Vajdaság
Magyarkanizsa: Megtartották az INCIRCLE IPA-projekt szakmai fórumát
Betűméret:             

Szakmai fórumot rendeztek az INCIRCLE IPA-projekt részeként ma Magyarkanizsán. A projekt fő célja a megváltozott munkaképességű emberek sikeres és hosszútávú munkaerő-piaci feltételeinek és részvételének javítása. A projekt partnerei a Magyarkanizsa Községbeli Szociális Védelmi Szolgáltató Központ, valamint a szegedi Szivárvány Autizmus Közhasznú Egyesület.

A szakmai fórumon a projekt eddigi eredményeit is ismertették. Szakács Ibolya projektmenedzser elmondta, a projektnek köszönhetően 20 községbeli megváltozott munkaképességű fiatalnak biztosítottak felkészülést, hogy megállják a helyüket a munkaerőpiacon.

- Azt gondolom, hogy havi szinten kellene szerveznünk ilyen tanfolyamot, akkor lenne valamilyen hatása, illetve sokkal nagyobb segítséget tudnánk abban az esetben nyújtani a megváltozott munkaképességű embereknek. A többi aktivitás, mint például az üzleti konferencia, vagy a HR-esek képzése szintén sikeresnek mondható.

A projekt aktuális információiról, a határon túli tapasztalatokról Harter Árpádné Jusztina, a szegedi Szivárvány Autizmus Közhasznú Egyesület ügyvezetője számolt be a fórumon.

- Az egyik nagy tanulsága az volt a projektnek, hogy a munkáltatók nagyon nehezen mozdultak e csoport, vagyis a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatása felé. Az általunk kigondolt módszer, amiről úgy véltük, jól működik, nem vált be. Módosítanunk kell az elképzeléseinken és megtalálni azt a módszert, amit a munkáltatók is elfogadnak.

Az IPA-projektnek köszönhetően eszközbeszerzésre is sor került a magyarkanizsai partnernél, ezáltal pedig a varroda, a gölöncsérműhely és az üvegház is megújulhatott. Továbbá egy festőkabin és egy gombatermesztésre alkalmas pince is megújult a horgosi épületben.

Korom Sarolta
Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Jubileumot ünnepelt a Pax Romana - illusztráció
2023. SZEPTEMBER 29.
[ 20:30 ]
A költségvetés módosításáról, a községi nyilvános elismerések adományozásáról, valamint több községi intézmény éves programját és pénzügyi tervét is elfogadták a Magyarkanizsa községi Képviselő-testület csütörtöki ülésén. 23 napirendi pontot vitattak meg a képviselők. A napirendi pontokról az ülést...
2023. SZEPTEMBER 28.
[ 12:52 ]
Nincs pontos adat, hogy hány szerbiai munkavállaló ingázik naponta a vajdasági településekről Magyarországra. A Tisza-mentén Zentától Horgosig szinte mindenhol vannak olyanok, akik a határ túloldalán keresik a kenyerüket, de Szabadka környékéről is sokan dolgoznak odaát. Több száz munkavállalóról lehet szó. Az ő...
2023. SZEPTEMBER 28.
[ 12:21 ]
Újvidéken és Karlócán a hétvégén Koszovón életüket vesztett szerbeknek szentelt plakátok jelentek meg. A fekete-fehér plakátokon, melyen a banjskai kolostor látható a következő felirat látható: „Örök dicsőség minden szerbnek, aki elesett a szabadságharcban ezen a szent helyen. Banjska kolostor, 2023.09.24." A...
2023. SZEPTEMBER 27.
[ 14:59 ]
Beolvasás folyamatban