Vajdaság
Kikérik a polgárok véleményét, milyen legyen Magyarkanizsa megújuló főtere

Magyarkanizsán tervben van a település központjában lévő két park megújítása. A városháza előtti és a buszmegálló melletti parkokról van szó. Az önkormányzatnak lehetősége nyílt arra, hogy elkészítsék az erre vonatkozó tervdokumentációt. A cél, hogy a Fő tér egy esztétikus, a településképet emelő, turisztikailag vonzó, élhető, emberközeli térré váljon.

A tervezés folyamatába be szeretnék vonni a polgárokat is, hogy egy olyan ötletterv jöhessen létre, amely útmutatóként szolgálhat majd a kivitelezési terv elkészítéséhez, mondták a helyszínen megtartott sajtótájékoztatón Bagány Ágnes és Újvári Zsombor, a községi tanács tagjai.

Egy kis csapat már azon gondolkodik, hogy a Magyarkanizsa központjában lévő két teret hogyan lehetne új tartalmakkal bővíteni, illetve hogyan lehetne új funkciót adni a térnek, mondta a sajtótájékoztató kezdetén Újvári Zsombor hozzátéve, hogy az elmúlt években ezen a két téren már nagyon sok esemény és közösségi rendezvény zajlott, s most alkalom adódik arra, hogy a lehetőségeket újra gondolják.

- Véleményem szerint igény van arra, hogy megújítsuk ezt a két helyszínt, s szeretnénk, hogy mindenki számára elfogadható legyen majd az elképzelés. Annak ellenére, hogy szakembergárda dolgozza ki a tervet, szeretnénk a magyarkanizsaiakat is bevonni az ötletelésbe. Nem akarunk ugyanis a fejük felett dönteni egy olyan kérdésben, ami több évtizedre meghatározza a város arculatát.

Újvári Zsombor elmondta, tervben van, hogy ha egyszer elkészül a kerülőút, akkor egyes útszakaszokat majd lezárnak a városközpontban, s átadják a gyalogosforgalomnak. Persze erre nem holnap kerül sor, tette mindjárt hozzá. Úgy véli, kellenének még parkolók, vízcsapok, hogy szerethetőbb és élhetőbb főterük legyen a jelenleginél.

Bagány Ágnes arról beszélt, hogy a főtér újragondolása kapcsán meghirdettek egy rajzpályázatot is kisiskolásoknak és óvodásoknak. Már javában érkeznek a rajzok, de június 30-áig még lehetőség van leadni az alkotásokat a Cnesa titkárságán, illetve a Dobó Tihamér Képtárban.

- A rajzpályázat célja, hogy kreatív ötleteket kapjunk a gyerekektől, akik tele vannak fantáziával, s alkotói vággyal, hogy milyen legyen a főtér. A sikeres véleménykutatás érdekében július 4-én, vasárnap közösségi programokkal várjuk a polgárokat a magyarkanizsai Kisparkban. Arra kérjük a lakosságot, hogy jöjjenek ki a térre, s töltsék ki a kérdőívet. Mindenki ajándékot kap majd ezért.

Bagány Ágnes elmondta, hogy színes kísérőprogrammal készülnek. Lesz készenléti járművek bemutatója, rajzkiállítás, kiosztják a rajzpályázat díjait, de a művelődési egyesületek is bemutatják, hogy mit készítettek az elmúlt évadban.

Németh Ernő
Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
Poontosító
2021. SZEPTEMBER 13. [ 15:34 ]

Közeledő választások biztos jele: -Kanizsán "rendezik" a főutcát vagy a főteret! Csak ez hiányzik más semmi.


Külföldi
2021. SZEPTEMBER 12. [ 16:57 ]

Elöször ki kel cserélni a Kanizsai Tervezöket mert Inkompetentek. Ifju Modern tervezök a jövö !! Voltam par éve Kanizsan látogatoba és ugy tünt, hogy Kanizsa képje wiszafelé fejlödik , és Kanizsa már régota föl van akadva és a MODERN Helységet nem akarják. De nem érthetö mi ért az öreggondolás még midég anyira a Várost kézben tartja. Kanizsának van Potenciája de a MARKETINGEN kel még nagyon sokat dolgozni. Üdvözlet Külföldröl


Szüreti napok a 250 éves Horgoson - illusztráció
2021. SZEPTEMBER 18.
[ 10:18 ]
Szeptember 15-én volt 120 éves a magyarkanizsai Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola központi épülete. 1890-ben Haynald Lajos kalocsai érsek Mária Valéria királyi hercegnő házassága örök emlékére 40 ezer forintot utalt át a főkáptalanhoz, hogy abból vagy nőiskola, vagy katolikus kórház épüljön Ókanizsán. Végül az...
2021. SZEPTEMBER 17.
[ 14:10 ]
A koronavírus jelenlétét 379 újvidéki gyermeknél erősítették meg, és több százan vannak karanténban. Ez nagy növekedésnek számít, ugyanis egy hete még az osztályokban jelenléti oktatás folyt. Mindössze csak néhány beteg diákot jegyeztek fel. A városi oktatási hivatal adatai szerint hét gyermek fertőzött a...
2021. SZEPTEMBER 17.
[ 11:05 ]
A Miskolci Egyetem Marketing és Turizmus Intézete és a Magyar Marketing Szövetség 7. alkalommal hirdette meg felhívását a Városmarketing Gyémánt Díj elnevezésű elismerés elnyerésére. A díjjal a legkiválóbb marketing megoldásokat díjazzák évről évre azzal a céllal, hogy a városmarketing, mint komplex tevékenység...
2021. SZEPTEMBER 17.
[ 10:03 ]
Beolvasás folyamatban