Vajdaság
Befejeződtek a külső vakolási munkálatok a magyarkanizsai Szent Őrangyalok templom épületén
Betűméret:             

Befejeződtek a külső vakolási munkálatok a magyarkanizsai Szent Őrangyalok templom épületén. A felújítást részben Magyarkanizsa önkormányzata, részben pedig az egyház, valamint a hívek adományából biztosították. A következő projekt a templom festése lesz a tervek szerint.

A tavalyi évben a magyarkanizsai Szent Őrangyalok templomában a belső vakolási munkálatok valósultak meg, idén pedig sor kerülhetett a külső munkálatokra is. Fejsztámer Róbert magyarkanizsai polgármester elmondta, hogy az önkormányzat és a helyi egyházközség között töretlen az együttműködés, éves szinten tudja támogatni az önkormányzat a helyi egyházközségeket.

- Ezeknek a pályázatoknak az éves keretösszege nagyjából 1,8 millió dinár körül mozog, ezt az összeget bocsátjuk az egyházközségek részére nyilvános pályázaton keresztül. Most a Szent Őrangyalok templom kapcsán az egy 700 ezer dináros beruházás, melyből 400 ezer dinárt az önkormányzat biztosított.

A felújításon kívül más újdonság is történt a templomban, a helyi plébános búcsút vesz a magyarkanizsai egyházközségtől. Zapletán Géza esperes plébános 1984. novemberében került a helyi Szent Pál templomba, majd 2008-tól a Szent Őrangyalok templomában is tevékenykedett párhuzamosan öt évig.

- Sok év telt el, azóta amióta ide érkeztem, csaknem 37 esztendő és ez idő alatt természetesen nagyon sok mindent megéltem, de azt kell mondanom, hogy inkább szépet és jót, mert már az első években megtapasztaltam a hívek ragaszkodását, összefogását, bármilyen vállalkozásba is kezdtünk, általában támogattak.

Fejsztámer Róbert polgármester elköszönt Géza atyától, aki ezentúl a szabadkai Munkás Jézus kertvárosi plébánián teljesít majd szolgálatot.

Korom Sarolta
Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A Gyöngyszemeink Iskoláskor Előtti Intézmény magyarkanizsai központi épületében tartományi támogatásból megvalósult a csoportszobák padlójának felcsiszolása és festése. Ez alkalomból látogatott el oda pénteken Fejsztámer Róbert polgármester, akit Veselinov Ibolya, az óvoda igazgatója fogadott. A Gyöngyszemeink...
2024. ÁPRILIS 12.
[ 11:36 ]
Tomislav Žigmanov emberi és kisebbségi jogokért, valamint társadalmi párbeszédért felelős miniszter kijelentette, Szerbia kormányának alapvető elkötelezettsége a befogadás, az integráció, valamint a multikulturalizmus megőrzésének és fejlesztésének, továbbá a hagyományok és a kultúra megőrzésén és fejlesztésén...
2024. ÁPRILIS 12.
[ 11:35 ]
Pénteken hajnali fél öt körül tűz ütött ki Újvidék Bangladesként ismert nyomornegyedében. Több tucat épület égett le. A tüzet megfékezték, de a terepen még mindig itt vannak az újvidéki tűzoltók, mentők, valamint a szociális központ munkatársai is. A tűz oltásában a NIS kőolajipari vállalat tűzoltói is...
2024. ÁPRILIS 12.
[ 9:46 ]
Beolvasás folyamatban