Vajdaság
Magyarkanizsa: Megtartották az INCIRCLE IPA-projekt szakmai fórumát
Betűméret:             

Szakmai fórumot rendeztek az INCIRCLE IPA-projekt részeként ma Magyarkanizsán. A projekt fő célja a megváltozott munkaképességű emberek sikeres és hosszútávú munkaerő-piaci feltételeinek és részvételének javítása. A projekt partnerei a Magyarkanizsa Községbeli Szociális Védelmi Szolgáltató Központ, valamint a szegedi Szivárvány Autizmus Közhasznú Egyesület.

A szakmai fórumon a projekt eddigi eredményeit is ismertették. Szakács Ibolya projektmenedzser elmondta, a projektnek köszönhetően 20 községbeli megváltozott munkaképességű fiatalnak biztosítottak felkészülést, hogy megállják a helyüket a munkaerőpiacon.

- Azt gondolom, hogy havi szinten kellene szerveznünk ilyen tanfolyamot, akkor lenne valamilyen hatása, illetve sokkal nagyobb segítséget tudnánk abban az esetben nyújtani a megváltozott munkaképességű embereknek. A többi aktivitás, mint például az üzleti konferencia, vagy a HR-esek képzése szintén sikeresnek mondható.

A projekt aktuális információiról, a határon túli tapasztalatokról Harter Árpádné Jusztina, a szegedi Szivárvány Autizmus Közhasznú Egyesület ügyvezetője számolt be a fórumon.

- Az egyik nagy tanulsága az volt a projektnek, hogy a munkáltatók nagyon nehezen mozdultak e csoport, vagyis a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatása felé. Az általunk kigondolt módszer, amiről úgy véltük, jól működik, nem vált be. Módosítanunk kell az elképzeléseinken és megtalálni azt a módszert, amit a munkáltatók is elfogadnak.

Az IPA-projektnek köszönhetően eszközbeszerzésre is sor került a magyarkanizsai partnernél, ezáltal pedig a varroda, a gölöncsérműhely és az üvegház is megújulhatott. Továbbá egy festőkabin és egy gombatermesztésre alkalmas pince is megújult a horgosi épületben.

Korom Sarolta
Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Száz napja nevezték ki az önkormányzati tisztségviselőket, így az elmúlt 100 nap munkáját értékelte Szatmári Adrián, Topolya község polgármestere. Az önkormányzat épületében tegnap megtartott sajtótájékoztatón az elmúlt időszak történéseiről és a jövőbeli tervekről is szó esett. A polgármester...
2024. OKTÓBER 23.
[ 12:17 ]
Magyarkanizsán július 10-én alakult meg az új összetételű községi képviselő-testület. Az elmúlt 100 nap munkájáról Fejsztámer Róbert polgármester adott összefoglalót szerdai sajtótájékoztatóján a községi tanács tagjainak jelenlétében. A sikeres pályázatokról, fejlesztésekről szólt, illetve több rendezvényről...
2024. OKTÓBER 23.
[ 11:56 ]
A Vajdasági Horvátok Demokratikus Szövetsége (DSHV) szerdán közleményben tájékoztatott arról, miszerint a párt támogatja az EP új, horvát jelentéstevőjének kinevezését. "Tonino Picula, az új szerbiai jelentéstevő az Európai Parlamentben, felelősségteljesen fogja ellátni feladatát, és hozzájárul Szerbia európai...
2024. OKTÓBER 23.
[ 10:46 ]
Beolvasás folyamatban