Vajdaság
Óbecse, Zombor és Magyarkanizsa a legátláthatóbb községek Szerbiában
Betűméret:             

Szerbiában Óbecse, Zombor és Magyarkanizsa rendelkezik a legjobb átláthatósági indexszel, derült ki a Transparentnost Srbija felméréséből.

„Ezek a községek több mint nyolcvan pontot értek el, hetven felett van Novi Pazar, Leskovac, Vranje és Soko Banja. Bujanovac esetében nagy visszaesés történt, de alacsonyabb pontszámot kapott Jagodina, Svilajnac, Bogatić és Merošina is” – mondta Zlatko Minić, a Transparentnost Srbija munkatársa a helyi önkormányzatok 2021. évi átláthatósági indexének ismertetésén.

A rossz értékelésre az olyan tényezők vannak hatással, mint az elégtelen költségvetési információk, a döntéshozatalra, a községi vagyon felhasználására és a pályázati pénzek elosztására vonatkozó információk hiánya.

Az előző évhez képest a legnagyobb fejlődést Veliko Gradište, Boljevac, Požarevac, Újvidék, Malo Crniće, Bor és Fehértemplom érte el, tette hozzá Minić.

Nemanja Nenadić, a Transparentnost Srbija igazgatója elmondta, hogy nagyobb az átláthatóság ott, ahol egyértelműen meghatározott törvényes kötelezettségek és szankciók vannak.

Az átláthatósági index alapján 145 helyi önkormányzatot és 25 városi községet értékeltek és rangsoroltak Szerbiában.

Az index a városok, községek és városi községek hivatalos honlapjának áttekintése során, a kiinduló kérdésekre gyűjtött válaszok alapján adott pontok összege.

Az átláthatóság egy olyan mechanizmus, amely megkönnyíti a korrupció felderítését vagy megelőzését. (Beta)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Falunapot ünnepel Magyarittabé - illusztráció
2022. AUGUSZTUS 7.
[ 18:42 ]
A nagybecskereki székhelyű kínai érdekeltségű Linglong visszautasította a Polgári Fordulat (Građanski preokret) civil szervezet állításait, miszerint az épülő gumiabroncsgyárból a Bega folyóba juttatják el a szennyvizet. A Linglong szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében azt írja, a “vállalat kétséget...
2022. AUGUSZTUS 6.
[ 15:05 ]
Az újvidéki Mišeluk várorészben lévő covid kórházban jelenleg 190 beteget kezelnek, ami azt jelenti, nagyjából stagnál a betegek száma, ellenben egyre több a súlyos eset, pillanatnyilag 12 páciens állapota olyan súlyos, hogy gépi lélegeztetést igényelnek. Az ott dolgozó orvosok és a személyzet csak néhány hónapra...
2022. AUGUSZTUS 6.
[ 11:41 ]
Ma hajnalban, 4 óra 30 perc körül közlekedési baleset történt Péterrévén. A szerencsétlenségben egy ember meghalt, egy másik pedig megsérült. A baleset Péterrévén történt, az Ada és Óbecse közötti úton, amikor egy személygépjármű letért az útról és felborult. Egy ember a helyszínen életét vesztette, a...
2022. AUGUSZTUS 5.
[ 10:41 ]
Beolvasás folyamatban