár értékű vásárlási utalvány jár. A versenyre szakavatott zsürivel is készülünk, Oláh Tamás dramaturg, rendező, a Slam Poetryben jártas Gömöri Eszter, valamint T. Kiss Tamás tanár, író, gördeszkás is helyet kap a zsűriben.

A Gödrök játszótéren a jövőben egy közösségi, ifjúsági teret szeretnének majd létrehozni. A projekt a Gödör Grund nevet viseli majd. Bagány Ágnes, a magyarkanizsai Községi Tanács oktatással és ifjúsággal megbízott tagja elmondta, hogy a projekt megvalósításához a helyi fiatalok ötleteire is kíváncsiak.

- Az elmúlt időszakban a fiatalok kiszorultak a szórakozóhelyekről és jelen körülmények között szinte csak ilyen helyeken tudják tartani egymással a kapcsolatot, mint ez a játszótér. Ezért is kiemelten fontosnak tartjuk az önkormányzatnál, hogy ezt a helyet, a Gödröket az ő igényeik szerint tudjuk felépíteni, kialakítani. Várjuk a fiatalokat szombaton, hogy jöjjenek ki és mondjál el véleményüket, hogy mire van szükség. Természetesen nekünk is vannak ötleteink, például a környezettudatosság jegyében egy ökoparkot is el tudnánk itt képzelni, de számunkra fontos az, hogy a helyet a fiatalok igényeihez igazítsuk.

Tehát szombaton, április 24-én, 17 órától a magyarkanizsai Gödrök játszótéren tartalmas programok várják az érdeklődőket.

Korom Sarolta
Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A vajdasági általános iskolákban tantermi oktatással indul ma a második félév, a középiskolákban pedig a kombinált modell szerint folyik az oktatás. A védőmaszk viselése az iskola udvarára való belépéstől az iskola udvaráról való távozásig minden iskola dolgozója, tanulója és harmadik személyek számára is...
2022. JANUÁR 17.
[ 8:59 ]
Szabadkán vasárnap 12 óráig a szavazati joggal rendelkező polgárok 9 százaléka vett részt a népszavazáson, 15 óráig pedig 14,6 százalékuk, azaz 18 ezer szavazó. A helyi média közlése szerint sokan nincsenek tisztában azzal, hogy miben változik az alkotmány, s erről érdeklődtek, mielőtt éltek volna polgári...
2022. JANUÁR 16.
[ 17:28 ]
Magyarkanizsán a nap első felében alacsony volt a népszavazáson való részvétel. Kasza Attila, a Magyarkanizsai Községi Választási Bizottság elnöke délután 3 órakor tartott sajtótájékoztatót a Cnesa épületében lévő szavazóhelyen. Elmondta, hogy reggel 7 órakor mind a 35 szavazóhely rendben megnyílt. Szavazati...
2022. JANUÁR 16.
[ 17:27 ]
Beolvasás folyamatban