Vajdaság
Magyarkanizsa: A takarékos költségvetés ellenére is jelentős beruházások valósultak meg
Betűméret:             

A képviselők a többi közt rendeleteket fogadtak el a 2021. évi magyarkanizsai községi költségvetés módosításáról és kiegészítéséről, illetve Adorján Helyi Közösség területén a 2022. január 1. és 2031. december 31. közötti időszakra vonatkozó önkéntes járulék bevezetéséről. A magyarkanizsai községi képviselő-testületi ülésen összesen 23 pont szerepelt napirenden, s nagyobb viták nélkül, szinte kivétel nélkül egyhangúlag hozták meg a döntéseket.

A fontosabb határozatokról Pletikoszity Tibor a VMSZ és Miloš Kravić, az Aleksandar Vučić – A gyermekeinkért képviselőcsoport frakcióvezetője számolt be az ülést követő sajtótájékoztatón.

Pletikoszity Tibor elmondta, hogy Adorján helyi közösségben idén december 31-én lejár a helyi járulék és határozat született az ezzel kapcsolatos népszavazás lebonyolításáról. Pletikoszity Tibor emlékeztetett: a helyi járulék befizetésével mindannyian részt vállalnak a településünk fejlesztésében, ami közös érdekük. Ezér lesz fontos esemény Adorján életében is a szavazás a helyi járulékról.

A VMSZ frakcióvezetője kiemelte: rendeletet fogadtak el a 2021. évi költségvetés módosításáról. A módosításra azért volt szükség, hogy az év végéig biztosítsák az önkormányzat és az intézmények zavartalan működését, másrészről a minisztérium álláspontja, hogy a költségvetési tervezet a megvalósuláshoz minél jobban igazodjon. Ezzel a módosítással 88-90 százalékos megvalósulás várható.

A magyarkanizsai KKT határozatot fogadott el a költségvetés január-szeptemberi teljesítéséről is, amelynek kapcsán elmondható, hogy a mérleg pozitív. Több beruházás befejeződött, de a Népkertben a játszótér kialakítása még folyamatban van. Ez 8,7 millió dináros beruházás, amire 7 millió dinár támogatás érkezett a környezetvédelmi minisztériumtól. Kiemelte továbbá, hogy a horgosi kerékpárút kiépült, s az adorjáni futballpálya is kész. A frakcióvezető elmondta, hogy folyamatban van egy új projektum, a velebiti kultúrotthon energetikai beruházása és felszerelése 17, illetve további 5,4 millió dinár értékben.

Elfogadták a Községi Szociális Védelmi Szolgáltató központ igazgatójának fölmentéséről és kinevezéséről szóló határozatot, a frakcióvezető sok sikert kívánt az újra kinevezett Tolnai Csabának a következő időszakra is.

Miloš Kravić a költségvetés megvalósulása kapcsán elmondta, hogy a büdzsére egyfelől a beruházások, fejlesztések voltak jellemzőek, másrészról pedig a takarékosság. A bevételi oldala 920 millió dinár nagyságú, a kiadási oldalt pedig úgy tervezték, hogy arányos legyen ezzel az összeggel. Ez többéves gyakorlat, azaz addig nyújtózkodnak, ameddig a takarójuk ér, hangsúlyozta.

A velebiti művelődési ház felújjtása kapcsán Kravić elmondta, hogy felsőbb hatalmi szintekről is érkeztek eszközök 18 millió dinár értékben, amely fedezte a rekonstrukció költségeit. További 5,4 millió dinárba került az épület berendezése és felszerelése. Miloš Kravić hozzátette, hogy a falu polgárai büszkék a megújult művelődési házra, s köszönik mindazoknak, akik hozzájárultak ahhoz, hogy ez a projekt megvalósulhasson.

Németh Ernő
Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Az újvidéki csendőrség a nagykikindai rendőrséggel együtt több mint 200 migráns megtalálásában segédkezett Magyarkanizsa község területén. A belügyminisztérium közleménye szerint az illegális migráció visszaszorítására létrehozott munkacsoport folytatja munkáját. A Magyarkanizsa község területen elfogott...
2022. DECEMBER 2.
[ 13:39 ]
A matematikai és a számítástechnikai informatikai szak bemutatásával kezdődött meg a zentai tehetséggondozó középiskola nyílt nap- sorozata. Csütörtökön és pénteken a fentiekben megnevezett szakok kapcsán tájékoztatják az általános iskolák végzős tanulóit, illetve a szüleiket, december 6-án kedden pedig a...
2022. DECEMBER 1.
[ 18:28 ]
A Nikola Tesla Általános Iskolában járt Topolya polgármestere, ahol az elmúlt időszakban történt befektetések eredményeit tekintette meg. Jelentős előrelépés történt az energiahatékonyság terén, az utóbbi két évben mintegy 20 millió dinár értékben történtek fejlesztések. Szatmári Adrián polgármester...
2022. DECEMBER 1.
[ 18:20 ]
Beolvasás folyamatban